mate0130 írta:Ezt mióta kezdték hogy már a helyi frekvenciákon is a központi műsor megy? Eddig legalább 10-től 14-ig volt helyi adás de most ahogy odakapcsoltam meglepődtem hogy csak kb 5 perces helyi infók vannak minden óra végén, azon kívül a budapesti központi műsor megy. Ez amúgy a 94,6 veszprémi freki. Nem tudja valaki hogy ezt miért csinálták és más frekvenciákon is így van-e? Mert szerintem ez így nagyon rossz, mivel elveszti a helyi rádiós jellegét. És a déli élő kívánságműsor is egy nagy vicc. Azt nevezik kívánságműsornak hogy a műsorvezető kb egy órában kétszer-háromszor megszólal, esetleg van egy-egy telefonos kérés de ott is elég gyanús, hogy ugyanaz a 30-40 unásig játszott szám megy a kívánságműsorban, mint egyébként a rádióban, és ez nem a hallgatókon múlik. Szóval egy nagy kamu az egész.

Itt az a kérdés, hogy mit nevezel "budapesti központi" műsornak. Alapesetben mindenki hihette, hogy a R1 bp-i frekvenciájának elhallgatása után február 1-től egyszerűen elkezdenek egy másik helyi R1-et streamelni (pl. a székesfehérvárit). Ehelyett - gesztusként - ők fenntartottak/fenntartanak egy "budapesti" műsort, ami abból áll, hogy reggelente bp-i hírek mennek, 10-14 között Mákszem Levente csak a netes három-ötezer fős hallgatótábornak beszél, valamint a reklámok helyett önpromó megy.
Az a tény, hogy sok R1-frekvencia (talán a felük?) ideiglenes engedéllyel megy, és még nem kapták meg az újrázásra a lehetőséget, azzal jár együtt, hogy az ideiglenes engedélyű adók nem kapcsolódhatnak hálózatba. Így mindenhova napi 24 órában más műsor készül. Ha a veszprémiek a netes műsort kapják meg, az annyit jelent, hogy nem készítenek feleslegesen műsort a neteseknek. Elvégre ilyet a netrádiókon kívül más adó nem csinál, ez csak gesztusértékkel bír (valamint azzal, hogy nem akarták megvariálni a rendszert).
Ezt különböző (teljesen legális) trükkökkel oldják meg. Így pl. a helyi műsorvezetők kevesebbet beszélnek a saját sávjukban, cserébe beszélnek más sávokon is, ahol amúgy központi műsor lenne, stb.
A kívánságműsorok meg sosem azt a célt szolgálták, hogy a hallgatók döntsék el, hogy mi menjen. Ha ez így lenne, egyik nap hard rock-félóra lenne, másnap pedig Mozart és Bartók. Ezeknek csak annyi a céljuk, hogy A elmondja B-nek, hogy mennyire szereti, stb.