RADIOSITE Fórum

• radiocafé

#69595  Szerző: csokie

klm:
Munka közben, például mikor zörögnek, vagy telefonálnak stb, akkor nem lehet beszélgetős műsort hallgatni, csak inkább zenét.
Rádió kabaréval próbálkoztam, és abszolút élvezhetetlen volt a munkahelyemen pont a külső zajok miatt. Röviden: nem kell akkora figyelmet fordítani a zenére mint egy beszélgetős műsorra.

Ebben viszont egyet értek, közszolgálatin nem szabadna reklámot adni max ajánlót a testvércsatornáira, hogy legalább ha zenét játszanak "az államiba", akkor már ne csesszenek ki a többi rádióval. Csak tudod, mivel üres az államkassza, minden pénzt/lehetőséget meg kell fogni, értem ez alatt az m1 m2 duna tv több a reklám, MR1-MR2-MR3-ról nem álltak vissza Kossuthra Petőfire Bartókra, mert minden változás pénzbe kerül tudtommal. És egyértelmű, hogy a Petőfi a legstabilabb hallgatóréteggel rendelkező rádió a három állami között, ezért hát hülyék lennének kihagyni ezt a lehetőséget, még akkor sem hogy nem fair amit csinálnak.
 #69592  Szerző: PooLee

Köszi a korrekt választ! :) Nekem most az ugrott be, hogy megoldás lehetne egy megkötések nélküli frekvencia megpályázása, és akkor annyi szöveges műsor lenne, amennyire tényleg igény van, meg ami belefér a költségvetésbe (remélhetőleg ez nem 1-2 óra). Vagy ez nem lehetséges?
 #69591  Szerző: klm

alopisz írta:
klm írta: Nem csak a reklámidőről van szó, hanem a reklámozható termékek köréről is. És még egyszer: a műsortámogatásokról is. Hidd el, végigszámoltuk ezt már, és nem járnánk jobban szemernyit sem. Remélem, nem fog nagyképűnek tűnni, de nem hiszem, hogy bárki előrukkolhatna olyan ötlettel, ami nekünk nem jutott még eszünkbe...
Ne haragudj, nem akarok veled vitába szállni, de nem tudok átsiklani felette, lévén mégis csak egy fórumon vagyunk.

Egyetlen egy hibája van az egésznek, ez a nagyon merev gondolkodásmód.

Van az a közhely, hogy bezársz egy ajtót és kinyílik egy másik... hidd el itt is, csak meg kell találni az ajtót, a hozzá való kulcsot... o jaj ez már túl prózai.

Az utolsó mondatod nem nagyképű, hanem öntelt. - bocsánat, vállalom a csőbunkó szerepét.

Nem kell lemondanotok a műsortámogatásról, csak át kell szervezni, kicsit kreatívnak kell lenni és a támogató megjelenését másként kell megoldani (itt jegyezném meg nagyon halkan, hogy meglehet) Valamit legalább 3 olyan felülettel rendelkezik a café aminek a kihasználtsága nulla, éves bevétele pedig magasabb is lehet, mint a direktből bejön.

Problémátok egyáltalán nem egyedi a rádiós piacon és túl is élhető, csak tudni kell alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, viszont ez csak akkor fog működni ha a "család" engedi, nektek is és a "nagytesónak" is... máskülönben :(
Egy percig sem gondolom, hogy csőbunkó vagy. Ugyanakkor magamat sem gondolnám önteltnek. Csak egy kicsit jobban ismerem belülről a helyzetet, a lehetőségeket, mint Te. És talán az egész piac állapotát is. Bár ezt félve írom, mert nem tudom, ki vagy.
 #69590  Szerző: klm

