RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#190326  Szerző: adam1400

Béci09 írta: 2021.02.26. 19:36 Internet Money - Lemonade :shock:
Nem gondoltam, hogy valaha hallani fogom a magyar éterben.
hát a mai top 50 :D pl ez a dal miértnem volt benne illetve a bep ft shakira dala? :D
 #190323  Szerző: Béci09

Internet Money - Lemonade :shock:
Nem gondoltam, hogy valaha hallani fogom a magyar éterben.
 #190319  Szerző: potyi

Glenn írta:
Béci09 írta: 2021.02.24. 21:34Egyébként Balázsékat most már tényleg nyugdíjba kéne küldeni, teljesen ki vannak égve, nincsenek normális témáik, gyakorlatilag a széklettel, szellentéssel és nemiszervekkel való "viccelődésből" áll ki az egész, ráadásul nem illik, és soha nem is illett a R1 arculatába, 2016 őszén még olyan sweeperek voltak, hogy "nálunk zenés a reggel", meg "sok a duma, Bochi?"...
Mintha direkt csinálnák, hiszen cégen belül ott a "Best FM, ahol csak igazán zene megy". :D
Én reggel ha zenét akarok, csak Best FM, ha szöveget, csak Jazzy. Tíz után már jöhet a Rádió 1 is, de van, aki akkor már sz@rik rá... :shock:
Én is hasonlóan amúgy, bár a Retrot, Slágert is újabban sokat hallgatom. Élvezd ki, amíg lehet. A rádiós piac folyamatosan változik.
 #190317  Szerző: shadoe

Őszintén megmondva engem a számcímbemondások és a 10 éves zenék sem zavarnak (nekem az a 2010 körüli időszak etalon volt a modern popzenében a Taio Cruzokkal, Ne-Yokkal, Timbalanddal, Akonnal, Cascadával, sőt szerintem az Enrique, usher, Britney és Beyoncé számok is akkor voltak a legjobbak). Én a Top 50-hez nyúlnék nagyon hozzá (most nem jövök a 3 órára bővítéssel huszadszorra is), de valahogy nem tudom megemészteni ezeket a "lebutított" magyar countdown műsorokat. Minek adunk még 2021-ben Top 50-t, amikor lehagyjuk az adásidő miatt annak a felét? Akkor nem lenne egyszerűbb egy Top 25? 1990-ben még nagyjából értettem, hogy a Danubius az angol, német vagy USA Top 40-ból lead tíz számot az egyórás napi adásban, de ez már 30 éve volt. Ne kelljen már Mo.-n 2021-ben még mindig megcsonkított listaműsorokat hallgatnunk. Ilyen semelyik általam ismert rádióadón nincs, pláne nem külföldin. A 90-es évek végén a Juventus bevezette vasárnap délután a Top 40-t, és le is lett mind a 40 szám játszva, és ez azóta is így van minden normális rádión, lásd Petőfi Top 40, Gong Top 25, Aktív Top 30 vagy a volt Sirius Top 40, Music Fm Top 50 listái. De a románok, osztrákok is teljes listákat adnak/adtak heti 3-4 órás műsoridővel. Szerintem ez már olyan korszak, ahol ki vagyunk szolgálva, megszerezhető, meghallgatható minden, elejétől a végéig. Ebbe nem fér bele a hiányérzet, hogy meghallgattam egy két órás műsort, és nem játszották be a 15-20 kedvencemet. Álljon be a sorba a R1 slágerlistája is. A rádió amúgy rendben van.
 #190307  Szerző: Glenn

Béci09 írta: 2021.02.24. 21:34Egyébként Balázsékat most már tényleg nyugdíjba kéne küldeni, teljesen ki vannak égve, nincsenek normális témáik, gyakorlatilag a széklettel, szellentéssel és nemiszervekkel való "viccelődésből" áll ki az egész, ráadásul nem illik, és soha nem is illett a R1 arculatába, 2016 őszén még olyan sweeperek voltak, hogy "nálunk zenés a reggel", meg "sok a duma, Bochi?"...
Mintha direkt csinálnák, hiszen cégen belül ott a "Best FM, ahol csak igazán zene megy". :D
Én reggel ha zenét akarok, csak Best FM, ha szöveget, csak Jazzy. Tíz után már jöhet a Rádió 1 is, de van, aki akkor már sz@rik rá... :shock:
 #190301  Szerző: almos629

Sokkal változatosabb lett a Rádió 1, de azért van még hová fejlődni. Csökkenteni kéne a TOP50-es zenék arányát, mert jelenleg a nappali sávban 3-ból 2 dal dal ilyen, ezért kb. ötször lemennek egy nap, ha valaki sokat hallgatja, hamar megunja. Több recurrent dal kéne, de ha már bevezették a "ha új zene, akkor Rádió 1" szlogent, akkor el kell felejteni a 10 éves Rihannákat és David Guetta-kat, és az elmúlt 4-5 évre fókuszálni. Balázsékat nem hallgatom, sosem kötöttek le a dumálós reggeli műsorok, de a hallgatottsági adatok alapján van rájuk igény, hülyeség lenne elküldeni őket.
 #190297  Szerző: Béci09

Szerintem is rengeteget fejlődött a R1 az utóbbi pár hétben, főleg zeneileg. Végre a magyar zenéket is normális arányban játsszák, és alapvetően jókat tesznek a rotációba (nyilván vannak kivételek, pl. a "huszonegy" nevű borzadály). Az arculatfrissítés is jól sikerült, a legjobban annak örülök, hogy végre-valahára lecserélték a helyi reklámblokkokban hallható négy éves önpromókat. A power introk szerintem jók, de túl sok van belőlük, nem kéne minden dal elé. A számcímbemondásról változatlan a véleményem, továbbra is feleslegesnek és bugyutának tartom. Remélem azért a Music FM-es szintig nem fajul a helyzet, ahol szerencsétlen külföldivel még a magyar dalok címét is bemondatták, komikus végeredménnyel...
Szerencsére Attis műsorából is eltűntek a Balázsék bejátszások, legalábbis én hetek óta nem hallottam. Egyébként Balázsékat most már tényleg nyugdíjba kéne küldeni, teljesen ki vannak égve, nincsenek normális témáik, gyakorlatilag a széklettel, szellentéssel és nemiszervekkel való "viccelődésből" áll ki az egész, ráadásul nem illik, és soha nem is illett a R1 arculatába, 2016 őszén még olyan sweeperek voltak, hogy "nálunk zenés a reggel", meg "sok a duma, Bochi?"... Arról nem is beszélek, hogy a R1 minden hónapban egy fél autó árát hagyja ott a médiatanácsnál, mert ezek nem képesek felfogni, hogy mi fér bele a 12-es korhatárba (vagy szándékosan sértik meg a szabályokat). Ha maradnak, 10 év múlva biztos, hogy elveszítik a 89.5-öt-és ugyanúgy szét fog esni az egész, mint 2012-ben.
 #190278  Szerző: potyi

Kár előre szaladni ennyire, még bármi lehet. :D

Egyébként az FMScan meg külön vette a debreceni Rádió1-et. Miért? Semmi változás nem volt és nem is lesz.
Miközben például a Szent István Rádió kisújszállási adóját még mindig az Európa Rádióhoz jelzik, a Mega Rádió hálózatot meg valamiért külön bontva írják.
 #190276  Szerző: potyi

Ha fele olyan jó lenne a többi helyi blokk, mint a szegedi, egy rossz szavam nem lenne. Érződik rajta az egykori Rádió Pluszos lendület és igényesség.

www.radio1szeged.hu még teljesértékű weboldal is lett.
  • 1
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 1021