RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#202539  Szerző: Laci95

Újabb Bünti A Rádió 1 nek ismételten Balázsék miatt A Radio Plus Kft. által üzemeltetett Budapest 89,5 MHz
+ Tatabánya 102,5 MHz + Székesfehérvár 99,8 MHz körzeti
vételkörzetű, kereskedelmi jellegű, RÁDIÓ 1 állandó megnevezésű
lineáris rádiós médiaszolgáltatáson 2024. május 13-án 6 óra 13
perces kezdettel sugárzott „Balázsék” című műsorszámot
kifogásoló bejelentés [az Mttv. 9. § (5) bekezdésében és a 10. §
(1) bekezdés c) pontjában foglalt rendelkezések megsértése] –
előzmény: 329/2024. számú előterjesztés forrás nmhh
 #202519  Szerző: KPLR

Szia!
2022.01.01 óta Magyarország megyéit nem megyének, hanem Vármegyének hívják újra, és így is van kiírva mindenhova, hivatalos papírokra, egyéb okmányokra, levelekre és a két Vármegye határán is így vannak kiírva lásd pl: Pest Vármegye-Nógrád Vármegye stb.. minden ilyen határnál, sőt még az ország határátkelőinél is így van kiírva.
Sőt, még a hírekben is így mondják be.
A lényege, tisztelet az egykori Nagy Magyarországnak, és emlékezés Trianonnak. Kb ennyiért változtatták meg a nevüket 2 éve, semmi másért, na meg hogy az emberek között feszültséget keltsenek ezzel, mert valaki így mondja, valaki úgy mondja a régi nevén, sőt már láttam nem egy táblát amit barna festékkel lefestettek, és csak a megye szó maradt rajta ^^
:twisted:
 #202518  Szerző: asr27

KPLR írta:Sziasztok!

Nos, tegnap jöttünk meg a nyaralásból Békés Vármegyéből és gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat:
Tehát, a 89.5 Budapesttől egészen Szarvasig elszólt, közvetlenül az M5 majd az M44 autópályákon mentünk, ott minden rendben volt.
Szarvasnál a pihenőben, átváltottam az FM 104-re Békéscsabára az kicsit zajosan jött, majd ahogy elindultunk és közeledtünk Békéscsaba fele úgy már minden rendben volt.
Békéscsaba és agglomerációjában minden rendben volt a vétellel.
DE! Ahogy mentünk a szállásunkra Gyulára, ott Gyulán a városban nagyjából a központig a szökőkútig szolt el a freki tisztán, majd ahogy mentünk bent a központban a Vár környéki kis utcákban ott már nagyon zajos volt, ahogy mentünk Békés fele ott okés volt arra nagyot szól, főleg észak-észak nyugat, dél-délnyugat-kelet irányban, és ahogy írtátok Geszt fele a román nagyadó miatt már nagyon rossz volt, sőt! Sarkad után már nem is szólt a freki, a 89.5 pedig sss, Geszten pedig csak a Kossuth meg a Dankó Rádió szólt tisztán. ( azt csak kíváncsiságból hallgattam bele )
A 89.5 nem szól el Békés Vármegye azon részében, se manuálisan se AF módban, egyedül Szarvas és környéke az ahol szól még, de utána már ott is néma csend.
Ami külön érdekes, Gyulán a város kb nyugati és középső részén jól szól, a keleti részén semmi, illetve van egy pici rész, ami ilyen ütköző zóna lehet nem tudom, ahol egyszerre az adott ponton szól majd nem szól ( Németváros) de nem ugrál vagy sistereg, érdekes volt.
Mindent összevetve, jó volt, a 104 semmit nem változott az előző látogatásunk óta, nagyon kellene egy freki Gyulára meg Sarkad , Vésztő, Gyomaendrőd, Orosháza és térségébe mert így elég gyenguszka a lefedettség, és még ott se jó ahol kb 10 km a távolság 2 város között. :D :) :yeah:

Rádió1Attis ha olvasod, Gyula, Orosháza, Szarvas, Sarkadra sürgősen keressetek hálózatos partnert vagy szabad frekit, mert lenne rá igény, illetve Pápa, Mosonmagyaróvár, Körmend, Ajka, Komárom, Esztergom, Balassagyarmat, Sárospatak-Sátoraljaújhely, nagyon szeretne titeket nem online hanem az éterben hallgatni! :yeah: ;)
Mi az a vármegye? :vomit: :oops: Én csak megyéket ismerek.
 #202514  Szerző: DRoland

keressetek hálózatos partnert
Szerintem már elég helyi rádiót tettek tönkre!
Balassagyarmat
89.5 és 100.4 kiegészíti egymást, kocsiban elfogadható. Főleg, hogy már nagyjából szinkronban is szólnak. Persze a betonpanel földszintjén már más a helyzet, de ott még nagyadók Kékesről is nehezen jönnek. Ide minden rádiónak kellene gapfiller, nemcsak a szócsőnek.
 #202511  Szerző: Rickykeee23

