Pasa írta:684 kHz sugároz, néha kivehető a zajból. Asszem csak pár kilowattal, mióta lebombázták.
Éjjel voltak zivatarok Boszniában és Horvátországban a Dinári hegyek térségében, ott most egy mediterrán ciklon örvénylik. Ezek fényei a déli határunktól elvileg láthatóak lehettek. Kb. 300 km az a távolság, ahonnan még éppen látszik éjjel a villám fénye. AM-zavarokat azonban akár 1000 km-re is okozhat a villámlás, mivel ugyanúgy terjed éjjel, mint a rádióadások.
A földrengések és a fényjelenségek összefüggéséről inkább le sem írom a véleményemet...

Köszönöm, Pasa!

Ezt a nagyjából 300 km-t én is tapasztaltam, mert idén nyáron a keleti égboltra tekintve éjszaka némi távoli villámlást láttam, hang meg sehol. Utánanéztem másnap a met.hu-n, és kiderült, hogy az éppenhogycsak látszódó villámok Békés-megye DK-i csücskén voltak! Nagyon messze ide.
Valóban a rádió még távolabbról is fogja, mint ahogy a szemünk látná, ez a jellegzetes recsegés pl. még ilyenkor is LW-n igen gyakori (igaz, a nyárnak már vége).
Csak tegnap, mondom, MW-n kegyetlen nagy sercegések voltak (a France Bleu 1278-ba, az MKR 1341-be is rendesen belevert).
(Mi LuciFerko-val privátban lerendeztük a dolgot, ezt a bizonyos "összefüggést".
A teóriám a következőkre utalva épült: csak címszavakat mondok: H.A.A.R.P.,
NWO (sic!)
)
Piece!