RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#192129  Szerző: potyi

Idővel mindent megoldanak, az új csapat úgy tűnik, eléggé odafigyel a kritikákra és tök jól teszik. Ez a frekiváltás téma szerintem ennél nem is lehetett volna profibb. Nyilván lesz megoldás a csúszásokra is idővel.
 #192128  Szerző: almos629

pavatomi írta: 2021.05.06. 02:49 Nekem is mint ha úgy rémlene hogy 2012-ig volt óranyitó beköszönés, már csak azért is, mert amikor 2012 november 1-től Pécsről ment a megmaradt hálózat, akkor a netes streamen onnan lehetett tudni a műsorvezetőt, hogy óra elején bemutatkozott általában.
Így van.
https://youtu.be/TzvAFU40lKo?t=483
Hogy miért nem ezt az egyébként jóval egyszerűbb megoldást használták az óranyitóknál 2016 óta, arról fogalmam sincs, az akkori programigazgatót kell megkérdezni.
 #192127  Szerző: Jozsfm964

Tegnap kb ekkortájt, 9:20 körül sokan jelezték több fórumon, hogy adás szünetet produkáltak, mintha vétel kiesés lett volna. Illetve sokan jelezték azt is, hogy Tatabánya és Fehérvár környékén hallgathatatlan a vétel még kocsiban is. Azóta arra javult valami?
 #192126  Szerző: Adam

joe írta: 2021.05.06. 08:05
lali87 írta:Az AH milyen NASA technológiával oldja meg ezt évtizedek óta.
Anno analóg mikrolánc biztosította az átvitelt -> 300km-enként volt 1ms késés...most saját hálózaton multicast, ebben az esetben lehet már 200-300ms késleltetés is :D - gondolom az R1 internet unicastot használ, mert ez olcsó, ellenben szinkronizálni nem lehet (vagy bonyolult), mert internet forgalom függvényében változik az útvonal ill. ezzel együtt a késleltetés...
Az az érdekes egyébként, hogy a vidéki helyi adások többé kevésbé (inkább többé) egyszerre szólnak. Csak a pestihez képest késnek 6-8 másodpercet. Ha nem akarnak adrágább rendszerre áttérni, akkor csak hozzá kellene lassítani a pestit is a többihez.
Mert most ahelyett, hogy az Érd szindróma megszűnt volna, ehelyett inkább megsokszorozódott és átkerült Székesfehérvárra, Kecskemétre, és szerintem Szolnok Dunaújváros, Gyöngyös-Hatvan környékére is.
 #192125  Szerző: joe

lali87 írta:Az AH milyen NASA technológiával oldja meg ezt évtizedek óta.
Anno analóg mikrolánc biztosította az átvitelt -> 300km-enként volt 1ms késés...most saját hálózaton multicast, ebben az esetben lehet már 200-300ms késleltetés is :D - gondolom az R1 internet unicastot használ, mert ez olcsó, ellenben szinkronizálni nem lehet (vagy bonyolult), mert internet forgalom függvényében változik az útvonal ill. ezzel együtt a késleltetés...
 #192123  Szerző: pavatomi

Hunyad Ákos az összes éjjeli hírblokkjában azóta amióta a R1-en van mindig jóreggeltet mond. Programajánlóban meg asszem jónapotozni szokott éjjel félkor mindig. Én nem mondanék ilyet éjjelben, dehát ő tudja :D

Nekem is mint ha úgy rémlene hogy 2012-ig volt óranyitó beköszönés, már csak azért is, mert amikor 2012 november 1-től Pécsről ment a megmaradt hálózat, akkor a netes streamen onnan lehetett tudni a műsorvezetőt, hogy óra elején bemutatkozott általában.
 #192122  Szerző: lali87

Nagyon jó ez a hálózat.
Csak mi a f....t nem szinkronizáltak az adók??
Fix készülékekkel nincs baj, de af-es autórádióval élvezhetetlen. :hit:
És nem a helyi blokkra gondolok, hanem az "országos" műsorra. Igen kapcsoljam ki az AF-et ja értem, de nem ez lenne a lényege? 8 :gülü2:
Az AH milyen NASA technológiával oldja meg ezt évtizedek óta.
:yuno:
 #192121  Szerző: Snake05

Hunyad Ákos a mai éjféli hírblokkban: "Jó reggelt kívánok!" :troll:
Egyébként annak nagyon örülök, hogy végre nincs "E-E-E-EGY-HEREWEGO....", herótom volt már tőle. Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem, de a 2012 előtti R1-en szerintem már voltak műsorvezetői felkonfos kickoffok, vajon 2016-ban miért nem hozták vissza ezt, miért csak most? :o
 #192114  Szerző: almos629

A helyi szignálokat is beszámítva tuti a R1-nek van a legnagyobb parkja az országban, érthető, hogy nem megy a teljes arculatváltás egyből. Kb. két hét, és minden rendben lesz. :)
 #192109  Szerző: nermalcat

Csak nem sikrült teljesen lecserélni az arculatot, a DS 15 éves intrója maradt, meg előtte a termémegjelenítés is a régi. A WIM-nél gondolom ugyanez van. Remélem, nem fog így maradni. :unott:
  • 1
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 1021