Snake05 írta: ↑2021.03.07. 16:00
A Beautiful madness-t is "jókor" kezdik el játszani... Előre szólok, hogy a Jerusalema-t meg jövő hónapban teszik majd a rotációba, és természetesen újdonságként fogják bekonferálni. Azért sokkal jobb már a helyzet, mint Bertók alatt, amikor minden dalt legalább fél éves késéssel sikerült felfedezniük, de néha még mindig "elalszik" a zenei szerkesztő.
Ezeket az új magyar zenéket meg záros határidőn belül ki kéne irtani a rádióból, mert borzalmasak. Lassan már a Petőfi magyar zenéi is hallgathatóbbak, mint a R1-esek. Ha ennyire nincsenek normális újdonságok, akkor inkább játsszák az elmúlt 4-5 év ismert, bejáratott magyar dalait. Pl. Follow the flow: Nem tudja senki, Maradok távol, Anyám mondta; Halott Pénz: Amikor feladnád, Hajtól szívig; New Level Empire: Beléd fulladnék, Odafuthatnánk; Majka: Mindenki tácol, Füttyös; Freddie: Csodák; Horváth Tamás: Meggyfa; Byealex/Lotfi Begi: Bababo; Honeybeast: Így játszom, Ego; Wellhello: Odaút, Nem olyan lány, Sokszor volt már így; Dr. BRS/Fekete vonat/Halott Pénz: Hol van az a lány, stb... Ezeket sokkal szívesebben hallgatnám akár napi szinten is, mint a noname, gyengus újdonságokat. Nem is értem, hogy miért kísérleteznek ezzel.
Nekem az a benyomásom, hogy a R1 és a Petőfi szeretik cserélgetni egymás "hülyeségeit", persze itt sok jó szám is helyet cserél, ezért az idézőjel. A Petőfi átlopta a Hypnotised-t, a The Business-t, vagy tavaly a My Life Is Goin' On-t a R1-től, sőt az Ava Max és Mabel-számokat is előbb kezdték játszani, ellenben a R1 a OneRepublic-ot, a Sam Smith-számokat szereti ellopni a Petőfitől, persze szigorúan akkor, amikor már odaát kitelt a szám becsülete. De fordítva is, a Petőfi is óriási késésekkel adja a R1-ben felkapott számokat. Külön zavaró, hogy sokszor a petőfis verziók tele vannak indokolatlan, a számot alaposan roncsoló idióta rapbetétekkel, lásd Kings & Queens vagy az előbb említett The Business. Egy biztos, a R1-nél sokkal jobban figyelik a slágerlistákat (erre sokszor utalás is történik pl. Gerinél), az atom slágerek mellett sose mennek el (lásd Lemonade, Watermelon Sugar, Olivia Rodrigo), míg a Petőfin az a szerkesztési színvonal, hogy pont ezeket szeretik elkaszálni a no-name zenék javára. A magyar számok minőségét szerintem elég jól érzed, a listád a valóban trendi, számomra is a többségében jó zenéket tartalmazza, én még KSA-val egészíteném ki, de amúgy rendben van.