RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#156878  Szerző: markfelt

kukac írta:
admin írta::D :D :D Na jó, most már tényleg nagyon röhögök.

Kukac, az alteregóm vagy?
igen! :troll:
Jaj ne, most minek vallottaM be?
 #156876  Szerző: kukac

dkemeny77 írta:Minimális google, Admin Úr? Akik ismerik a srác ''műszaki oldalról gyakorolt munkásságát'' (szépen, sterilen kifejezve magam) azok mind tisztelik. ;)
tiszteletet esetünkben valaki kizárólag az elvégzett munka minősége alapján érdemel (ez itt most nem fog kiderülni), ha valaki destruktív, azért nem jár tisztelet (én sem várom el senkitől hogy tiszteljen, bevallottan troll vagyok, nem gondolom hogy bárki, aki kizárólag egy nicknévvel képviseli magát a fórumban, bármilyen személyiségét érintő támadást magára kell vegyen, nincs miért, a nick ne legyen már a személyiség része - az enyém pl. egy véletlenszerű, generált név, nem érdekel hogy mivel jelentkezem be a fórumba, majd ha megunom, cserélem). Ha pedig képes rá hogy okosakat is mondjon, akkor azt gondolom nem jár neki a degradáló válasz.
 #156875  Szerző: kukac

admin írta::D :D :D Na jó, most már tényleg nagyon röhögök.

Kukac, az alteregóm vagy?
igen! :troll:
 #156874  Szerző: kukac

RatFM írta:Ott a pont !
De itt már csak hónapok óta a fikázás köpködés megy, aztán hurrognak ha kibassza a biztosítékot valakinél !
Azon még nem gondolkoztál el, hogy azért mert te nem hallgatod ha nem tetszik, mások esetleg naponta szembesülnek vele ahogy dilettáns módon széttúrják a kedvenc rádiójukat és ezt szeretnék egy erre hivatott topicban is kitárgyalni? Ugyan miért érzed ezt problémának? Egyébként pont nem érzem ezt a "fikázást", ha egy kicsit visszapörgetsz láthatod, hogy jópáran egész komoly komment-halmot termeltünk a témában, érvekkel, idézetekkel, a sajtóban megjelent rezonálásokkal illusztrálva. Ezt azért ne tekintsd már "fikázásnak, köpködésnek"!
 #156873  Szerző: kukac

RatFM írta:
Csongii írta: Olyanoktól véleményt olvasni, akik esetleg értenek is hozzá, azért teljesen más, mint a frissen regisztrált Józsikától, aki rádiót életében az ablakon keresztül látott. Lehet, hogy nincs mindenki képben vele, hogy melyik nick nevű emberke hol dolgozott már, de azért általában innen-onnan tudjuk. ;)
Szóval az Oravecz bölcseleteket inkább hagyd másra. :D :D
Az egy dolog, hogy mikor regisztráltam ( újra ) de több éve foglalkozom a rádiózással mint amióta megszülettél !
Csak mindig is a technikai részével , úgymond a hátériparával foglalkoztam.
Tehát hátrébb az agyarakkal fiacskám !
nem az a lényeg hogy ki mikor regisztrált, ki mióta foglalkozik rádiózással (ez utóbbi a szakmai kvalitások szempontjából gyakorlatilag teljesen értelmetlen kitétel, azzal lehet büszkélkedni hogy ki hány éve csinál valamit, de attól még egyáltalán nem biztos hogy jól is csinálja), hanem hogy esetenként képes-e arra hogy összeszedetten érveljen, releváns információkat adjon hozzá a témákhoz.
 #156872  Szerző: kukac

RatFM írta:Azért rádió mivel nem muszáj hallgatni ha nem tetszik ! :smoke:

Ezért is röhögök magamban miközben szapulják az adott rádiót, rádiókat, de ehhez minimum 24/kávészünetben hallgatniuk kell, hogy ennyire képben legyenek :D
Tehát itt van a kutya vagy a paradoxon elásva ;)

