Snake05 írta: ↑2021.03.28. 18:29
Szerintem a TOP 50-nél a műsorvezetés minőségével is baj van. Félreértés ne essék, Attis nagyon jó műsorvezető, de azt nem tudom elfogadni, hogy a TOP 50 összes megszólalása arról szól, hogy XY előadó mit főzött ebédre, mit posztolt az instára, kivel veszett össze, stb..., tehát tele van bulváros hülyeségekkel, amiknek semmi közük az adott dalhoz. Ezt a színvonalat egy 9 éves Pistike is tudja, egy közel országos rádióban tegyük már egy kicsit magasabbra a lécet! Nem azt mondom, hogy Klamancsek szintjét kell hozni, de azért Ziziét/Meggyesi Gáborét illene. Náluk sokszor annyi hiba van, mint a R1-nél, de az biztos, hogy a toplistaműsorokat teljesen korrektül, felkészülten vezetik.
Krisztiánnál egyrészt jó volt a tanítómester (Casey Kasem), másrészt nála meg volt a szorgalom, a tehetség, az elszántság, és egy csomó minden, ami egy tökéletes countdown műsorhoz kell. Élete egyik legjobb rádiós húzása volt, hogy csinált valami mást Magyarországon, mint amilyenek az addigi slágerlistaműsorok voltak. (Ebben idehaza B. Tóth volt az úttörő, a Poptarisznya Top 40-es listájával a 80-as években.) Azt többen érezzük, és joggal, hogy ebből a R1 Top 50 műsorból sokkal többet is ki lehetne hozni. Nekem jelenlegi formájában ez nem sokkal több, mintha a sima rotációt hallgatnám. Ötletelni kéne rajta. Például lehetne ilyet, hogy a Justin Bieber szám kapcsán egy 1-2 perces kis mixbe összesűríteni, hogy ki mindenki más vitte már sikerre a "Lonely" dalcímet, pl. Akon, Joel Corry, Nana, Machine Gun Kelly, Noah Cyrus, Jennifer Lopez/Maluma. Ez biztos jobban érdekelne engem, mint egy teljesen érdektelen sztárpletyka. De az előbb említett Casey is mindig érdekessé tudta tenni a slágerlistáit, egyrészt soha senkiről nem mondott rosszat, másrészt amikor pl. az Erasure kapcsán megemlítette, hogy véletlenül törölték le a felvételeiket a BBC-nél, mert szó szerint vették az Erasure feliratot, vagy amikor Tina Turnerről elmondta, miért gondolja azt, hogy ő előző életében élt már Egyiptomban és miért hisz a reinkarnációban, akkor az ilyenekre az ember odafigyelt. Kutatómunkát igényel, de megéri, sőt én az ilyen valóban érdekes sztorikat teaserekkel vezetném fel, csak utalnék rá, leadnám a következő számot, és 5 perc múlva térnék vissza rá, hogy a hallgató ott maradjon. Egy szó mint száz, nagyon sok mindennel lehetne színesíteni. Tényleg kéne a R1-re egy, a rádióhoz méltó, még színvonalasabb slágerlistaműsor.