Ezekban a tápokban (egy időben kibeleztem ilyeneket) nincs trafó, hanem egy soros kondenzátorral van csökkentve a hálózati 230V a megfelelő értékre. Ezután van egy egyenirányítás (egyutas) meg egy picike pufferkondi, aztán ennyi az adapter belülről. Szűrés nyomokban sem lelhető fel, pedig nagyon kellene. (A jól megépített trafós táp, a trafó "óriási"
impedanciája miatt, nagyon hatékony hálózati zavarszűrő is lenne...)
Azért kellett egy próba erejéig kihúzni az antennát a rádióból, mert így tisztázodott az, hogy az antennán/koax-on keresztűl jut be a zavar rádióba és nem más úton. Próbáld meg a kábelcserét, vagy ha tudsz 6-8 db. zavarszűrő ferritet szerezni, akkor azokat tedd rá az adat- és tápkábelekre, a routerhez és a modemhez minél közelebb. Aztán folyt. köv.
Egy egyszerűen kivitelezhető "szűrő", csak nem biztos, hogy itt is jó lesz: a koaxból -minél közelebb a rádió aljzatához- képezz ki egy minél kissebb átmérőjű, kb. 5-6 menetes tekercset. Az átrmérő nem kritikus, nem kell erőltetni, amekkorát a koax enged és a végén kb. kb nézzen ki:

Kiváncsi vagyok arra, hogy itt is van-e valamilyen hatása. (A koax árnyékolásán -pld. külső zavarok hatására- kialakuló áramokat fojtja el)
impedanciája miatt, nagyon hatékony hálózati zavarszűrő is lenne...)
Azért kellett egy próba erejéig kihúzni az antennát a rádióból, mert így tisztázodott az, hogy az antennán/koax-on keresztűl jut be a zavar rádióba és nem más úton. Próbáld meg a kábelcserét, vagy ha tudsz 6-8 db. zavarszűrő ferritet szerezni, akkor azokat tedd rá az adat- és tápkábelekre, a routerhez és a modemhez minél közelebb. Aztán folyt. köv.
Egy egyszerűen kivitelezhető "szűrő", csak nem biztos, hogy itt is jó lesz: a koaxból -minél közelebb a rádió aljzatához- képezz ki egy minél kissebb átmérőjű, kb. 5-6 menetes tekercset. Az átrmérő nem kritikus, nem kell erőltetni, amekkorát a koax enged és a végén kb. kb nézzen ki:
Kiváncsi vagyok arra, hogy itt is van-e valamilyen hatása. (A koax árnyékolásán -pld. külső zavarok hatására- kialakuló áramokat fojtja el)
csokie írta:Táp biztos hogy nem hibás mert amikor kihúztam a modemet meg a routert a tápról, akkor megszűnik a porszívózás, de a trafók áram alatt voltak végig. Tehát a táp(ok) nem lehet(nek). áthelyezni azért nem tudom, mert az asztali gépnek pont ott van a router mellett a helye, mert nem tud wifit. Venni meg nem érdemes egy 9,5 éves gépbe. (valószínű már nem is kapnék bele.) Ha viszont kihúzom az FM antennakábelt, akkor megszűnik a "porszívózás". Ilyenkor mi a teendő?
Rádió: Blaupunkt "Malaga" CD36
Ant 1: "Tripleg"; Ant 2: K/NY-i látóterű H pol. dipól
Koax: RG6/SAT
Ant 1: "Tripleg"; Ant 2: K/NY-i látóterű H pol. dipól
Koax: RG6/SAT