RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#157904  Szerző: kukac

admin írta:
kukac írta:
admin írta:A Petőfi Rádióval szakmailag semmi baj sincsen,
ROFL
Na sorold akkor!
Arculat, stílus, identitászavar. Miért nem elég lejátszani a tuti slágereket, miért nem elég egy reggeli műsorhoz ha "sztár műsorvezetők" vezetik. Mi az a szükséges plusz, a minden sikeres rádió sajátja és ami a Petőfiből jóideje hiányzik.
Ezeket a kérdéseket érdemes feltenni, mielőtt elhamarkodottan kinyilatkoztatsz. Szakmaiság... Mitől lesz szakmai jól megcsinált egy rádió? Attól hogy a szakma írott és íratlan szabályait szolgaian követve van összerakva, vagy a célcsoport elvárásait, igényét maximálisan szem előtt tartva kellően laza, élettel teli, emberi es hallgatható a produktum? Ezt mindenki döntse el maga, nekem mindenestere az utóbbi szimpatikusabb. Persze ettől még lehet nagyon "szakmai" a Petőfi, csak ez még önmagában kevés a hallgathatósághoz.
Nekem az jön le, hogy görcsösen igyekeznek valamiféle fiatalos rádiós képet mutatni, csak közben befeszült és izzadságszagú a dolog. Hiteltelen - de biztosan nagyon "szakmai"...
 #157877  Szerző: markfelt

kukac írta:
ROFL
Na sorold akkor!
 #157875  Szerző: kukac

ROFL
 #157845  Szerző: markfelt

mikrofonos írta:
admin írta:Én azt mondom, hogy a Petőfi Rádió egy nagyon hallgatható, nívós, fasza rádió lett.
Ezzel a megállapítással én egyetértek. Én Németországban "élek" és dolgozom. Az itteni közrádiós popcsatornák többsége nem ad ilyen változatos zenei kínálatot - legalábbis meglátásom szerint. Illetve több "régi" zenét adnak, ami nekem legtöbbször már a könyökömön jön ki, pedig 57 éves vagyok. Sokat hallgatom a neten a Petőfit és nagyon figyelem, hogy mennyire jelennek meg ezek a "szépen becsomagolt" kormány által nyomatott kötelező közlendők. Hát van belőlük bőven. De az van a külföldi médiában is. Például a menekültkérdésről a német közmédiában is szinte csak a kormányvonal véleménye jön le - és még hogy...A közmédia már csak ilyen.
Az állami hírszolgáltatók helyzete mindenhol érdekes, elvileg a szerkesztőségeknek teljesen függetlenül kéne dolgoznia a kormányzattól minden esetben, és a sajtószabadság pont arról szólna, hogy nem lehet egy kis mitugrász pöcs, aki tollba mondja, hogy mit kell lehozni, de való igaz, nemcsak itthon láthatjuk ennek a torzulását, hanem pl. az általad említett német közmédiában is.

A BBC-től meg elvontak egy csomó pénzt Cameron-ék, hivatalosan spórolás céljából, nem hivatalosan pedig amiatt, mert túlságosan kritikus lett a kormánnyal szemben.

Hiába, ha a kormány rosszul végzi a dolgát, és van annyira arrogáns, hogy ne tartson önvizsgálatot és ne korrigálja azokat, továbbá inkább a hataloméhség a vezérelv, akkor bizony lehűtik a kritikusokat, például a pénzcsap elzárásával. Vagy fejcserékkel, tisztogatásokkal. Itt, és máshol.

Mindig mondom, hogy nagyon rossz, amikor a farok csóválja a kutyát. A kormány tagjai nem a mi (nép) főnökeink, hanem a beosztottjaink, alkalmazottjaink, akik minket (a népet) SZOLGÁLNAK, és ezért kapnak pénzt. Tilos lenne hagyni, hogy ez fordítva legyen, de sajnos a szavazókorúak nagyobbik része nálunk ehhez hozzászokott, és ezt tartja természetesnek, ezért lehetnek ilyen, egyébként mindennap megdöbbentő politikai ügyek és például elképesztően torz médiapalettánk.

Ettől függetlenül a Petőfi Rádió szakmailag jól össze van pakolva.
 #157842  Szerző: tomee

Ugyanakkor azért egy elég aggasztó tényező, hogy manapság azt a világot éljük, hogy aki megszólal és nevét adja XY helyen, azzal automatikusan megbélyegzésre kerül, márpedig ennek nagyon nem így kéne lennie, régen ennek nem volt ekkora súlya és ez így volt jó.

Én azt hiszem, hogy a Petőfi és úgy összességében a közmédia addig SOHA nem lesz egy olyan szerethető (mert a hallgatók csak és kizárólagosan szimpátia alapján döntenek) dolog, amit az ember hajlandó hallgatni vagy nézni elfogultság nélkül, ameddig a tudjuk milyen tényezők ennyire jelen vannak abban, hogy hogyan is kéne kinéznie és szólnia ennek az egésznek.

