RADIOSITE Fórum

• Class FM

#89083  Szerző: Jozsfm964

FLaci81 írta:
Jozsfm964 írta:Írtam a médiahatóságnak de ők egy sablont küldtek arra hivatkozva hogy biztos a vétel rossz. De könyörgöm nem a vétel a rossz!!!
Vissza kellett volna írni nekik, hogy hallgassatok már bele pl. egy R1 vagy N-Joy hálózatba, emberi füllel tapasztalható a különbség, de ezt olyan ember hallgassa akit nem botfüllel áldott meg a sors, ne csak azt hallja, hogy szól egy rádió, hanem azt is, hogy hogyan és milyen részletességgel szól.
Sajnos itt a többséget nem érdekli, hogy szól valami! Az a borzalmas, hogy élvezhetetlen az adás, ma már a munkahelyen el is tekertem. Házimozin hallgatjuk a rádiót, és pl a mélynyomó van mikor alig szól...
 #89062  Szerző: FLaci81

Jozsfm964 írta:Írtam a médiahatóságnak de ők egy sablont küldtek arra hivatkozva hogy biztos a vétel rossz. De könyörgöm nem a vétel a rossz!!!
Vissza kellett volna írni nekik, hogy hallgassatok már bele pl. egy R1 vagy N-Joy hálózatba, emberi füllel tapasztalható a különbség, de ezt olyan ember hallgassa akit nem botfüllel áldott meg a sors, ne csak azt hallja, hogy szól egy rádió, hanem azt is, hogy hogyan és milyen részletességgel szól.
 #89059  Szerző: FLaci81

FLaci81 írta:Ismétlem, kell hozzá hallás és kell összehasonlítási alap más rádiókhoz képest.
Ez már OFF, de én észreveszem pl. ha egy mp3-mas file-t stereoban vagy joint stereoban kódolnak és a hangzás nem lesz ugyanaz, magyarul a minőség rovására megy a dolog.
és akkor még a tömörítésről nem is beszéltem, hogy összevisszára vagy fixre tömörítik az állományokat, szintén a minőség rovására... na de elég volt az OFF-ból, mostantól ON. :)
 #89058  Szerző: FLaci81

Ismétlem, kell hozzá hallás és kell összehasonlítási alap más rádiókhoz képest.
Ez már OFF, de én észreveszem pl. ha egy mp3-mas file-t stereoban vagy joint stereoban kódolnak és a hangzás nem lesz ugyanaz, magyarul a minőség rovására megy a dolog.
 #89055  Szerző: radukanorbert

FLaci81 írta:
radukanorbert írta:
FLaci81 írta:Ha már a minőségről van szó tényleg kéne valamit a Class -szal csinálni, lehetőleg olyannak aki ért is hozzá.
A zenék részletességét nem igazán hallani, a vájt fülűeknek ez zavaró lehet (nekem zavaró), míg pl. egy N-Joy rádióban, vagy R1-en, vagy egyéb helyi rádiónál, vagy külföldi Osztrák adóknál (pl. Kronehit), ez a probléma nem áll fenn.
Nem a vevőkészülékekkel van a gond, mert több készüléknél, több autóban, több féle vevőnél jön elő ez a gond, tehát magyarul nem a vevő oldalon van a hiba, hanem az adó oldalán.
És próbáltad több frekin? :)
Próbáltam, ugyanez a helyzet a győri 101.4-gyel és a soproni 102.0-val is, valamint a pesti 103.3-mal is, de ez hullámzó, valamikor jobban hallani, valamikor kevésbé, de tökéletesen sose szűnik meg a gond, szerintem a gond még Pesten lehet, még mielőtt az adók megkapnák a jelet, de ez csak az én véleményem.

Van egy zeneszám ahol nagyon észrevenni a különbséget: Pitbull feat. Marc Antony - Rain Over Me!
Ezt a zenét meg kell hallgatni a Classon és mondjuk pl. egy Ozone Fm-en vagy R1-en ég és föld a különbség.
Szerintem semmi gond a hangzással, de az aggályokat továbbítottam a műszaki vezetőnek!
 #89053  Szerző: FLaci81

radukanorbert írta:
FLaci81 írta:Ha már a minőségről van szó tényleg kéne valamit a Class -szal csinálni, lehetőleg olyannak aki ért is hozzá.
A zenék részletességét nem igazán hallani, a vájt fülűeknek ez zavaró lehet (nekem zavaró), míg pl. egy N-Joy rádióban, vagy R1-en, vagy egyéb helyi rádiónál, vagy külföldi Osztrák adóknál (pl. Kronehit), ez a probléma nem áll fenn.
Nem a vevőkészülékekkel van a gond, mert több készüléknél, több autóban, több féle vevőnél jön elő ez a gond, tehát magyarul nem a vevő oldalon van a hiba, hanem az adó oldalán.
Próbáltam, ugyanez a helyzet a győri 101.4-gyel és a soproni 102.0-val is, valamint a pesti 103.3-mal is, de ez hullámzó, valamikor jobban hallani, valamikor kevésbé, de tökéletesen sose szűnik meg a gond, szerintem a gond még Pesten lehet, még mielőtt az adók megkapnák a jelet, de ez csak az én véleményem.

Van egy zeneszám ahol nagyon észrevenni a különbséget: Pitbull feat. Marc Antony - Rain Over Me!
Ezt a zenét meg kell hallgatni a Classon és mondjuk pl. egy Ozone Fm-en vagy R1-en ég és föld a különbség.
 #89052  Szerző: mimi

Jozsfm964 írta:Írtam a médiahatóságnak
Talán a rádiónak kéne. De ma reggel hallgattam kicsit Szegeden, nem találtam benne semmi zavarót.
 #89050  Szerző: radukanorbert

#89049  Szerző: FLaci81

Ha már a minőségről van szó tényleg kéne valamit a Class -szal csinálni, lehetőleg olyannak aki ért is hozzá.
 #89038  Szerző: Jani

radukanorbert írta:
Jozsfm964 írta:Az még érdekelne, hol lehetne megreklamálni a Class fm hangminőségét? Iszonyatosan rosszul szól az adó, néha nagyon torzít!
Dinamika az teljesen elveszik! A dalok részletessége pocsék! Írtam a médiahatóságnak de ők egy sablont küldtek arra hivatkozva hogy biztos a vétel rossz. De könyörgöm nem a vétel a rossz!!!
Választ előre is köszi! Nem igaz hogy nem veszik észre!
Egy rádió hangminőségének a megítélése sok esetben eléggé szubjektív. Sok mindentől függ. Rádió oldaláról is akár különböző lehet más-más frekvenciákon, ahogy csadam is írta. Ez az adóberendezésnek is köszönhető, gyanítom nem mindenhol egyforma az adó.
Függhet a te rádiód és hozzá kapcsolt hangfal minőségétől és egyéb dolgoktól (például van e EQ, vagy valamilyen hangzásbeállítás). Lehet, hogy egy hangzásbeállítás jó 3 adónál és a negyediknél meg nem. Másik, hogy mindenkinek más-más ebben is az "ízlése". Sokan például azt mondják, hogy a NEO milyen jó, mert sok benne a basszus, ami nekem is tetszik, de huzamosabb hallgatás után én nem tudom elviselni. Amit én tenni szoktam, hogy ha nem tetszik, akkor állítok a hangszínen, az sokat segít, és még a legbutább autórádiók nagy része is képes erre :)
Ez igaz.A hozzászólók az FM adást kritizálták.A pesti adó is ilyen sajna.Szerintem a Juventus és a Rádió 1 szépen szól a "nagyok" közül.
  • 1
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • 302
  • 510