RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#190274  Szerző: Redfox81

Épp ez az, a 89.5 sokkal drágább mint a 96.4 és ezt valahol meg kell spórolni. Ehhez pedig nem lesz elég megszabadulni csupán azoktól a frekiktől, amiket a 89.5 már le fog fedni.
 #190271  Szerző: Adam

Redfox81 írta: 2021.02.21. 08:50 Szerintem ha nem abból indulunk ki, hogy ebből márpedig mindenáron egy második országos rádiót kell csinálni, hanem abból, hogy kereskedelmi alapon rentábilissá kell tenni, akkor a 89.5 mellé túl nagy hálózattal nem érdemes számolni. Esetleg néhány megyeszékhelyi freki a 89.5 által le nem fedett, de stratégiailag fontosabb helyeken és kész.
Az elméleted ott hibádzik, hogy a mai viszonyok között nem lehet kereskedelmi alapon rentábilissá tenni. Kevés a hirdető, más média felületekre tolódnak el a hirdetések. A Retro sem az, pedig minden adott lenne hozzá.

A mostani hálózat egyébként pont hogy a fontosabb helyekre koncentrál az országban. Megyeszékhelyek, Balaton, ezen kívül 20 nagyobb város. Mert ha nem erre koncentrálna, akkor lefednék a városok közti lyukakat is. De erre szemmel láthatóan nincs már törekvés.

Nem kell ezt túl gondolni. A 96,4 lejár hamarosan, és nem hosszabbithato. Kellett helyette valami más. Pont kapóra jött a 89,5. Kockázatos lett volna várni 2023-ig. Ennyi.
 #190270  Szerző: Redfox81

Szerintem ha nem abból indulunk ki, hogy ebből márpedig mindenáron egy második országos rádiót kell csinálni, hanem abból, hogy kereskedelmi alapon rentábilissá kell tenni, akkor a 89.5 mellé túl nagy hálózattal nem érdemes számolni. Esetleg néhány megyeszékhelyi freki a 89.5 által le nem fedett, de stratégiailag fontosabb helyeken és kész.
 #190269  Szerző: robert11

A Roxi megszűnése után is évekig üresen állt de majd kiderül mi lesz ha esetleg megszűnne lejárna a frekvencia engedélye és nem hosszabbítanák meg.
 #190268  Szerző: potyi

Hát igen, ezt én se értem. Kicsit olyan, mint építkezni. Az a fal full görbe, szólsz a brigádnak, újrarakják, de jó még sajnos akkor se lesz, csak már egész egyenes.

Érdekes, a Karcnak, MKR-nek valahogy ez nem jelent problémát. Mármint a hálózatüzemeltetés.
 #190267  Szerző: Glenn

Ha 89,5-re megy a Rádió 1, akkor évekig semmi sem lesz a 96,4-en. Nekik nincs rá tartalmuk, más meg nem indíthat ott semmit. Majd pár év múlva lesz rajta valami közösségi, másra úgyse jó az a freki.
potyi írta: 2021.02.19. 22:05 Egy hét alatt egy évet fejlődött a rádió, zeneileg, arculatilag, és még a 10 mp. csúszás problémát is sikerült megoldani a 96.4 és a vidéki frekik között. Csak így tovább. :yeah:
Sikerült, ja, most már csak 1 mp-t csúszik, ami pont elég baj. Van még hova fejlődni... :hehe:
 #190266  Szerző: Glenn

.
 #190264  Szerző: potyi

A magyar rádiózásban akkor biztos valami, ha már megtörtént. A 89.5 pályázata se zárult le még...
 #190263  Szerző: Adam

Engedjétek el végre ezt a Roxy kérdést.... amúgy sem a név a lényeg egy rádiónál, hanem a tartalom.
A 89,5-re visszatérve, biztos hogy át fog költözni rá a 96,4. Utóbbi meg megy a levesbe. Minden más eshetőség szinte kizárt.

Amikor a pályázatról volt szó, nem adtam volna rá ekkora esélyt, hogy a Plus megpályázza.
 #190262  Szerző: potyi

Ez valóban érdekes, mert gyakorlatilag ugyanazon brand (szóösszetétel) oltalma fennáll az ukránoknál és a Radio Plus Kft.-nél is. Ez valami olyan ügy, amit vagy az SZTNH-nak, vagy a jogászoknak kéne rendberakni, szerintem egy anomália.
  • 1
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 1021