PooLee írta:Ja, és azon mindig nagyot tudok nevetni, hogy a Café zenei arculatát "ellopta" az MR2. Bár sajnos nem őszinte nevetés ez, hanem a magyarok tipikus egymásra mutogatására való keserű reakció. Szerintetek hány adó van a világon, ami nem Madonnát-Shania Twaint-Celine Diont játszik, hanem normális populáris zenét? És ők mind-mind tolvaj banda, a Cafét meghallották, és rádiót indítottak... hát persze. Talán ekkor süllyedtek nagyot a szememben a Cafésok, amikor elkezdtek ilyen gyermeteg vitákat folytatni, ahelyett, hogy hallgatóra racionalizálták volna a vitorlázós műsorstruktúrát.
Ajánlom Neked is figyelmedbe a Csokie-nak írt válaszom...
 #69589  Szerző: klm

csokie írta:admin, nem szeretem én ezt a Petőfirádiófikázást, először is valóban abból a repertoárból válogat a café is meg a petőfi is, de egy csomó számot nem játszik a petőfi, ami a cafén hallható és fordítva; másodszor akkor lenne jogos ez az észrevételed, ha a café is országos lenne. (hogy lenyúlta a zenéket, és hogy emiatt nem tud megélni a café).
10 dalból jó ha 3 egyezik, ami mindkettőn szól. Külön szerkesztett mindkét rádió zenei listája.
Szereted, nem szereted, a Petőfi profilváltása akkor is rengeteget ártott a cafénak, mérhetően, számszerűsíthetően. Igenis hasonló a zenei kínálat, amennyiben egyik rádió sem a nagy többség által sugárzott populáris szemétből válogat, csak az a különbség, hogy a café számára keményen kiköti a műsorszolgáltatási szerződés, hogy a műsoridő felét beszéddel kell kitölteni, míg egy nevében közszolgálati rádió számára, mint amilyen a Petőfi, ilyen kikötés nincs! Ez miért baj? Egyrészt azért, mert aki szerette azt a zenei stílust, amit a café kb. egyedüliként képviselt itthon a Petőfi MR2-vé válása előtt, de zavarta a túl sok beszéd, azonnal áttekert az MR2-re, ahol ezt a zenei világot sokkal kevesebb pofázással vegyítve lehet élvezni. És olyan hallgatók bizony sokan vannak, akik nem akarnak pofázást hallani egy rádióból, csak zenét. Másrészt azért, mert a szöveges tartalom előállítása messze a legdrágább, mivel nagyon sok élőmunka-ráfordítást igényel. Tehát a Petőfi (elvileg) sokkal olcsóbban tud egy nagyobb népszerűségre számot tartó rádiót működtetni, miközben 1. az adófizetők pénzéből tartják fent, 2. gyakorlatilag semmilyen tartalmi megkötés nem vonatkozik rájuk, 3. ugyanúgy teljes jogú szereplői a kereskedelmi piacnak, mint a kereskedelmi rádiók, ami az első két pontban írtak mellett egyszerűen nem fair.

Senki nem szólna egyetlen szót sem, ha a közszolgálati rádiókra kikötnék, hogy nem sugározhatnak reklámokat. Mert az, hogy az MR2 el is vitte a café hirdetőit, tetszése szerinti mennyiségben sugározhat zenét (hiszen az is a "kultúra része", muhhaha), és még állami pénzből is tartják fent, egy kicsit egyenlőtlen feltételeket teremtett a piacon. És persze mindezt nem lehet anélkül kimondani, hogy a cafét ne vádolják meg vele, hogy savanyú neki a szőlő... De akkor is ez a nagy büdös igazság.
 #69588  Szerző: klm

