RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#156431  Szerző: kukac

mlaszlo írta:
kukac írta: Igen, mivel ezeket a mainstream media nem mutatja be! Pont ez a lenyeg! A muveszet nem izles kerdese! Azert mert neked valami nem tetszik, meg lehet ertekes es ezt el kell tudni erni valahogy!
Valószínűleg annak oka van, hogy a többi rádió nem játssza ezeket a számokat.
Ha annyira támogatni akarta volna az értéket, akkor pl. jazz előadókat is nyugodtan be lehetett volna mutatni és számos más zenei irányvonalat. Szerintem nem fogsz találni olyan embert, aki Neked rámondja, hogy pl. egy Belga szám értékes.
Nem az az oka, hanem hogy a "tobbi radio" (a tobbi az a kereskedelmi?) mas elvek, celok szerint allitja ossze a hallgatoinak a zenei valasztekot. En szerintem a Belga igenis ertekes - az ertek ugyanis nem az, amit tomegek szeretnek - hanem ami mas mint a kozepszer, van valami plusz tartalom benne, ad valami olyat, amit az osszes egyenszemet nem kepes megadni. Mondtam hogy nem erted.
 #156428  Szerző: mlaszlo

kukac írta: Igen, mivel ezeket a mainstream media nem mutatja be! Pont ez a lenyeg! A muveszet nem izles kerdese! Azert mert neked valami nem tetszik, meg lehet ertekes es ezt el kell tudni erni valahogy!
Valószínűleg annak oka van, hogy a többi rádió nem játssza ezeket a számokat.
Ha annyira támogatni akarta volna az értéket, akkor pl. jazz előadókat is nyugodtan be lehetett volna mutatni és számos más zenei irányvonalat. Szerintem nem fogsz találni olyan embert, aki Neked rámondja, hogy pl. egy Belga szám értékes.
 #156427  Szerző: kukac

mlaszlo írta:
kukac írta: Nem tudom hogy mire gondolsz, amikor azt mondod hogy lejatszottunk barmit is - amikor te kozszolgalatisagrol beszelsz, akkor nem arra gondolsz amire en. Meg csak definiciokban sem. Az pedig hogy valami megfelel a hatalyos jogszabalyoknak meg nem jelenti azt, hogy erkolcsileg, tartalmilag, a szellemiseget, celjat tekintve is elfogadhato, vagy csak a torvenyhozok sajatos ertekrendjet, gazdasagi erdeket szolgalja.
Punnany Massif, Wellhello, Anna and the Barbies, Kiscsillag és a többi hasonló talán megfelel erkölcsileg, tartalmilag, szellemiségileg a közszolgálatiság fogalmának? Belga Fizetés nap c. száma talán értéket hordozott?
Igen, mivel ezeket a mainstream media nem mutatja be! Pont ez a lenyeg! A muveszet nem izles kerdese! Azert mert neked valami nem tetszik, meg lehet ertekes es ezt el kell tudni erni valahogy!
 #156426  Szerző: kukac

mlaszlo írta:
noartist írta: Vajh' miért?
És a Petőfi TV-nek vajon miért nulla a nézettsége esténként, ha ez az alternatív zenei irány olyan népszerű?
Mondtam hogy nem erted! A kultura nem a nepszeruseg szinonimaja! A kozszolgalat szintugy nem kell az legyen! A petofi tv egyszeruen erdektelen fos, nem tudni kinek keszul es milyen cellal, nincs arca, nincs koncepcioja, nezhetetlen szar, semmilyen kozszolgalati funkciojat nem latom, akar vizallasjelentes is mehetne rajta.
 #156425  Szerző: mlaszlo

kukac írta: Nem tudom hogy mire gondolsz, amikor azt mondod hogy lejatszottunk barmit is - amikor te kozszolgalatisagrol beszelsz, akkor nem arra gondolsz amire en. Meg csak definiciokban sem. Az pedig hogy valami megfelel a hatalyos jogszabalyoknak meg nem jelenti azt, hogy erkolcsileg, tartalmilag, a szellemiseget, celjat tekintve is elfogadhato, vagy csak a torvenyhozok sajatos ertekrendjet, gazdasagi erdeket szolgalja.
Punnany Massif, Wellhello, Anna and the Barbies, Kiscsillag és a többi hasonló talán megfelel erkölcsileg, tartalmilag, szellemiségileg a közszolgálatiság fogalmának? Belga Fizetés nap c. száma talán értéket hordozott?
 #156424  Szerző: kukac

