nermalcat írta: ↑2021.03.27. 21:37
zenefalo írta: ↑2021.03.27. 20:04
Mintha ,,takarékra" tették volna a Top 50-et, hetek óta figyelem, de nincs új dal 3 hete szerintem, csak az eddig meglévők mozgolódnának. De a Weeknd Blinding lights még mindig rajta van, másfél év után ideje lenne már hanyagolni!
Nem magát a top 50-et tették takarékra, hanem a rotációt. Február vége óta egyetlen új dal sem került be, ezért a top 50-ben is csak a sorrendet tudják variálni. Gondolom, Sivák szabadságon van, vagy őt is kirúgták. Nem tartom valószínűtlennek egyébként, hogy Tiszttartó egyenesen ide jön a Petőfitől.
A Blinding lights-ról annyit, hogy nagyon unja már mindenki, de nem a R1 a hibás, a legtöbb nemzetközi listán is top 10-ben van 50+ hete. Ugyanaz a jelenség, mint a DenszManki, az In my mind, vagy régebben a Despacito volt. Az okára eddig nem sikerült rájönnöm.
Tiszttartótól az isten mentse meg a R1-et, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Nem is az ő zenei világa, nem is való neki, nem is ért hozzá, halvány fogalma nincs arról, mit szeretnek a fiatalok, ha pedig van, akkor se játszaná és diszkrimálná. Önjelölt zenei ízlésdiktátor, köszönöm, nem kérek a továbbiakban belőle. Jobban elbabrálná a R1-et, mint a Petőfit.
A listák kb. 25 éve teljesen meg vannak bolondulva. A régi, jó klasszikus slágerlisták a 80-as évekből, 90-es évek elejéről sokkal kiegyensúlyozottabbak voltak - és ezt a műfajok változatosságára is értem. Általában megvolt a dalok felfutási ideje, a kisebb slágerek is mentek 10-12 hétig, a nagyobbak 15-20 hét alatt be lettek járatva. Emlékszem, mekkora szenzáció volt 1982-ben, amikor a Tainted Love a Soft Celltől 43 hetet töltött el a Billboard 100-as listáján. Ez egy rém szokatlan dolog volt annak idején, ma meg már azon se lepődünk meg, ha 60-70 hétig jár egy szám nemhogy a top 100-ban, de akár a top 20-ban is. Én személy szerint nagyon hiányolom azt a normálisabb korszakot. Kijött egy LP, arról 10-15 hetente a maga természetes ritmusában kiadtak egy kislemezt, amiből jó esetben sláger lett, így az album kitartott egy-másfél évig, 4-5-6 megjelentetett kislemezzel, slágerrel. Ma már minden szart beleszámítanak a slágerlistákba, rádiós játszások, internetes letöltések, lemezeladások. Kijön egy trendi előadó új lemeze, abból 9-10 zeneszám az első héten elárasztja a slágerlistákat. Két hét múlva abból nyolcat elfelejtenek, marad 1-2 dal a csúcs közelében, de az negyven-ötven hétig. Ma már nincs kislemez, a rádiók is máshogy működnek, véleményem szerint jól el is van cseszve az egész, egy csomó zenét nincs időnk és lehetőségünk megismerni, egy rakat másikat meg hülyére játszanak, és az idegbajig megununk. Néha a vércukrom felszalad egy totálisan elcsépelt másfél éves zenére, aminél nem volt 3 nap szünet két év alatt, hogy ne kellett volna valamelyik elcsépelt rádióban hallanom. Na, ilyen azért harminc-negyven éve nem volt. A R1 persze sok mindenről nem tehet, a repertoár úgy, ahogy most van, számomra élvezhető, ettől még nem sértődnék meg, ha frissítenék a kínálatot egy-két heti szinten.