PooLee írta:Nem egy jó helyzet ez, de sajnos Magyarországon a rádiók presztízse a béka popsija alatt van, egyáltalán nem véletlen - a magyar rádiók 99%-a számomra is elviselhetetlen! Szomorú, hogy mindenki most kap észbe, hogy hopp, nincs hallgató, nincs pénz, kapcsoljuk ki! Ha még időben kapcsoltak volna, hogy "hé, ha figyelembe vennénk, hogy a 'hallgató' nevű fura figuráért van ez az egész, még menthető lenne'," akkor nem biztos, hogy ilyen rossz lenne az általános helyzet... de ez persze csak teória. Bár nem teljesen légből kapott: nagyon sok rádiót hallgatok és követek figyelemmel huzamosabb ideje, napi rendszerességgel Európa minden szegletéből. Valamiért egy sem ment tönkre közülük, egynél sem szűnt meg műsor az elmúlt 1-2 évben, stb. stb. Csak ők mit is csinálnak? Kommunikálnak a hallgatókkal Facebookon állandóan például. Hajlandóak élőben, értelmesen megszólalni. Olyan műsorokat állítanak elő, amire felmérték, hogy van igény. Azt is emészthető, igényes formában tálalják. Na, idehaza egyikre se nagyon van példa. Tisztelet a kivételnek, ami majdnem hogy egyedülállóan a Café. Legalábbis a Café még a leghallgatóbarátabb. De: ha kiselejteznétek azonnal az értelmetlen műsorokat (nem tudom, mik vannak még, de AfriCafé, vitorlás magazin, és ehhez hasonló nonszensz dolgok), helyette pedig olyan szólna, ami érdekelheti a közönséget (pl. Bolhacirkusz), akkor máris több hallgatóban lehetne reménykedni. Én is szeretem a tartalmas műsorokat, nagyonis. De ne haragudjatok, Magyarországon vitorlás műsort sugározni??? Hány ember vitorlázik? 400? Ebből hány él a Café vételkörzetében? 200? Ebből hány hallgatja pont a Cafét, és lesz türelme leülni végighallgatni? 20? 2? Vicc. Ugyanez igaz az AfriCaféra és egyéb dolgokra. Értem én, hogy ha én lennék a haverotok, és én kérnék műsoridőt feminizmusról szóló műsorra (csak mondtam egy hasonlóan nonszensz példát), bizonyára megkapnám. Hogy jóformán senkit nem érdekel? De legalább duma duma duma duma van, azt meg nekünk nyomatni kell, szóval király vagy!
Bocsánat a hosszú üzenetért, és a kirohanásért is; remélem, nem sértek meg vele senkit; ha mégis, előre is elnézést! Remélem, van legalább 1-2 illető, aki lát benne igazságot.
Hadd gyengítsem egy kicsit az "érvrendszeredet". A radiocafén évek óta nincs vitorlásműsor. Az africafé pedig egy olyan műsor, amiből direkt, szabad szemmel látható bevétele van a rádiónak.
 #69579  Szerző: PooLee

Ja, és azon mindig nagyot tudok nevetni, hogy a Café zenei arculatát "ellopta" az MR2. Bár sajnos nem őszinte nevetés ez, hanem a magyarok tipikus egymásra mutogatására való keserű reakció. Szerintetek hány adó van a világon, ami nem Madonnát-Shania Twaint-Celine Diont játszik, hanem normális populáris zenét? És ők mind-mind tolvaj banda, a Cafét meghallották, és rádiót indítottak... hát persze. Talán ekkor süllyedtek nagyot a szememben a Cafésok, amikor elkezdtek ilyen gyermeteg vitákat folytatni, ahelyett, hogy hallgatóra racionalizálták volna a vitorlázós műsorstruktúrát.
 #69578  Szerző: PooLee