Milán88 írta: 2024.08.17. 00:31
Rickykeee23 írta: 2023.07.04. 09:54 A mohácsi freki rendesen odavan. Legalábbis a Disco's Hit és a WIM alatt. Kb 10 percenként kapcsol az Emergency... elkapcsolási faktor
Még mindig ezt csinálja az említett két műsor alatt vagy már megy rendesen?
Akkora para már nincs. Az elmúlt kb 2 hétben találkoztam 2x - 3x emergencyvel. De az is 5 másodperces volt.
 #202509  Szerző: KPLR

Sziasztok!

Nos, tegnap jöttünk meg a nyaralásból Békés Vármegyéből és gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat:
Tehát, a 89.5 Budapesttől egészen Szarvasig elszólt, közvetlenül az M5 majd az M44 autópályákon mentünk, ott minden rendben volt.
Szarvasnál a pihenőben, átváltottam az FM 104-re Békéscsabára az kicsit zajosan jött, majd ahogy elindultunk és közeledtünk Békéscsaba fele úgy már minden rendben volt.
Békéscsaba és agglomerációjában minden rendben volt a vétellel.
DE! Ahogy mentünk a szállásunkra Gyulára, ott Gyulán a városban nagyjából a központig a szökőkútig szolt el a freki tisztán, majd ahogy mentünk bent a központban a Vár környéki kis utcákban ott már nagyon zajos volt, ahogy mentünk Békés fele ott okés volt arra nagyot szól, főleg észak-észak nyugat, dél-délnyugat-kelet irányban, és ahogy írtátok Geszt fele a román nagyadó miatt már nagyon rossz volt, sőt! Sarkad után már nem is szólt a freki, a 89.5 pedig sss, Geszten pedig csak a Kossuth meg a Dankó Rádió szólt tisztán. ( azt csak kíváncsiságból hallgattam bele )
A 89.5 nem szól el Békés Vármegye azon részében, se manuálisan se AF módban, egyedül Szarvas és környéke az ahol szól még, de utána már ott is néma csend.
Ami külön érdekes, Gyulán a város kb nyugati és középső részén jól szól, a keleti részén semmi, illetve van egy pici rész, ami ilyen ütköző zóna lehet nem tudom, ahol egyszerre az adott ponton szól majd nem szól ( Németváros) de nem ugrál vagy sistereg, érdekes volt.
Mindent összevetve, jó volt, a 104 semmit nem változott az előző látogatásunk óta, nagyon kellene egy freki Gyulára meg Sarkad , Vésztő, Gyomaendrőd, Orosháza és térségébe mert így elég gyenguszka a lefedettség, és még ott se jó ahol kb 10 km a távolság 2 város között. :D :) :yeah:

Rádió1Attis ha olvasod, Gyula, Orosháza, Szarvas, Sarkadra sürgősen keressetek hálózatos partnert vagy szabad frekit, mert lenne rá igény, illetve Pápa, Mosonmagyaróvár, Körmend, Ajka, Komárom, Esztergom, Balassagyarmat, Sárospatak-Sátoraljaújhely, nagyon szeretne titeket nem online hanem az éterben hallgatni! :yeah: ;)
 #202506  Szerző: Milán88

Rickykeee23 írta: 2023.07.04. 09:54 A mohácsi freki rendesen odavan. Legalábbis a Disco's Hit és a WIM alatt. Kb 10 percenként kapcsol az Emergency... elkapcsolási faktor
Még mindig ezt csinálja az említett két műsor alatt vagy már megy rendesen?
 #202494  Szerző: KPLR

Szia :)
Köszönöm szépen neked is és az előzőnek is a hozzászólását!
Nos, csak annyit szeretnék hozzá fűzni ahhoz amit írtál, hogy én már évek óta nem használom az AF-et hanem manuálisan keresem meg a frekit mikor odaérek a vételkörzetbe, nem szeretem ha útközben pittyeg és saját maga keresi meg az adó, én jobban szeretek megállni egy kávéra és közben megkeresni az adót.
:yeah: :D ;)
Biztos vagyok abban hogy a 89.5 az jó lesz és elszól addig, csak Gyulától tartok, ott helyben a 104 az nagyon gagyin szólt legutoljára mikor ott nyaraltunk 6 éve, remélem azóta ott is javult a helyzet ez ügyben.
 #202493  Szerző: robert11

Na ez csak egy próba pici tgyengélkedett a net azért nem voltam biztos hogy elmentek a bejegyzések. Azért írtam ilyen sokat egyszerre.
 #202492  Szerző: robert11

Na remélem elmentek a bejegyzések.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 1021