RADIOSITE Fórum

• Antennák

#190743  Szerző: benko5009

Kaptam tesztelésre egy RAMBLE márkájú cápauszony antennát.
https://i.postimg.cc/1RvqLQFw/C-pauszony-1.jpg
https://i.postimg.cc/yYWZKbh5/C-pauszony-2.jpg
Majd összehasonlítom a gyári pálcával (KIA Sportage) és két Alca gyártmányú pálcával(55 cm és 80 cm).
Az eredményről majd beszámolok.
(nyilván a 80 cm-es pálca lesz a nyerő)
 #190610  Szerző: TTomi1991

Az antennám kb 45°-os szögben hátrafelé áll. Tehát előremenetben nincs gondom, de ha hátramenetben beakad, könnyen letörhet.
[/quote]

Nálam meg 52°-os szögben van kb. 40 cm-es, szintúgy beakad garázsba tolatásnál de eddig még semmi baja nem esett. Szerintem ezek ilyen rugalmasra vannak tervezve.
 #190586  Szerző: benko5009

Glenn írta: 2021.03.13. 19:15
benko5009 írta: 2021.03.13. 18:44 Elsősorban a garázs szűkös belmagassága miatt merült fel bennem egy esetleges csere lehetősége.
Általában a gyári rövid antennák hajlékonyak. Én is bekúszok bármilyen alacsony akadály alá, ami a kasztnit nem éri el, mert az antenna szépen lehajlik, semmi baja nem lesz.
Az antennám kb 45°-os szögben hátrafelé áll. Tehát előremenetben nincs gondom, de ha hátramenetben beakad, könnyen letörhet.
 #190574  Szerző: Glenn

benko5009 írta: 2021.03.13. 18:44 Elsősorban a garázs szűkös belmagassága miatt merült fel bennem egy esetleges csere lehetősége.
Általában a gyári rövid antennák hajlékonyak. Én is bekúszok bármilyen alacsony akadály alá, ami a kasztnit nem éri el, mert az antenna szépen lehajlik, semmi baja nem lesz.
 #190570  Szerző: benko5009

@mihalylovics
@joe
@glenn

Köszönöm a válaszokat !
Elsősorban a garázs szűkös belmagassága miatt merült fel bennem egy esetleges csere lehetősége.
 #190562  Szerző: Glenn

benko5009 írta: 2021.03.12. 21:38 Sziasztok !
Autóantenna kérdés:
Van-e valakinek tapasztalata az un. "cápauszony" antennával ?
A szolgáltatott jelszintje összehasonlítható-e azzal amit egy hagyományos botantenna nyújt ?
Ha sok adót - köztük távoli vagy kis teljesítményűt is - szeretnél hallgatni, akkor felejtsd el. Ha a dizájn a fontosabb, akkor tetesd fel. A két dolog együtt nem megy.
 #190552  Szerző: joe

benko5009 írta:Van-e valakinek tapasztalata az un. "cápauszony" antennával ?
A szolgáltatott jelszintje összehasonlítható-e azzal amit egy hagyományos botantenna nyújt ?
Szia! Bárcsak ilyen egyszerű lenne a kérdés, én inkább "design" elemnek tartom. El tudom képzelni, hogy egy márkás - gépkocsihoz méretezett cápauszony antenna megközelíti egy rövid csavarmenet antenna vételi paramétereit, de a "ferde szemű" biztos nem. Itt egy teszt - magáért beszél: https://youtu.be/XmH7uIf7LBU - ha jól tudom Fabia nem ismeretlen számodra :) ...ha még azt is hozzávesszük, hogy a Skoda Fabia gyári (Hirschmann) aktív antennája is picit elmaradt vételben a szintén tetőre szerelt passzív, de 75-80cm hosszú antennától (ez saját megfigyelés)...fizikát nem lehet megerőszakolni - 100MHz -> 3m hullámhossz -> rezonancia= valós 1/4 hullámhossz. Joe
 #190544  Szerző: mihalylovics

benko5009 írta: 2021.03.12. 21:38 Sziasztok !
Autóantenna kérdés:
Van a családban egy régi (kb. 15 éves) Saab amin olyan van, hát, nem a legjobb. Bár, lehet, hogy ebben a gyári rádió is bűnös, minden esetre az enyém köröket ver rá (KIA, egy, a szokottnál rövidebb, kb. 12-13 centis botantennával + egy androidos fejegységgel)
 #190538  Szerző: benko5009

Sziasztok !
Autóantenna kérdés:
 #187675  Szerző: Glenn

Csak azt nem értem, ha androidos a fej, akkor mi a fenének kell neked a MinDigTV? :shock:
Én is 7 évig néztem kocsiban azt, de ma már DigiOnline megy. Korlátlan mobilnet, és nincs semmilyen vételi zavar. :yes:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 68