RADIOSITE Fórum

• Politika

#135628  Szerző: asimov

A fordítás lehet pontos is (küldheted, szerintem), csak közben érdemes vetni egy pillantást az endinfo.com about -jára is.
(Már az oldal neve és elárulja azt, hogy ki közé tartoznak az üzemeltetők...)
Csongii írta:Ebbe véletlenül botlottam bele, nem tudom mennyire hiteles oldal, de ettől függetlenül érdekes a cikk. Ha hitelesnek tartjátok, akkor bemásolom a fordítást is, amit mellé kaptam e-mailben.
http://endtimeinfo.com/2014/11/putin-to ... e-is-over/
 #135626  Szerző: Csongii

Ebbe véletlenül botlottam bele, nem tudom mennyire hiteles oldal, de ettől függetlenül érdekes a cikk. Ha hitelesnek tartjátok, akkor bemásolom a fordítást is, amit mellé kaptam e-mailben.

http://endtimeinfo.com/2014/11/putin-to ... e-is-over/
 #135596  Szerző: asimov

Tényleg nem akarom itt szítani a helyzetet, de a "magyar precedens"-hez még feltétlenül odakívánkozik a Paks II-höz kapcsolódó hitelszerződés:
Nagyon nem is kell keresgélni, mások megtették ezt (részben copy/paste + pár elütés lett javítva) :

A kormány bármiféle egyeztetés, és főleg tendereztetés nélkül szerződött sutyiban az oroszokkal az atomerőmű építésre, egy 10 évre titkosított hatástanulmány alapján, olyan hitelfeltételekkel, amelyekről csak akkor derült ki a valóság, amikor az orosz kormány hozta azokat nyilvánosságra. A főbb pontok:
  • 2026 márciusától akkor is fizetni kell a törlesztőt, ha egyáltalán nem épül fel a reaktor
  • a propagandában hirdetett fix kamatszint nem igaz: a futamidő alatt 3,95-ről 4,95% emelkedik, késedelmes fizetés esetén nagyom komoly kamatfelárakkal
  • az orosz fél -közvetett módon- meghatározhatja a magyar félnek azt, hogy mire használhatja fel az a hitelösszeg egy részét
  • a majdnem biztosan felmerülő költségtúllépések esetén történő eljárás (ami minden ilyen szerződés része) nincsen egyértemüsítve (ki állja, hogyan állja, stb) Ebből perek és viták lesznek.
  • az orosz fél 20 évnyi tárolás után -ha úgy dönt- visszaszállíthatja Magyarország területére az elhasznált fűtőelemeket. Az összeset. Mi meg kezdünk vele ,amit akarunk
...
A kérdés egyébként bőven túlmutat ezen a gyalázatos hitelszerződésen.
Mi van akkor, ha (mondjuk) a franciák ugyanazt az erőművet, pld. 20%-kal olcsóbban építenék meg?
Ennek bebizonyítása esetén a "nagynemzeti" kormány (jogilag az NGM, mert magyar részről ő voltak az aláíró) kimerítette a különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés bűntettét.
Ám, mivel a kapcsolódó hatástanulmányt 10 évre titkosították, és főleg semmilyen tenderkiírás nem történt, így -összehasonlítási alap hiányában- nemigen lehet a kormány/NGM ellen eljárást indítani. Egyelőre, de amúgy érik ez is. (Talán az LMP elég tökös ezt végig vinni)

Saját kiegészítés:
Azt a bizonyos hatástanulmányt -ami alapján (elvileg) a kormány jóváhagyta a vonatkozó hitelszerződést- az LMP többször kikérte, minden esetben sikertelenül. Valószínűbb az, hogy nincs is ilyen hatástanulmány, ami viszont felvet egy újabb kérdést.

Két évvel korábban, a Fidesz megszavazott (amúgy, kivételesen nagyon helyesen!) egy olyan törvényi kiegészítést, hogy a bármiféle kormányzati beruházás előtt, a döntést megalapozó hatásvizsgálatokat kell végezni vagy végeztetni. A "Paks II" beruházásnak minősül, mert kb. 750 Mrd Ft-ot a magyar államnak (értsd: adófizetőknek) kell ebbe betenni.
Itt -jelen állapot szerint, mivel sehol nincs az előzetes hatástanulmány- ez sem történt meg, tehát vagy előadják a hatástanulmányt (a titkosított anyag átvizsgálásra kiadható bármely regisztrált parlamenti képviselőnek) vagy a kormánypárt törvényt sértett a "Paks II"-höz kapcsolódó hitelszerződés jóváhagyásával.
 #135595  Szerző: LuciFerko

Kép
 #135592  Szerző: asimov

Precedenst? Magyarország? Ezt (ha lett volna ilyen gondolat egyáltalán) már régen elbuktuk:
- "ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek"

