törperős írta:Én is hallgató vagyok, de még tőlem nem kértek lóvét, mert hallgatom. Magamtól sem adtam még semmit. Hogy érted ezt, hogy belőled élnek--hallgatóból.
szerintem úgy, hogy ha egy rádióban hallasz egy reklámot, miszerint itt és itt 20-30 százalékkal olcsóbban vehetsz sportcipőt és neked éppen az kell, lehet, hogy ellátogatsz abba a boltba és lehet, hogy vásárolsz. vagy ha évekig hallod a rádióban azt, hogy az időjárás-jelentést az ilyen és ilyen fürdőszobaszalon támogatja és teszemazt jövőre fürdőszobát szeretnél átalakítani, akkor lehet, hogy elsőre jut majd eszedbe az éveken át hallott üzlet neve és talán vásárolsz. az ott elköltött pénzed egy részéről az üzlet vezetője úgy gondolja, hogy a forgalom növelése érdekében egy újabb rádióreklám-adagra költi, így tulajdonképpen te is támogatod a rádióállomást. röviden: a kereskedők, szolgáltatók nyilván nem a családjuknak szánt kenyér helyett fizetnek be egy-egy rádióreklámra, hanem az üzletükben képződött nyereség egy részét fektetik be ilyen formában. a nyereséget pedig a vásárlók, köztük a rádióhallgató vásárlók teremtik meg. hát ezért él egy kereskedelmi rádió a hallgatóiból.
a hibákról röviden: egy-egy bakit nyilván többféleképpen le lehet reagálni és most ne olyanokra gondoljunk, hogy valakinek megbotlik a nyelve egyszer-kétszer. én úgy gondolom, hogy a legegyszerűbb valóban az, ha nem is foglalkozunk vele, elvégre a hallgató lehet, hogy semmit sem vett észre belőle vagy nem tűnt fel neki. ha úgy érezzük, hogy hibánk helyesbítést igényel, akkor azt is meg tudjuk oldani egy rövid, egy-két szavas átkötéssel, ami akár még jópofa is lehet, ha olyan a műsor arculata. azt azonban én sem kedvelem, sőt, szerintem a hallgatók sem, ha egy műsorvezető hosszú gondolatokon át próbálja mentegetni magát, mert a háttér igazából senkit sem érdekel.