Sziasztok!
Nos, tegnap jöttünk meg a nyaralásból Békés Vármegyéből és gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat:
Tehát, a 89.5 Budapesttől egészen Szarvasig elszólt, közvetlenül az M5 majd az M44 autópályákon mentünk, ott minden rendben volt.
Szarvasnál a pihenőben, átváltottam az FM 104-re Békéscsabára az kicsit zajosan jött, majd ahogy elindultunk és közeledtünk Békéscsaba fele úgy már minden rendben volt.
Békéscsaba és agglomerációjában minden rendben volt a vétellel.
DE! Ahogy mentünk a szállásunkra Gyulára, ott Gyulán a városban nagyjából a központig a szökőkútig szolt el a freki tisztán, majd ahogy mentünk bent a központban a Vár környéki kis utcákban ott már nagyon zajos volt, ahogy mentünk Békés fele ott okés volt arra nagyot szól, főleg észak-észak nyugat, dél-délnyugat-kelet irányban, és ahogy írtátok Geszt fele a román nagyadó miatt már nagyon rossz volt, sőt! Sarkad után már nem is szólt a freki, a 89.5 pedig sss, Geszten pedig csak a Kossuth meg a Dankó Rádió szólt tisztán. ( azt csak kíváncsiságból hallgattam bele )
A 89.5 nem szól el Békés Vármegye azon részében, se manuálisan se AF módban, egyedül Szarvas és környéke az ahol szól még, de utána már ott is néma csend.
Ami külön érdekes, Gyulán a város kb nyugati és középső részén jól szól, a keleti részén semmi, illetve van egy pici rész, ami ilyen ütköző zóna lehet nem tudom, ahol egyszerre az adott ponton szól majd nem szól ( Németváros) de nem ugrál vagy sistereg, érdekes volt.
Mindent összevetve, jó volt, a 104 semmit nem változott az előző látogatásunk óta, nagyon kellene egy freki Gyulára meg Sarkad , Vésztő, Gyomaendrőd, Orosháza és térségébe mert így elég gyenguszka a lefedettség, és még ott se jó ahol kb 10 km a távolság 2 város között.
Rádió1Attis ha olvasod, Gyula, Orosháza, Szarvas, Sarkadra sürgősen keressetek hálózatos partnert vagy szabad frekit, mert lenne rá igény, illetve Pápa, Mosonmagyaróvár, Körmend, Ajka, Komárom, Esztergom, Balassagyarmat, Sárospatak-Sátoraljaújhely, nagyon szeretne titeket nem online hanem az éterben hallgatni!