RADIOSITE Fórum

• Magyar Katolikus Rádió

#121211  Szerző: kukac

Milyen muszaki beszerzés eredménye mar, hogy egy SM7-hez egy Konig & Meyer allvanyt vasarolnak?
 #121121  Szerző: Attis

adminisztrator írta:azt nem mondanám, hogy politikamentes az mkr, de tény, hogy vannak érdekes-értékes műsoraik és a hangvételétől senki nem fog falra mászni. ahogy az is tény, hogy nem a fiataloknak szól - ezen a fórumon pedig zömmel 30 alattiak vannak.

van rá valamekkora igény is, a legutóbbi mérésben 50.000-es hallgatottság jött ki, de lehetne ez sokkal jobb is, csak szerintem egyrészt kevesen tudnak a létezéséről (pláne az új vételkörzetekben), másrészt nem elég nagy még a lefedettsége (de nem lesz ez sem sokáig így).

amit én nem tartok jónak az az, hogy ennyi egyházi-vallási tematikájú rádió van. magyar katolikus rádió, mária rádió, szent istván rádió, európa rádió, rádió sansz, illetve kicsit a monoster is. legyen egy, ami nagy, akár megosztva, több egyház műsorát összefogva.

amerikában pl nagyon mennek és elég hallgatottak a keresztény csatornák, igaz, ott nagy kultúrája van a gospelnek és a keresztény pop/rocknak is.
Szerintem a legjobb megoldás az lett volna, ha maradnak középhullámon. Országos lefedettsége volt, igaz baromi drágán. Viszont, ha több egyház is összefogna, ki tudnák gazdálkodni ezt a pénzt.
Én a magam részéről nem is rájuk haragszok, hanem sokkal inkább a Médiatanácsra, mert számtalan városban a meglevő frekiket nekik vagy a Lánchídnak ítélik. Így nincs konkurenciája egy-egy város helyi rádiójának. Pl: Pécs (Rádió1), Kaposvár (Most), Veszprém (Méz) szerintem még elbírna eggyel több helyi kereskedelmi rádiót.
 #121120  Szerző: markfelt

azt nem mondanám, hogy politikamentes az mkr, de tény, hogy vannak érdekes-értékes műsoraik és a hangvételétől senki nem fog falra mászni. ahogy az is tény, hogy nem a fiataloknak szól - ezen a fórumon pedig zömmel 30 alattiak vannak.

van rá valamekkora igény is, a legutóbbi mérésben 50.000-es hallgatottság jött ki, de lehetne ez sokkal jobb is, csak szerintem egyrészt kevesen tudnak a létezéséről (pláne az új vételkörzetekben), másrészt nem elég nagy még a lefedettsége (de nem lesz ez sem sokáig így).

amit én nem tartok jónak az az, hogy ennyi egyházi-vallási tematikájú rádió van. magyar katolikus rádió, mária rádió, szent istván rádió, európa rádió, rádió sansz, illetve kicsit a monoster is. legyen egy, ami nagy, akár megosztva, több egyház műsorát összefogva.

amerikában pl nagyon mennek és elég hallgatottak a keresztény csatornák, igaz, ott nagy kultúrája van a gospelnek és a keresztény pop/rocknak is.
 #121118  Szerző: asr27

bgnrlszl írta:Szerintem:
- Sopronban a Corvinus évek óta vergődött, mert a közösségi műsorstruktúra fenntarthatatlan volt, főleg úgy, hogy elbukták a közösségi státuszt, hivatalosan kerrádió voltak.
- Ugyanakkor változtatni nem akartak, mert ők eddig is egy keresztény szellemű helyi közösségi rádió voltak.

Így aztán a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. Az MKR terjesztheti a műsorait, köztük sok olyat is, aminek a Kossuthon lenne a helye, de a Kossuthnál most mindenkit lefoglal a politikai nyomás, nem marad energia jó, mély beszélgetésekre, tudományos ismeretterjesztésre, stb (bizony, a 15-29-en kívül is van élet!). A Corvinus meg tehermentesül, és csak azt a 9 órát kell megcsinálnia, amit eddig is képesek voltak megölteni valós helyi döntően szöveges tartalommal. Nem lesznek céltalan, random zenei órák, hanem következetes, tiszta műsorstruktúra.
Aki nem szerette a sok beszédet, eddig se hallgatta őket. Sopronban kiválóan jönnek az osztrák rádiók, van választék bőven.
Szerintem.
Nem konkrétan a soproni adójukra gondoltam, hanem úgy általában az országos viszonylatra... kizárt, hogy olyan sokan hallgatnák ezt vagy a hasonlókat!
Viszont én kérek bocsánatot, igazad van! Szóljon minden magyarországi FM frekvencián vallási vagy politikai rádió! Úgyis körbe a határ mentén kb 60-90 km-ig elszólnak a szomszédos országok rádiói, így van bőven választék.
 #121117  Szerző: Zorro90

csokie írta:Én innentől átnevezném ezt a rádiót Magyar Kaotikus Rádiónak!
Az ötlet jó, de ezt a megnevezést más szájából hallottam már :D
 #121115  Szerző: bgnrlszl

Szerintem:
- Sopronban a Corvinus évek óta vergődött, mert a közösségi műsorstruktúra fenntarthatatlan volt, főleg úgy, hogy elbukták a közösségi státuszt, hivatalosan kerrádió voltak.
- Ugyanakkor változtatni nem akartak, mert ők eddig is egy keresztény szellemű helyi közösségi rádió voltak.

Így aztán a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. Az MKR terjesztheti a műsorait, köztük sok olyat is, aminek a Kossuthon lenne a helye, de a Kossuthnál most mindenkit lefoglal a politikai nyomás, nem marad energia jó, mély beszélgetésekre, tudományos ismeretterjesztésre, stb (bizony, a 15-29-en kívül is van élet!). A Corvinus meg tehermentesül, és csak azt a 9 órát kell megcsinálnia, amit eddig is képesek voltak megölteni valós helyi döntően szöveges tartalommal. Nem lesznek céltalan, random zenei órák, hanem következetes, tiszta műsorstruktúra.
Aki nem szerette a sok beszédet, eddig se hallgatta őket. Sopronban kiválóan jönnek az osztrák rádiók, van választék bőven.
Szerintem.
 #121113  Szerző: csokie

Én innentől átnevezném ezt a rádiót Magyar Kaotikus Rádiónak!
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 72