RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#191451  Szerző: shadoe

Snake05 írta: 2021.04.18. 08:48 A tegnapi Top 50 viszont oltári nagy katyvasz volt. A "Friday" még csak egy hete van a listán, de már harmadik, a listavezető a "Hypnotized", amit fél éve játszanak, ellenben a "Happiness", ami januárban került be, már csak sereghajtó... Fogadni mernék, hogy ez a remek lista ezzel az oldallal készült. :troll: :troll: :punch:
Engem ez kísértetiesen emlékeztet az amerikai airplay listára, ami most Radio Songs néven fut (régen pedig Hot 100 Airplay néven). Mindig is agyonmanipulált, hiteltelen listának tartottam, ott történtek ezek a sokszor már az első héten Top 10 közé jutások - lásd '92-ben Madonna "Eroticá"-ja, a 2. helyen kezdett és onnan már csak lefelé volt út. Ha a R1 Top 50 esetében a számok mögé nézünk, semmi se hiteles és igazi, én már kezdetektől a tényleges helyezésektől elvonatkoztatva hallgatom. Szerintem az utolsó normális rádiós lista, ahol a helyezések tényleg tükrözték a népszerűséget, az a Class Fm Top 40 ill. a Music Fm Top 50 rangsorai voltak (de a 90-es évekből jó emlékeim vannak a Juventus Top 40-ről is, ill. retro listaként a Retro Top 40 is idekívánkozik). Sajnos úgy néz ki, várnunk kell még olyan slágerlistaműsorra, ami országosan hallható, és adekvátnak is tekinthető, ill. látszódik rajta, hogy kellő munkát is fektettek bele.
 #191446  Szerző: tomee

Adam írta:
mbalazs írta: 2021.04.17. 22:46
Rickykeee23 írta: 2021.04.16. 19:00 Valami készülőben. Geri ma is mutatott be új számot. (azt hiszem többet is). Elkapta a fonalat a rádió. Csak így tovább! Most már csak néhány vidéki frekit kellene helyrehozni (engem mondjuk a mohácsi érdekel) aztán szerintem minden ok. Mixek ide vagy oda... Majd az is alakul gondolom..
Egyetértek! Folyamatosan hallgatok külföldi rádiókat és azokhoz képest nagyon le volt maradva a Rádió 1, de talán most sikerült felvenni a ritmust! Jó az irány! :)
Melyikhez / melyikekhez kepest volt lemaradva?
Más kérdés, hogy ha felvesz egy fonalat a rádió, akkor ahhoz hajlandó-e tartani is magát huzamosabb ideig, mert nekem az a tapasztalatom, hogy mióta megtörtént a nagy átvétel mind három csatornánál, csak a folyamatos próbálgatás megy, és egyáltalán nincs az a benyomásom, hogy lenne egy szikla szilárd koncepció ezek mögött a variálgatások között. Korábbi tapasztalatokból az se életszerű, hogy egy minőségi javulás pont a 89,5 elindulásával fog bekövetkezni.

Nem rég belehallgattam a BBC R1 péntek esti sávjába kiváncsiságból, ami mellesleg digitális dance csatornát is a indított nem rég, és rém kiábrándító, hogy itt már annak is örülni kell, ha itt tényleg újdonságokat mutatnak be, amíg ott ez különösebb felhajtás nélkül minden héten megtörténik...

Kellene ide a külföldi know-how: lehetnek itt időnként meglepetések, de 11 év rádiós vergődés után ez már kezd marha unalmas lenni.
 #191445  Szerző: Adam

mbalazs írta: 2021.04.17. 22:46
Rickykeee23 írta: 2021.04.16. 19:00 Valami készülőben. Geri ma is mutatott be új számot. (azt hiszem többet is). Elkapta a fonalat a rádió. Csak így tovább! Most már csak néhány vidéki frekit kellene helyrehozni (engem mondjuk a mohácsi érdekel) aztán szerintem minden ok. Mixek ide vagy oda... Majd az is alakul gondolom..
Egyetértek! Folyamatosan hallgatok külföldi rádiókat és azokhoz képest nagyon le volt maradva a Rádió 1, de talán most sikerült felvenni a ritmust! Jó az irány! :)
Melyikhez / melyikekhez kepest volt lemaradva?
 #191441  Szerző: Snake05

A tegnapi Top 50 viszont oltári nagy katyvasz volt. A "Friday" még csak egy hete van a listán, de már harmadik, a listavezető a "Hypnotized", amit fél éve játszanak, ellenben a "Happiness", ami januárban került be, már csak sereghajtó... Fogadni mernék, hogy ez a remek lista ezzel az oldallal készült. :troll: :troll: :punch:
 #191440  Szerző: mbalazs

#191432  Szerző: radio973

<moderálva>

djlacee
 #191424  Szerző: Rickykeee23

Valami készülőben. Geri ma is mutatott be új számot. (azt hiszem többet is). Elkapta a fonalat a rádió. Csak így tovább! Most már csak néhány vidéki frekit kellene helyrehozni (engem mondjuk a mohácsi érdekel) aztán szerintem minden ok. Mixek ide vagy oda... Majd az is alakul gondolom..
 #191420  Szerző: noartist

tomee írta: 2021.04.16. 12:49
noartist írta: 2021.04.16. 11:42
Béci09 írta: 2021.04.16. 07:51 Ha már itt tartunk, az öt éves hírbed is unalmas már, lassan lehetne cserélni. Sőt, ez igaz a komplett arculatra is. Az új powerintrok-k pedig még az eddigieknél is borzalmasabbak, főleg az a részük, amikor szájbarágósan, szótagolva mantrázzák, hogy "RÁ-DI-Ó-EGY".
Rá kéne bízni a ReelWorld-re a dolgot. :)
Karlo vajon ott van még? Már hogy a R1-en.

Nem tudom, de hallásra egy ideje már nincs.
 #191419  Szerző: tomee

noartist írta: 2021.04.16. 11:42
Béci09 írta: 2021.04.16. 07:51 Ha már itt tartunk, az öt éves hírbed is unalmas már, lassan lehetne cserélni. Sőt, ez igaz a komplett arculatra is. Az új powerintrok-k pedig még az eddigieknél is borzalmasabbak, főleg az a részük, amikor szájbarágósan, szótagolva mantrázzák, hogy "RÁ-DI-Ó-EGY".
Karlo vajon ott van még? Már hogy a R1-en.
 #191418  Szerző: noartist

• 1
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 1021