RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#156745  Szerző: mlaszlo

kukac írta:
noartist írta:Nem akarok kötekedni, de most komolyan: normális-e az, hogy :
- egy országban az országos kereskedelmi frekvenciát átruházzák a közmédiának, csak mert csődbe ment (politikai okokból!) a rajta szóló rádió? (Neo FM)
- a közszolgálati adó kereskedelmi-jellegűvé akar válni, gyakorlatilag betöltve azt az űrt, amit a kinyírt kerrádiók hagynak maguk után?
Továbbra is tartom a véleményem, hogy az egész MTVA-t szét kéne robbantani. A Kossuth lehetne független (hehh) hírrádió, a Petőfi egy fiataloknak szóló, nem a kereskedelmi vonalat majmoló csatorna, ami reggeltől estig alternatív és magyar számokat játszik többségében, estétől reggelig pedig elektronikus zenék váltják ezeket. Mixek, stb. Mert ez kell a fiataloknak, ha tetszik, ha nem. Sokszor hallottam már, hogy Rise FM pénzügyileg fenntarthatatlan volt- hát tessék, ettől függetlenül rengeteg fiatal hallgatta és szerette, át lehet pakolni ezt a műfajt egy esti, közrádió műsorsávjába.
Majdnem kihagytam: a Bartókra és a Dankóra nem biztos, hogy szükség van; vissza lehetne nyerni belőlük egy (/az?) országos frekvenciacsomagot, amit kereskedelmiként meg lehetne pályáztatni. Két országos kereskedelmi rádióra szükség van, pont. Elindulhatok futni itt a gáton egyedül is, nevezhetem versenynek, de egyszerre vagyok az első és az utolsó. Verseny ez? Tudni fogom én, hogy mihez viszonyítva kell fejlődnöm, min kell javítanom, változtatnom?
Vagy fair-e, ha egy rommá szponzorált, felkészített olimpikont -közmédia, esetünkben- állítanak be ellenem?

Ez csak az én véleményem.
korrekt - erről beszélek!
Akkor mégis miért problémázol már hosszú hetek óta? Ugyanis akkor nem olvastad el a törvényt, amire állandóan hivatkozol és nem értelmezted, ugyanis van benne egy ilyen pont is:
"p) a műsorfolyam minden elemében minőségi műsorkészítés megvalósulása, a médiapiaci versenyben való ésszerű és indokolt részvétel."
Vagyis az, hogy a médiapiaci versenybe beszáll a Petőfi, betöltve a kereskedelmik által hagyott úrt, teljes mértékben megfelel a törvénynek!
 #156744  Szerző: kukac

noartist írta:Nem akarok kötekedni, de most komolyan: normális-e az, hogy :
- egy országban az országos kereskedelmi frekvenciát átruházzák a közmédiának, csak mert csődbe ment (politikai okokból!) a rajta szóló rádió? (Neo FM)
- a közszolgálati adó kereskedelmi-jellegűvé akar válni, gyakorlatilag betöltve azt az űrt, amit a kinyírt kerrádiók hagynak maguk után?
Továbbra is tartom a véleményem, hogy az egész MTVA-t szét kéne robbantani. A Kossuth lehetne független (hehh) hírrádió, a Petőfi egy fiataloknak szóló, nem a kereskedelmi vonalat majmoló csatorna, ami reggeltől estig alternatív és magyar számokat játszik többségében, estétől reggelig pedig elektronikus zenék váltják ezeket. Mixek, stb. Mert ez kell a fiataloknak, ha tetszik, ha nem. Sokszor hallottam már, hogy Rise FM pénzügyileg fenntarthatatlan volt- hát tessék, ettől függetlenül rengeteg fiatal hallgatta és szerette, át lehet pakolni ezt a műfajt egy esti, közrádió műsorsávjába.
Majdnem kihagytam: a Bartókra és a Dankóra nem biztos, hogy szükség van; vissza lehetne nyerni belőlük egy (/az?) országos frekvenciacsomagot, amit kereskedelmiként meg lehetne pályáztatni. Két országos kereskedelmi rádióra szükség van, pont. Elindulhatok futni itt a gáton egyedül is, nevezhetem versenynek, de egyszerre vagyok az első és az utolsó. Verseny ez? Tudni fogom én, hogy mihez viszonyítva kell fejlődnöm, min kell javítanom, változtatnom?
Vagy fair-e, ha egy rommá szponzorált, felkészített olimpikont -közmédia, esetünkben- állítanak be ellenem?

korrekt - erről beszélek!
 #156743  Szerző: noartist

Nem akarok kötekedni, de most komolyan: normális-e az, hogy :