Kereskedelmi és egyéb legális rádióval ezért sem foglalkozok, maximum belehallgatok konstatálom a tényt aztán tekerjünk tovább vagy off.
Ha valaki viszont mazochista akkor az ne sírjon ha magát kínozza !
- Az egyik mondatodban azt állítod hogy egy rádióról képet kapjunk min. 24 órán át kell hallgatni (nem így van), a másikban pedig képes vagy szimpla belehallgatás útján dönteni, megítélni egy rádiót. Egyébként pedig ha nem tetszik, valóban nem muszáj hallgatni - ettől még véleményt kapni=/alkotni lehet és kell is, nem árt képben lenni - ha már egyszer hozzászól az ember, igaz? :)
 #156871  Szerző: kukac

mlaszlo írta:Itt most nem erről volt szó, hogy a politika miként alakította ki a jelenlegi rádiós piacot, hanem a Petőfi és az MTVA jelenlegi helyzetéről.
itt most arról van szó, hogy jó néhányan képviseljük azt az álláspontot, hogy a petőfi egy nagyon rossz útra lépett (mind a közszolgálatiságot, mind pedig a szakmaiságot nézve). Az hogy milyen a jelenlegi helyzete (?) (a friss mérés alapján elég szar, de ezt majd az idő eldönti) a téma tükrében irreleváns...
 #156870  Szerző: kukac

noartist írta:Törvényileg megfelelhet, ha meg nem, holnap megváltoztatják- máris megfelel!
Ne mondja nekem senki, hogy ez a 2009 óta tartó folyamat szakmailag oké, szó nélkül el lehet menni mellette.

Lehet, hogy törvényileg semmi akadálya, de nálam kicsapta a biztosítékot, amikor a Neo FM frekvenciáit egyszerűen átruházták a Kossuthnak. Tudom, hogy minden frekvencia az állam tulajdonában van alapesetben, de talán mégse kéne mindegyiken közrádiót indítani, vagy átcuccolni, mert kéne hely a Dankónak is.

Tessék, cirka 3 évvel később eljutottunk odáig, hogy örülünk, ha egy közrádiót úgy alakítanak át, hogy az minél inkább hasonlítson egy kereskedelmire, mert nincs olyan piaci szereplő, ami az ilyen igényeket kielégítené- sőt, jó irányba tartunk, mert lehet, hogy a Class FM is repül novemberben.

1997-ben elindult egy folyamat, ami tetszett az embereknek, hiszen egy ország hallgatta és szerette a Slágert és a Danubiust. A közmédia pedig korrektül megfért mellette, nem hajkurászta őket, mert nem ez a feladata. A Kossuth híreket mondott, a Petőfi (2007-től) fiatalos, alternatív irányt képviselt, ami kereskedelmi vonalon nem lenne sikeres, a Bartók meg.. na mindegy, komolyzenére is van igény, az is kultúra, ha alig hallgatják is.

Tényleg nem kötekedni akarok, de nem, én ezt képtelen vagyok elfogadni. Tényleg ez a megoldás?
szakmailag nem kompetens emberekkel nem lehet szakmai vitát folytatni, aki érzelmi alapon dönt (szerinte így, szerint úgy jó/rossz egy rádió, aki a médiatörvény értelmezését alternatívan kezeli), azzal miről is vitázzunk?!..
 #156869  Szerző: kukac

mlaszlo írta:Akkor mégis miért problémázol már hosszú hetek óta? Ugyanis akkor nem olvastad el a törvényt, amire állandóan hivatkozol és nem értelmezted, ugyanis van benne egy ilyen pont is:
"p) a műsorfolyam minden elemében minőségi műsorkészítés megvalósulása, a médiapiaci versenyben való ésszerű és indokolt részvétel."
Vagyis az, hogy a médiapiaci versenybe beszáll a Petőfi, betöltve a kereskedelmik által hagyott úrt, teljes mértékben megfelel a törvénynek!
először is: nem problémázom, a rádió milyensége nem az én problémám hanem a petőfié, a véleményem viszont szeretném képviselni (ha nincs erre igény, egy szavadba kerül és már itt se vagyok, nem nekem esik nehezemre a szövegértés) - mert mit is jelent, mire is való a törvény szövegében lévő kitétel szerinted? :) hagylak nyugodtan gondolkozni...
 #156862  Szerző: markfelt

dkemeny77 írta: No, de ON! :) (több értelemben is ) :D
Kedves egészségedre! :)
  • 1
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 625