mikrofonos írta:Az állami hírszolgáltatók helyzete mindenhol érdekes, elvileg a szerkesztőségeknek teljesen függetlenül kéne dolgoznia a kormányzattól minden esetben, és a sajtószabadság pont arról szólna, hogy nem lehet egy kis mitugrász pöcs, aki tollba mondja, hogy mit kell lehozni, de való igaz, nemcsak itthon láthatjuk ennek a torzulását, hanem pl. az általad említett német közmédiában is.admin írta:Én azt mondom, hogy a Petőfi Rádió egy nagyon hallgatható, nívós, fasza rádió lett.Ezzel a megállapítással én egyetértek. Én Németországban "élek" és dolgozom. Az itteni közrádiós popcsatornák többsége nem ad ilyen változatos zenei kínálatot - legalábbis meglátásom szerint. Illetve több "régi" zenét adnak, ami nekem legtöbbször már a könyökömön jön ki, pedig 57 éves vagyok. Sokat hallgatom a neten a Petőfit és nagyon figyelem, hogy mennyire jelennek meg ezek a "szépen becsomagolt" kormány által nyomatott kötelező közlendők. Hát van belőlük bőven. De az van a külföldi médiában is. Például a menekültkérdésről a német közmédiában is szinte csak a kormányvonal véleménye jön le - és még hogy...A közmédia már csak ilyen.
A BBC-től meg elvontak egy csomó pénzt Cameron-ék, hivatalosan spórolás céljából, nem hivatalosan pedig amiatt, mert túlságosan kritikus lett a kormánnyal szemben.
Hiába, ha a kormány rosszul végzi a dolgát, és van annyira arrogáns, hogy ne tartson önvizsgálatot és ne korrigálja azokat, továbbá inkább a hataloméhség a vezérelv, akkor bizony lehűtik a kritikusokat, például a pénzcsap elzárásával. Vagy fejcserékkel, tisztogatásokkal. Itt, és máshol.
Mindig mondom, hogy nagyon rossz, amikor a farok csóválja a kutyát. A kormány tagjai nem a mi (nép) főnökeink, hanem a beosztottjaink, alkalmazottjaink, akik minket (a népet) SZOLGÁLNAK, és ezért kapnak pénzt. Tilos lenne hagyni, hogy ez fordítva legyen, de sajnos a szavazókorúak nagyobbik része nálunk ehhez hozzászokott, és ezt tartja természetesnek, ezért lehetnek ilyen, egyébként mindennap megdöbbentő politikai ügyek és például elképesztően torz médiapalettánk.
Ettől függetlenül a Petőfi Rádió szakmailag jól össze van pakolva.