RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#167532  Szerző: markfelt

Szerintem semmilyen idősávban nem fér össze a kommersz vonal és a kommersz vonal elutasításán alapuló félunderground/alter vonal. Este sem, hétvégén sem.

Félreértés ne essék, én nagyon szerettem a tavaly áprilisig futó Petőfit, és a zenéit is - viszont nem arról beszélünk, hogy mit szeretek, és mit nem, hanem arról, hogy a jelenlegi arculatba nem lehet őket belepasszírozni.

Mert úgy láttam, az a koncepció egy éve, és ez egy nagy tévedés.
 #167531  Szerző: altermanus

na például lehetne (Hitradio) Ö3 példa... nagyon jól össze van rakva...
viszont - és most nem rólam van szó -, ahogy te is írtad... legyen este, vagy hétvégén délután a Top 40 után (de még talán ez sem a legjobb idősáv), ahol olyan populáris alternatív zenét nyomnak mint például a Honeybeast, vagy Zaporozsec. Nem kell a Konyha zenekar, vagy Aurórát, vagy 30Y, Belgát, Adam Freemant, Oasist, meg Fat Boy Slimet, Pendulumot játszani, elijeszti a hallgatókat. Egy-két óra, nem kell több, akár külföldi, akár magyar. Mondjuk egy Bon Jovit, vagy R.E.M.-et nem biztos, hogy lejátszanak, de akkor még azt mondom, a populáris zenéjüket én is elhallgatnám, ha lenne egy normális rotáció... megpróbálnék belehallgatni.
 #167530  Szerző: markfelt

Ez, hogy legyen amúgy "CHR jellegű", tök kommersz, de néha azért adjunk alter magyart, mert mégiscsak az a közszolgálat, ez a nap vicce.

És altermanus, nem ellened irányul, meg nem is rajtad nevetek, hanem veled, ugyanis attól tartok, ezt a rádió vezetői is pontosan így gondolják, sajnos.

Hogy érthető legyek: ezt a két vonalat nem lehet keverni. Vagy-vagy.
 #167529  Szerző: markfelt

altermanus írta:
szblcs írta:
altermanus írta:bocsánat, nem kötözködés, de mit jelent az, hogy ,,Túl friss"?
Olyan zenéket nem forgathat egy magára valamit adó, országos, hallgatottságot akaró rádió, ami nem tesztelt, és nincs egy bizonyos ismertsége.

Tekintsünk el attól, hogy "dehát ez közszolgálati, úgyhogy", aki ezzel az érvvel jön a Petőfinél, azt kinevetem.
:ayfkm:
szerintem meg pont ez a lényeg egy közszolgálati adónál (a petőfi inkább egy kereskedelmire hasonlít, de akkor is), ki fogja letesztelni? a Rádió 1?
A Petőfi tavaly áprilisban elvesztette a közszolgálati jellegét. Amit azóta csinálnak, az maximum papíron az, és csakis amiatt a kiskapu miatt, hogy az MR csatornái egyben kezelendők, egyben teljesítik a vállalásokat.

Támogatom, hogy a Petőfi egy kommersz, kereskedelmiES rádió legyen, de ne jöjjünk a közszolgálatisággal, mint érvvel, könyörgöm.

Legyen ebből egy olyan, állami tulajdonú, lehető legszélesebb közönségnek szóló, országos popzenei adó, aminek célja a piaci versenyben való részvétel, tartsa be a kereskedelmi rádiózás írott és íratlan szabályait, legyen úgy összerakva, hogy ne legyenek benne a lentebb jelzett súlyos és kevésbé súlyos szakmai hibák.

Legyen az Ö3 a minta.
 #167528  Szerző: markfelt

12:26 Konyha - Feltörték a szíved

Itt akkor el is vesztették azokat a hallgatókat, akik 10 óta adtak egy esélyt. Maradt az, akinél nem fogható más. :)
 #167527  Szerző: altermanus

szblcs írta:
Olyan zenéket nem forgathat egy magára valamit adó, országos, hallgatottságot akaró rádió, ami nem tesztelt, és nincs egy bizonyos ismertsége.

Tekintsünk el attól, hogy "dehát ez közszolgálati, úgyhogy", aki ezzel az érvvel jön a Petőfinél, azt kinevetem.
:ayfkm:
szerintem meg pont ez a lényeg egy közszolgálati adónál (a petőfi inkább egy kereskedelmire hasonlít, de akkor is), ki fogja letesztelni? a Rádió 1?
 #167526  Szerző: markfelt

#167525  Szerző: altermanus

bocsánat, nem kötözködés, de mit jelent az, hogy ,,Túl friss"?
 #167524  Szerző: markfelt

Beszéljünk konkrétumokról:

Vannak jobb órák
Kép

És vannak értékelhetetlenek
Kép

És ez csak a zene, az is érzésre. Normál esetben le kéne kutatni. Teljesen kizártnak tartom, hogy le van bármi is.
 #167522  Szerző: altermanus

kondalyuk írta:Ha az MR2 időszakot vesszük alapul, szerintem ez messze van az altertől, de ez csak egy vélemény. Viszont abban egyetértek, hogy valamit kéne kezdeni a zenékkel. Valóban következetlen és gagyi a rotáció. Ha annyira ragaszkodnak "alterhez", akkor miért nem pakolják át estére, tematikus műsorokkal együtt, míg napközben menne a mainstream rotáció? A BBC Radio1 is így csinálja.
+1
  • 1
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 625