Nem egy jó helyzet ez, de sajnos Magyarországon a rádiók presztízse a béka popsija alatt van, egyáltalán nem véletlen - a magyar rádiók 99%-a számomra is elviselhetetlen! Szomorú, hogy mindenki most kap észbe, hogy hopp, nincs hallgató, nincs pénz, kapcsoljuk ki! Ha még időben kapcsoltak volna, hogy "hé, ha figyelembe vennénk, hogy a 'hallgató' nevű fura figuráért van ez az egész, még menthető lenne'," akkor nem biztos, hogy ilyen rossz lenne az általános helyzet... de ez persze csak teória. Bár nem teljesen légből kapott: nagyon sok rádiót hallgatok és követek figyelemmel huzamosabb ideje, napi rendszerességgel Európa minden szegletéből. Valamiért egy sem ment tönkre közülük, egynél sem szűnt meg műsor az elmúlt 1-2 évben, stb. stb. Csak ők mit is csinálnak? Kommunikálnak a hallgatókkal Facebookon állandóan például. Hajlandóak élőben, értelmesen megszólalni. Olyan műsorokat állítanak elő, amire felmérték, hogy van igény. Azt is emészthető, igényes formában tálalják. Na, idehaza egyikre se nagyon van példa. Tisztelet a kivételnek, ami majdnem hogy egyedülállóan a Café. Legalábbis a Café még a leghallgatóbarátabb. De: ha kiselejteznétek azonnal az értelmetlen műsorokat (nem tudom, mik vannak még, de AfriCafé, vitorlás magazin, és ehhez hasonló nonszensz dolgok), helyette pedig olyan szólna, ami érdekelheti a közönséget (pl. Bolhacirkusz), akkor máris több hallgatóban lehetne reménykedni. Én is szeretem a tartalmas műsorokat, nagyonis. De ne haragudjatok, Magyarországon vitorlás műsort sugározni??? Hány ember vitorlázik? 400? Ebből hány él a Café vételkörzetében? 200? Ebből hány hallgatja pont a Cafét, és lesz türelme leülni végighallgatni? 20? 2? Vicc. Ugyanez igaz az AfriCaféra és egyéb dolgokra. Értem én, hogy ha én lennék a haverotok, és én kérnék műsoridőt feminizmusról szóló műsorra (csak mondtam egy hasonlóan nonszensz példát), bizonyára megkapnám. Hogy jóformán senkit nem érdekel? De legalább duma duma duma duma van, azt meg nekünk nyomatni kell, szóval király vagy!
Bocsánat a hosszú üzenetért, és a kirohanásért is; remélem, nem sértek meg vele senkit; ha mégis, előre is elnézést! Remélem, van legalább 1-2 illető, aki lát benne igazságot.
 #69576  Szerző: alopisz

klm írta: Nem csak a reklámidőről van szó, hanem a reklámozható termékek köréről is. És még egyszer: a műsortámogatásokról is. Hidd el, végigszámoltuk ezt már, és nem járnánk jobban szemernyit sem. Remélem, nem fog nagyképűnek tűnni, de nem hiszem, hogy bárki előrukkolhatna olyan ötlettel, ami nekünk nem jutott még eszünkbe...
Ne haragudj, nem akarok veled vitába szállni, de nem tudok átsiklani felette, lévén mégis csak egy fórumon vagyunk.

Egyetlen egy hibája van az egésznek, ez a nagyon merev gondolkodásmód.

Van az a közhely, hogy bezársz egy ajtót és kinyílik egy másik... hidd el itt is, csak meg kell találni az ajtót, a hozzá való kulcsot... o jaj ez már túl prózai.

Az utolsó mondatod nem nagyképű, hanem öntelt. - bocsánat, vállalom a csőbunkó szerepét.

Nem kell lemondanotok a műsortámogatásról, csak át kell szervezni, kicsit kreatívnak kell lenni és a támogató megjelenését másként kell megoldani (itt jegyezném meg nagyon halkan, hogy meglehet) Valamit legalább 3 olyan felülettel rendelkezik a café aminek a kihasználtsága nulla, éves bevétele pedig magasabb is lehet, mint a direktből bejön.

Problémátok egyáltalán nem egyedi a rádiós piacon és túl is élhető, csak tudni kell alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, viszont ez csak akkor fog működni ha a "család" engedi, nektek is és a "nagytesónak" is... máskülönben :(
 #69572  Szerző: csokie

admin, nem szeretem én ezt a Petőfirádiófikázást, először is valóban abból a repertoárból válogat a café is meg a petőfi is, de egy csomó számot nem játszik a petőfi, ami a cafén hallható és fordítva; másodszor akkor lenne jogos ez az észrevételed, ha a café is országos lenne. (hogy lenyúlta a zenéket, és hogy emiatt nem tud megélni a café).
10 dalból jó ha 3 egyezik, ami mindkettőn szól. Külön szerkesztett mindkét rádió zenei listája.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 36