mimi írta:Egyrészt nem nagyon van hozzá vevő, másrészt gondolom, hogy a nagyobb sávszél miatt zavarná a szomszédos frekiket, amihez egyeztetésekre lenne szükség.Az ausztrál szabvány 9 kHz-enként van, ugyanúgy, mint nálunk! A Youtube-on rengeteg videó és hanganyag van fönt róla. Volt egy "2CA-Canberra" című 2004-es éjszakai felvétel is, sajnálom, hogy azt letörölték: azon hallatszódott, hogy amikor véletlen enyhén belefédelt egy másik adó, vagy a távolban villámlott, akkor átváltott sima AM-hangzásra, tudjátok, ami itt is van, erre:

Annyit tudok róla, hogy ez kompatibilis a japán licence-szel, szerintem a maga módján ez már félig-meddig "digitális".
mimi írta: Egyébként is szerintem nem a hangminőség a legnagyobb baj, hanem az, hogy nagyon telített, zavart a sáv, elképesztő adóteljesítményre van szükség, régi, elavult az adóberendezés, és réges-rég a DRM felé kéne kacsintgatni.Mert ahogy megfigyeltem, az igazi célközönség, + az emberek többsége nemigazán ért / nem akar bajlódni ezekkel a félig számítógépes szuperkütyükkel. Pedig nem bonyolult! Szerintem az ismeretlentől félnek, és a "jól beváltat" támogatják még mindig.
Nem értem egyszerűen, hogy a telefonálás, filmnézés, zenehallgatás, televíziózás alapvető és elfogadott technológiai változásokon tudott keresztülmenni, de a rádiózás megmaradt a '30-as évek technikai szintjén.