- akkora "bankadó" (+adósmentés+ önkoris adósságok kiváltása), hogy azóta sem hiteleznek a pénzintézetek a gazdasági szereplőknek (ezért muszáj volt előállni valami "állami" hitelkonstrukcióval, csak hát azt sem lehet a végtelenségig csinálni, mert az MNB nem finaszírozhatja a gazdaságot! Legutóbb Varga Misike már KÉRTE a pénzintézeteket a hitelezés beindítására! Ez csak most esett le: simán benne van a pakliban az, hogy a régen beígért 180 Ft helyett, EZÉRT lett 250 Ft, a CHF alapú hitelesek forintosítási árfolyama... )

- Schmidt "copy" Pali doktorija,
- az azeri, elitélt "baltás gyilkos" sima elengedése,
- dohánypiac újraosztása,
- át nem látható "közbeszerzések",
- nem működő KLIK,
- beígért, de még tervben sem létező egyéni nyugdíjszámla
- online pénztárgép mutyi
- játékgépek/kaszinók lenullázása (mert nemzetbiztonsági kockázatok, és ez eddig OK is lenne) majd átjátszása (2x) Vajnanak, legutóbb akkora adókedvezménnyel, amekkorát 100 magyar KKV sem kap
- olyan földmutyi (de utálom már ezt a szót), ami ellen már az egyik saját ember is nyíltan felszólalt (és aztán félre is lett állítva)
(fejből ennyi, nem időrendben)

Az én személy szerinti kedvencem a "sikeres" közmunka program, ami elrettentő példaként fog bevonulni a történelemkönyvekbe.
Az ötlet itt is jó lett volna, de a kivitelezéskor minden hibát elkövettek, amit csak el lehetett követni. Ha kéred, kifejtem, de csak holnap... :sleep:
Pasa írta: Szerintem igen. Nekik nem az ország gazdasági súlya itt a lényeg, hanem a presztízsveszteség, az, hogy precedenst teremthetünk.
 #135590  Szerző: kukac

@Pasa: "Pasa↓
Re: Politika
37 perccel ezelőtt
kukac írta:
Nem kell csodalkozni ha a hulyesegre hasonlo
hulyeseg a valasz, egyszerusitem az inputot, csak
hogy te is megertsd...
Szerintem meg inkább szakadj le rólam, mindketten
jobban járunk...
- nagykepu vagy ha azt gondolod, barki is rad van itt kattanva :)

szemilan írta:
Talán mert Te is személyeskedtél és kötekedtél????
(ja...neked szabad mert kétharmad...)
Én mikor személyeskedtem és kötekedtem? És hogy
jön ide a kétharmad? Itt inkább az karmolja magát és
sérteget, akinek nincs kétharmada. Látom, megvan a
hagyományos összetartás (népfront)...
- azér' kétharmaddal ekkora kisebbrendűségi érzést... :D

asimov írta:
Te úgy gondolod, hogy számítunk mi annyit a
világban, hogy az USA külön vesződjön velünk?
Szerintem igen. Nekik nem az ország gazdasági súlya
itt a lényeg, hanem a presztízsveszteség, az, hogy
precedenst teremthetünk.
admin írta:
azért annyira, de annyira röhögök mindig a
libsizésen, hogy hihetetlen. te meg akkor konzi
vagy, Pasa
Oké, én nem sértődök meg ezen. Te legalább
röhögsz, ami egy vélemény kifejezése, de nem nácizol
le, nem hülyézel le. Ebben nősz magasan az itt
jelenlévő troll fölé."
- ne magadbol indulj ki amikor masokat itelsz meg. Te vagy az aki gatlastalanul ciganybunozozott itt, es meg neked all feljebb! Ezt mar soha nem mosod le magadrol, ketharmad ide vagy oda... Annyiszor mondtam mar, ez vagy te! :troll:
 #135588  Szerző: Glenn

kukac írta:Nem kell csodalkozni ha a hulyesegre hasonlo hulyeseg a valasz, egyszerusitem az inputot, csak hogy te is megertsd... ;)
Szerintem meg inkább szakadj le rólam, mindketten jobban járunk... :gülü2:
szemilan írta:Talán mert Te is személyeskedtél és kötekedtél???? (ja...neked szabad mert kétharmad...)
Én mikor személyeskedtem és kötekedtem? És hogy jön ide a kétharmad? Itt inkább az karmolja magát és sérteget, akinek nincs kétharmada. Látom, megvan a hagyományos összetartás (népfront)...
asimov írta:Te úgy gondolod, hogy számítunk mi annyit a világban, hogy az USA külön vesződjön velünk?
Szerintem igen. Nekik nem az ország gazdasági súlya itt a lényeg, hanem a presztízsveszteség, az, hogy precedenst teremthetünk.
admin írta:azért annyira, de annyira röhögök mindig a libsizésen, hogy hihetetlen. te meg akkor konzi vagy, Pasa :)
Oké, én nem sértődök meg ezen. Te legalább röhögsz, ami egy vélemény kifejezése, de nem nácizol le, nem hülyézel le. Ebben nősz magasan az itt jelenlévő troll fölé. :yes:
 #135584  Szerző: markfelt

azért annyira, de annyira röhögök mindig a libsizésen, hogy hihetetlen. te meg akkor konzi vagy, Pasa :)
  • 1
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • 517