A magyar zenékben nálam a Music Fm volt erős, ott valahogy sose volt elkapcsolás-ingerem, itt szinte mindig. Én nem vagyok kíváncsi erre a Magashegyi Underground-Kowalski Meg a Vega-Magna Cum Laude-Bagossy Brothers Company-Irie Maffiás-Orsovai Renis-Margaret Islandes vonalra, sőt, ha ez jelenti a mai magyar könnyűzenét, akkor szerintem zárjon is be a bolt, vagy katapultáljon korunk új Erdős Pétere, a zenei sz#rkesztő. És ha már szóbakerült a Gong, nálam az a rádió a zenei szerkesztés legalja, ott aztán tényleg a legócskább magyar zenék is lemennek kb. 70%-os arányban, mindenféle zenei gusztus és válogatás nélkül. visszatérve a Petőfire, érdemes egyébként a román közszolgálatival összehasonlítani mind a belföldi, mint a külföldi zenei termést. Egy ilyen versenyből a Petőfi örüljön, ha félbalkániként ki tudna jönni. Én a magam részéről sokkal jobban kívánom a román számokat, de nem azért, mert nincsen jó hazai együttes vagy ne lenne miből válogatni, hanem mert olyan érzésem van, hogy itt vagy csókosok vannak, és akkor azoktól játsszuk azt is, ha csak elböfögik magukat, vagy pedig ésszerű szelektálás nincs, ill. a dögunalmat hagyjuk már a szelektorban bent, hadd menjen még le naponta ötször évekig... És nyilván vannak olyan együttesek és előadók is, akik prüszkölhetnek a Petőfire, pont azért, mert nem hajlandóak játszani a számaikat - gondolok itt már befutott és bizonyított, akár idősebb előadókra, zenekarokra. Ebben a tekintetben sajnos a BBC Radio One se különb, akik 35 év feletti előadók számait egyáltalán nem is játsszák - úgyhogy nem csak nálunk van megőrülve a világ. És ha már az általam színvonalasnak tartott román zenéket szóba hoztam, sokkal több értelme lenne körülnézni a környező országokban is zenei téren, esetleg még játszani is be egyet-kettőt, mint erőltetni a magyar lélektől meglehetősen távol álló (mi közünk nekünk a Durához és a Pueblához???) spanyol, olasz és latin-amerikai szarokat, lásd Luis Fonsi, Alvaro Sorel, Eros Ramazotti, Daddy Yankee.