#156740  Szerző: kukac

mlaszlo írta:
kukac írta: lejjebb idézve, gondoltam nem csak írsz, olvasol is...
Gondoltam meg tudod fogalmazni konkrétan mi a probléma és nem csak bemásolsz egy törvényi részletet. Amelynek mellesleg egy közszolgálati rádió és televízió csatorna sem felel meg maradéktalanul.
Vagy szerinted a Kossuth, Bartók, Dankó, M1, M2, Duna, Duna World, M4 egyenként mind-mind megfelel a törvénynek? Az összes pontját teljesítik?
gondoltam tudod értelmezni az előzőleg leírtakat, ott minden választ megtalálsz a kérdéseidre...
 #156739  Szerző: kukac

hd írta:
kukac írta:
admin írta:Nem, a 83.§ kizárólag Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. működését szabályozza és csatornákra lebontott passzusok nincsenek. Azokat szerződések szabályozzák, és nem az Mttv.
Forrast kerek szepen, ami kerek perec kimondja hogy maganak a musortartalomnak nem kell tukroznie a szolgaltatas celjat, elveit. Ha igy van, akkor a vita okafogyott is, csak akkor innentol kezdve ugyanugy nem kell elvarni semilyen radiotol semmilyen tartalmi vallalas betartasat (magyar zenei qvota, kozszolgali tartalom, stb.), mert ezek a kriteriumok es kesz...
"Minden rádióra vonatkoznak úgynevezett kvóták, ezek ilyen kötelező törvényi előírások, hogy hány százaléknyi magyar zenét kell összességében teljesíteniük. Ez a közszolgálati csatornákra is vonatkozik, annyi eltéréssel, hogy a közszolgálati csatornák esetében valamennyi adót összeszámolnak, és erre állapítanak meg egy kvótát."

http://www.hirado.hu/2016/05/27/meg-tob ... a-petofin/

02:05
értem én, hogy szinte mindenre lehet magyarázatot gyártani, ez a közmédiának mindig nagyon ment, de ne gondoljuk már, hogy ez így rendjén van, amit az egyiken számonkérnek, arra a másiknak egyenesen felhatalmazása van... kellene egy független forrás (pl. médiakutató), mert ezt így nem lehet objektívnek tekinteni.
 #156738  Szerző: kukac

admin írta:Kukac csak szociopata üzemmódra váltott ismét és trollkodik, kár beleállni a vitába. Már régóta nem produktív, így a fórumnak sem érdeke. :)
admin csak azt tudja hajtogatni, hogy neki tetszik a petőfi, és a szubjektív értékítéletén nem képes túllépni. Szakmai vitát pedig így nehéz folytatni. :) azt gondolom, hogy még mindig inkább vagyok "produktív" mint te, mert én legalább nem azt hajtogatom hogy "szerintem ez így rendben van" (ezzel ugyanis nagyon nem lehet mit kezdeni), hanem én arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy az új petőfi már jó ideje nem azon elvek szerint működik, mint amire eredetileg szánták. Ezt lehet bagatellizálni, de attól még nem változik a véleményem. Egy vita, egy megfelelő érvrendszer mentén lehetne hitelesen eldönteni ezt a dolgot, ezt viszont egyikőtök sem tette még hozzá!
 #156732  Szerző: markfelt

Kukac csak szociopata üzemmódra váltott ismét és trollkodik, kár beleállni a vitába. Már régóta nem produktív, így a fórumnak sem érdeke. :)
 #156725  Szerző: hd

kukac írta:
admin írta:Nem, a 83.§ kizárólag Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. működését szabályozza és csatornákra lebontott passzusok nincsenek. Azokat szerződések szabályozzák, és nem az Mttv.
Forrast kerek szepen, ami kerek perec kimondja hogy maganak a musortartalomnak nem kell tukroznie a szolgaltatas celjat, elveit. Ha igy van, akkor a vita okafogyott is, csak akkor innentol kezdve ugyanugy nem kell elvarni semilyen radiotol semmilyen tartalmi vallalas betartasat (magyar zenei qvota, kozszolgali tartalom, stb.), mert ezek a kriteriumok es kesz...
"Minden rádióra vonatkoznak úgynevezett kvóták, ezek ilyen kötelező törvényi előírások, hogy hány százaléknyi magyar zenét kell összességében teljesíteniük. Ez a közszolgálati csatornákra is vonatkozik, annyi eltéréssel, hogy a közszolgálati csatornák esetében valamennyi adót összeszámolnak, és erre állapítanak meg egy kvótát."

http://www.hirado.hu/2016/05/27/meg-tob ... a-petofin/

02:05
 #156722  Szerző: noartist

Hogy őszinte legyek, egyetlen csatorna fedi le a közszolgálatiság fogalmát jelenleg: az M3. Csak az meg fizetős, ami megint több sebből vérzik. Cöhh.
  • 1
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 625