RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#189194  Szerző: tomee

potyi írta: 2020.11.24. 18:31
tomee írta: 2020.11.24. 18:29
potyi írta: 2020.11.24. 18:26

Fúú, ezzel nagyon nem értek egyet. :S
Nem mondom, hogy nem tudtak volna már akkor is jobbat, de fényévekkel több tudatosság volt mögötte, mint a mostaniban.
De nem visszafelé kéne kacsingatni (egyébként valóban érdekes volt az MR2 korszak, de a jótól nagyon messze volt), hanem kérni egy ajánlatot a ReelWorldtől vagy a TopFormattól a hang-, meg egy jobb grafikai cégtől a vizuális arculatra és lecserélni ezt a fost egyszer s mindenkorra.

5 misiből vígan meglennének mindennel együtt. Ez az MTVA éves költségvetésének 0,00005%-a, és az egyik legnagyobb elérésű csatornájuk színvonalát vinné át a 80-as évekből a 2020-as évekbe.
Hát igen, kb. tényleg ennyi. Érdekes módon a BBC-nek szintén közszolgálati rádió létére nem derogál ilyen eszközökhöz nyúlni...
 #189193  Szerző: potyi

tomee írta: 2020.11.24. 18:29
tomee írta:
Meg kellett volna hagyni a "Nagyon zenés" arculatot, de a jelenlegi zenei struktúrával. Volt is egy rövid ilyen időszak, az még vállalható volt.
Nem mondom, hogy nem tudtak volna már akkor is jobbat, de fényévekkel több tudatosság volt mögötte, mint a mostaniban.
De nem visszafelé kéne kacsingatni (egyébként valóban érdekes volt az MR2 korszak, de a jótól nagyon messze volt), hanem kérni egy ajánlatot a ReelWorldtől vagy a TopFormattól a hang-, meg egy jobb grafikai cégtől a vizuális arculatra és lecserélni ezt a fost egyszer s mindenkorra.

5 misiből vígan meglennének mindennel együtt. Ez az MTVA éves költségvetésének 0,00005%-a, és az egyik legnagyobb elérésű csatornájuk színvonalát vinné át a 80-as évekből a 2020-as évekbe.
 #189191  Szerző: tomee

tomee írta:
potyi írta:Az igazi gond továbbra is az arculat, brand, meg a reggeli és esti műsorsáv.
Meg kellett volna hagyni a "Nagyon zenés" arculatot, de a jelenlegi zenei struktúrával. Volt is egy rövid ilyen időszak, az még vállalható volt.
 #189188  Szerző: potyi

tomee írta:
potyi írta:Az igazi gond továbbra is az arculat, brand, meg a reggeli és esti műsorsáv.
 #189186  Szerző: tomee

Magam részéről a legirritálóbb már évek óta, az amúgy profi műsorvezetőkre ráerőltett hülye "mi a kedvenc ételed" témák és a jópofáskodás, mert sem Iller Bálint, sem Zizi nem ilyen stílusban vezetett műsort soha életében. Tudnak ők ennél sokkal szórakoztatóbb színvonalon is működni.

Szintén borzalom, a magyar zenék bármiféle minőségbeli válogatás nélküli tömény erőltetése, vastagon kiemelve minden pillanatban, hogy nálunk MAGYAR zenék mennek, mintha erre a valóságban is tömeges igény lenne. Nem mondom, hogy ne legyenek magyar zenék, mert ez ennek a rádiónak a feladata, de ne folyamatosan az ember arcába legyenek tolva.

Ezen kívül nem igaz, hogy senkinek nem bántja a fülét már évek óta, hogy mennyire iskola rádiósan gagyi a szignálparkjuk minősége, pedig lenne bőven miből rendeseket legyártatni valakivel, mert ennél még a Class FM-esek is jobbak voltak.
 #189183  Szerző: Robca87

Az utóbbi időben nagyon rászoktam a Petőfire, gyakorlatilag csak ez szól.
Én olyan örülök annak, hogy bent vannak 90-es évek és a napjaink zenéi is. Basszus 33 vagyok és a 90-es évek zenéin nőttem fel.
 #189177  Szerző: potyi

Szerintem most már álljatok le. Az világosan hallatszik, hogy a Petőfinek már 3 éve nem a huszonéves korosztály a célcsoportja, hanem a 30-40-50 évesek. Nem kell megszüntetni. Nem kell kidobni Tituszt. Nem kell olyan 90-es évekbeli dalokat leadni, amiket nem tesztelt soha senki.