És még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy az egész kinek az érdekeit közvetíti és hogy máshol is ez egy általános jelenség hanem, hogy az milyen mértékben van nyilvánvalóvá téve és az ember mindennapjaiban az arcába tolva....
 #157840  Szerző: mikrofonos

Én azt mondom, hogy a Petőfi Rádió egy nagyon hallgatható, nívós, fasza rádió lett.[/quote]

Ezzel a megállapítással én egyetértek. Én Németországban "élek" és dolgozom. Az itteni közrádiós popcsatornák többsége nem ad ilyen változatos zenei kínálatot - legalábbis meglátásom szerint. Illetve több "régi" zenét adnak, ami nekem legtöbbször már a könyökömön jön ki, pedig 57 éves vagyok. Sokat hallgatom a neten a Petőfit és nagyon figyelem, hogy mennyire jelennek meg ezek a "szépen becsomagolt" kormány által nyomatott kötelező közlendők. Hát van belőlük bőven. De az van a külföldi médiában is. Például a menekültkérdésről a német közmédiában is szinte csak a kormányvonal véleménye jön le - és még hogy...A közmédia már csak ilyen.
 #157838  Szerző: szabogabor10

noartist írta:Nem, régebben már említettem, hogy a Class FM egyeduralma sem volt normális.
Ez az egész dolog 2009-ben lett elcseszve, amikor a politika beleszólt a piac működésébe.
Azonnal vissza kellene állítani a 2. országos frekicsomagot. De előtte feloszlatni a jelenlegi médiatanácsot és független szakembereket tenni bele.
 #157835  Szerző: noartist

Nem, régebben már említettem, hogy a Class FM egyeduralma sem volt normális.
Ez az egész dolog 2009-ben lett elcseszve, amikor a politika beleszólt a piac működésébe.
Eredmény? A Neo elvérzett; ha a Sláger folytathatta volna, valószínűleg mai napig szólna. Helyette megy a helyén a Kossuth, hát baromi boldog vagyok.

Ez az EGÉSZ nincs így rendben, hangot adtam már ennek számtalanszor. Siralmas, hogy lassan, ha bekapcsolom a rádiót, tisztán, hallgatható minőségben CSAK az MTVA csatornái foghatóak. Petőfi, Kossuth, Dankó, Bartók. Más? Ugyan már!
A Class FM sorsa bárhogy is alakul, az biztos, hogy a helyzet még nem lesz automatikusan megoldott, mert ha (véletlen) nem Fideszes pályázó nyer, ahogy mondod, még mindig csak egy országos kerrádiónk lesz.
A másik csomagon pedig (Petőfi, esetünkben), az emberek hallhatnak nekik megfelelő zenéket, de ami a kormánynak fontos: propagandát, szépen becsomagolva.
Tudom, ez már nem okvetlen az a topic, hanem inkább a Dühöngő, de lássuk be, a médiának már szüksége lenne egy kormányváltásra.
(.. hogy jöjjön egy még rosszabb :question: )
 #157832  Szerző: markfelt

noartist írta:Ez így ROSSZ, innentől kezdve szinte mindegy, milyen a Petőfi.
Akkor ezzel a logikával gondolom mindegy, hogy milyen a Class FM, mert nem egy országos kereskedelmi rádiónak kellene lennie, hanem 3-nak, és mindegy, hogy milyen a Music FM, Sláger FM, Rádió 1, mert nem 3 budapesti kereskedelmi rádiónak kéne lennie, hanem 6-nak, és mindegy, hogy milyen a Rádió Rock, a Jazzy és a Tilos, mert nem kéne, hogy közösségi legyen, ha állandóan zenét játszik.

Magamat ismétlem: a Petőfi esete a közszolgálatisággal médiapolitikai, szabályozásbeli kérdés. A Petőfi-programming pedig más tészta, de azon nem illik ezt számonkérni, ha a koncepció az, ami, és az fentebb dőlt el.

Én azt mondom, hogy a Petőfi Rádió egy nagyon hallgatható, nívós, fasza rádió lett.
 #157827  Szerző: noartist

admin írta:Csak a tisztánlátás miatt, az állítólag Simicska-féle Mediameter közölte azt, közvetlenül a Class FM elkaszálása után - folyosói pletykák szerint bosszúból -, hogy idézem: "az utóbbi időben a sajtóban megjelent értesülések kapcsán azonban megerősíthetjük, hogy a Petőfi Rádió hallgatottsága a struktúraváltás óta (a 2016 márciusi időszakhoz képest) a kutatási adatok alapján jelentősen csökkent".
Részletek itt: http://radiosite.hu/index.php?option=co ... &Itemid=99

Ez mindenféle híresztelés alapja. Ez, a nagy semmi. A kormánykritikus média állandóan támadja a közmédiát, minden olyan ponton, ahol egy apró fogást is lehet találni, máris bolhából elefántot csinálnak.

A Petőfi Rádióval szakmailag semmi baj sincsen, és amint a hiszti végleg leapadt, kétlem, hogy ne legyen egy nagyon népszerű, belátható időn belül alighanem piacvezető csatorna.

A Petőfi Rádió közszolgálatiságát és a médiapolitikai folyamatokat szerintem is jogosan lehet vitatni, ám ebben az esetben inkább a médiatörvényt érdemes górcső alá venni a Petőfi Rádió műsorpolitikája és szerkesztősége helyett, ugyanis a csatorna jelenleg az Mttv. minden passzusának megfelel, ahogy azt már korábban is kitárgyaltuk.
Itt a baj!
Hogy a piacról lesöpört kereskedelmi rádiókat közszolgálatival próbálják meg pótolni.
Ez így ROSSZ, innentől kezdve szinte mindegy, milyen a Petőfi.
Kereskedelmi rádióként igen, sikeres lehetne, ha kicsit finomítanának rajta- de nem helyettesít(het)i azt!
  • 1
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 625