mlaszlo írta: Tudom mi a közszolgálatiság fogalma és azt is tudom, hogy az alapdefiníció nem feltétlenül tükrözi a mai igényeket. Ha szigorúan vesszük a közszolgálatiságot, akkor az eddigi Petőfi sem volt közszolgálati rádió. Vissza kellene menni akkor a 10 évvel ezelőtti világba, amikor fél órás vízállásjelentés és hasonló műsorok voltak.
Továbbá ha ennyire szigorúan vesszük, akkor az M2, M4 mitől közszolgálati csatorna?
Kevered a szezont a fazonnal, a kozszolgalati tartalom nem kell hogy erdektelen is legyen, inkabb tartalmilag a kozhelyes, a mainstream, a giccses helyett ertektarto, ertekado, ertekmutato formatum kell legyen! A kozszolgalat tartalmazza mindazt, amit mi egyetemesen a kulturarol gondolunk es ne egy feluletes, egysiku klise legyen primitiv modon a hallgato ele tarva kozszolgalat cimszo alatt.
 #156423  Szerző: kukac

admin írta: Ezt már egyszer lejátszottuk.

A közszolgálatiságot remekül definiálja az Mttv, és benne van az is, hogy az MTVA egészében kell megfelelni bizonyos kritériumoknak. Az, hogy a Petőfi egy kereskedelmies rádió és nem teljesít semmit, mert megteheti, egy dolog. Törvényi joga.
Nem tudom hogy mire gondolsz, amikor azt mondod hogy lejatszottunk barmit is - amikor te kozszolgalatisagrol beszelsz, akkor nem arra gondolsz amire en. Meg csak definiciokban sem. Az pedig hogy valami megfelel a hatalyos jogszabalyoknak meg nem jelenti azt, hogy erkolcsileg, tartalmilag, a szellemiseget, celjat tekintve is elfogadhato, vagy csak a torvenyhozok sajatos ertekrendjet, gazdasagi erdeket szolgalja.
 #156422  Szerző: mlaszlo

kukac írta:
mlaszlo írta:
kukac írta: Nincs ezzel gond, csak ez nem kozszolgalat, es ne a mi penzunkbol csinaljak a korhintas mulatost!
Az eddigi mivel volt közszolgálatibb? Olyan magyar zenekarok számaival, akik támogatás nélkül amúgy nem tudnának megélni és olyan számokat játszottak, ami csak egy szűk rétegnek jött be. Én meg arra nem akartam pénzt költeni.
Hadd ne magyarazzam el, utana tudsz te is nezni, mit jelent a kozszolgalatisag - annyit segitek, nem azt hogy hogyan elegitsunk ki tomegigenyeket a legegyszerubb modon adofizetoi forintokon.
Tudom mi a közszolgálatiság fogalma és azt is tudom, hogy az alapdefiníció nem feltétlenül felel meg a mai kornak. Ha szigorúan vesszük a közszolgálatiságot, akkor az eddigi Petőfi sem volt közszolgálati rádió. Vissza kellene menni akkor a 10 évvel ezelőtti világba, amikor fél órás vízállásjelentés és hasonló műsorok voltak.
Továbbá ha ennyire szigorúan vesszük, akkor az M2, M4 mitől közszolgálati csatorna?
 #156421  Szerző: mlaszlo

noartist írta: Vajh' miért?
És a Petőfi TV-nek vajon miért nulla a nézettsége esténként, ha ez az alternatív zenei irány olyan népszerű?
 #156420  Szerző: kukac

mikrofonos írta:Ugyan a múltkor megfogadtam, hogy nemigen szólok bele ebbe a parttalan vitába a továbbiakban, de egy az előzőekhez passzoló megjegyzésem lenne.
Én műszakos 24/48-as munkarendben dolgozom, tehát sokat vagyok otthon és a Petőfi körül kialakult helyzetre tekintettel most nagyon sokat figyelem őket, hogy legyen SAJÁT véleményem a dolgaikról. Nos én azt tapasztalom, hogy a fürdővízzel együtt egyáltalán nem öntötték ki a gyereket, tehát a korábban favorizált zenei irányukból, (ami mondjuk szerintem is inkább egy közszolgálatias vállalásnak volt tekinthető - más kérdés, hogy rétegigény) szóval ebből elég sok maradt. Most is sok ilyet hallok - nekem ebből ennyi elég. Szerintem ami itt leginkább a viták tárgyát képezheti az bizony tényleg a reggeli műsor...
A szubjektivitas mocsarabol probaljunk kikercemregni az elvi vita szintjere. Nem az a kerdes hogy szerintem vagy szerinted mi a jo zene es milyen zenei aranyok mellett marad-e hasonlatos a valasztek az elozohoz, hanem hogy mi a cel - kiszolgalni a kozizlest, vagy adni valami ertekeset, olyat ami nem mainstream, hanem azon tulmutato. Szukseg van-e konyvtarra, vagy eleg egy Coelho-osszes?!
  • 1
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • 625