Most pont így, tesztelt dalokkal szól a rádió és hallgatják is rendesen.
Tény, hogy vannak olyan beragadt zenék, amik talán nem indokoltak, de ilyenek mindenhol vannak.

Az igazi gond továbbra is az arculat, brand, meg a reggeli és esti műsorsáv.
 #189176  Szerző: homerhamm

Előző hszre:

Ezzel a rádióval 2016-ba kellet volna valamit kezdeni, nem most. Nem tudom, hogy a Pussycat Dollsal, Chumbawambával, EMF-el, Eagle-Eye-Cherryvel hol akarnak fiatalokat szereni, meg a 90-es évekkel? Ez a rádió már halott... RIP.
 #189175  Szerző: kondalyuk

shadoe írta: 2020.11.22. 23:09 Én nem tudom, de ahová ez a Titusz beteszi a lábát, ott nagyjából keresztet is vethetek a rotációra. A Class Fm-en ugyanezt csinálta. Csak este hallgattam és a szerkesztett műsorokat, sose bírtam a nappali sávot, atom kommersz zenéket nyomott. [...] A Petőfin ugyanezt a pusztítást végzi. Állandóan behozza a saját cir-carjait az aktuális rádiójába, és nem bír leállni a nagyjából nem több, mint nyolc slágert számláló 1990 és 2010 közötti rögeszméivel. Legalább ne lenne ilyen nanométerekben mérhetően szűk az oldies-repertoár. Nem mellesleg szerintem aki ennyire mániákusan tömi a hallgatókat a saját személyes zenei ízlésficamával, az mindennek jó, csak zenei szerkesztőnek nem [...] Szóval, igen, kellene ide egy fejlődőképes és hozzáértő programigazgató.
Minden szavaddal egyetértek. A recurrent dalok borzasztóak, ennél még a Class FM is jobb volt ilyen szinten. Viszont érdekesség, hogy sok hasonló dalt kiejtettek a rotációból az évek alatt, és ezeket az agyonjátszott számokat visszatették.
Garfield írta: 2020.11.23. 16:57
Amúgy a rádió off-air kommunikációja is szánalmas, gyakorlatilag csak a Facebook van, az is főleg a hirado.hu bulvár rovatának híreiből áll. Most komolyan, hogy akar egy rádió 2020ban népszerű lenni a fiatalok körében, ha még egy nyomorult Instagramja sincs?!
Nem is akarnak a fiataloknak szólni, ez a szomorú. Például a rádió 2018 óta ki se települ a Strand Fesztiválra, aminek elvileg a főszponzora. 2013-2015 között élőben szólt onnan az adás egész nap, 2016-ban legalább még egy standjuk volt hostess lányokkal és játékokkal. Azóta semmi...de úgy érzékelem nem is fontos nekik, hogy teljesen az évek alatt felépített brand ellen mentek (és itt nem a játszott zenékre gondolok, hanem minden másra: on és off air arculat, promóció, megjelenés, közszolgálati vonal).
homerhamm írta: 2020.11.23. 19:09 Remélem ezt az egész rádiót eltörlik a föld felszínéről, minél hamarabb.
Nem eltörölni kell a rádiót, hanem egy megfelelő szakembergárdával rendbe tenni, minél előbb!
 #189162  Szerző: homerhamm

Garfield írta: 2020.11.23. 16:57 Elég szomorú volt hallani, hogy szerencsétlen 30/40-es anyukák, akik nyertek a hétvégéi játékban, úgy örültek a "nyereménynek", mint ha ötösük lett volna a lottón...

Amúgy a rádió off-air kommunikációja is szánalmas, gyakorlatilag csak a Facebook van, az is főleg a hirado.hu bulvár rovatának híreiből áll. Most komolyan, hogy akar egy rádió 2020ban népszerű lenni a fiatalok körében, ha még egy nyomorult Instagramja sincs?!
Remélem ezt az egész rádiót eltörlik a föld felszínéről, minél hamarabb.
  • 1
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 625