RADIOSITE Fórum

• Informatika

#52922  Szerző: donder

Most kevettem minden cuccot a gépből, (Még az ATI vidikártyát is (integráltról megy most)) és csipog vagy 8-szor... betettem a 128-as vidikártyát (Inno3D Nvidia ...) de még mindig. Most megyek haverhoz kölcsön RAM-ot kérni. Ha vannak fejlemények vannak, szólok. (Ja és nekem az alaplapi 5.1 is C-Media... :( )

szerk 1:
na most szépen műkszik a régi ramokkal, de csak az integrált vidikártyával, fagyásmentesen... (Most már valamiért az AGP-t sem kezeli)
Megpróbálok újrarakni egy BIOS-t és hátha...

szerk2:
na most már innen a nagy gépről: Minden simán megy, de a PCI AGP eszközöket továbbra sem ismeri fel. Most az alaplap pucéron van, és csak a vinyó van rákötve, illetve a szükséges eszközök (billentyűzet, USB-k, egér, monitor, net.) Így minden fasza. Inkább hagyom a francba így ahogy van... Elfut egy darabig ez még. Inkább rakom össze a másikat, egy értékes és működő, ámbár rohadt sokat fogyasztó 512-es vidikártyával (ha a másik alaplap AGP-s videoportos lesz... :S )
:)
 #52921  Szerző: LuciFerko

mimi írta:Az oké, de amellett még lehetnek más dolgok is, pl. nem kapnak elegendő feszültséget az alkatrészek, ha már benne vannak a kártyák; a C-Media chip se túlzottan kifinomult, önmagában az is okozhat inkompatibilitási problémákat; tapasztalat, hogy sokszor az se mindegy, melyik kártya melyik PCI slotban van, de ennek most hirtelen meg nem mondanám az okát, próbálgatni kell. Meg természetesen mindenhez leszedni a lehető legfrissebb driver-t.
nekem a C-médiától meghal a rendszer. Lefagy a tálca, semmi sem indul el :shock:
 #52917  Szerző: mimi

Az oké, de amellett még lehetnek más dolgok is, pl. nem kapnak elegendő feszültséget az alkatrészek, ha már benne vannak a kártyák; a C-Media chip se túlzottan kifinomult, önmagában az is okozhat inkompatibilitási problémákat; tapasztalat, hogy sokszor az se mindegy, melyik kártya melyik PCI slotban van, de ennek most hirtelen meg nem mondanám az okát, próbálgatni kell. Meg természetesen mindenhez leszedni a lehető legfrissebb driver-t.
 #52913  Szerző: donder

De hát autómata IRQ kiosztásban van... :mellow:
 #52911  Szerző: mimi

Amiket lejjebb leírtam, elképzelhető, hogy megoldják a gondot.
 #52903  Szerző: donder

Köszi! Ha lesz egy kis kes, akkor megredelem...
És a többi bajomra tudtok megoldást?? :( :(
 #52901  Szerző: mimi

Addig talán jobb a Codegen a Mercury-nél, amíg nem telik jobbra.
http://www.edigital.hu/Aktiv/FSP_350W_F ... 54622.html Ilyesmire gondoltam, ez még normális árban van.

Az olcsó tápoknak az a baja, hogy hihetetlenül alulméretezett, gyenge minőségű alkatrészekből rakják össze, amivel egy darabig képesek hellyel-közzel normálisan működni (bár sűrűn előfordul, hogy a névleges teljesítményt le se adják). Aztán egy filléres alkatrész tönkremenetelének köszönhetően akár megugorhat a kimeneti feszültség is.
Komolyan betiltanám a forgalomba hozatalukat, FIRST merülőforralót se árulnak normális helyeken...
 #52888  Szerző: donder

Codegen 350 W-os jó lesz? Mert most nincs más itthon, és pénz sincs nagyon rá... 29.-edikén kapot fizetést (nyári munka végösszege, és a szülinapom)
 #52884  Szerző: djlacee

Azért a Gigabyte -al nem menőznék, két hete füstölt el a 460W-os Superb -em, szó szerint :)
 #52882  Szerző: mimi

donder írta:Mercury 300 W-os táp
Nekem van egy alapos sejtésem :)
Miután ezt az ön- és közveszélyes áramkört kicserélted egy tápegységre, amit Thermaltake-nek, FSP-nek, Chieftec-nek, esetleg Gigabyte-nak hívnak (elég lesz 350-400W-os), következő lépésként ha a BIOS-ban másképpen lenne beállítva, engedélyezd minden eszköznek, hogy hadd válasszon magának automatikusan IRQ-t.
A C-Media helyett inkább vegyél egy használt Soundblastert, az is akadhat még saját magával is.
Illetve próbálgasd a kártyákat a különböző PCI slotokban rendezgetni.

De amíg a 300W Mercury benne van, semmi jóra ne számíts, örülj, hogy nem ég le...
  • 1
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 330