RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#188231  Szerző: Adam

Belvarosban a torony teteje lehetne még vagy a Kőröshegy teteje.

Valaki már írta korábban hogy a 92,6 kicsit gyenge keleti medencében szoval nemcsak én mondom.
 #188230  Szerző: potyi

Más a domborzat a Balatonon és más Budapesten. A 92.6 nem adhatna ennél jobb helyről konkrétan Siófokról. Nézd meg a 93.6 Dankót egyszer, 3x akkora teljesítménnyel fele ekkorát se szól.

A Völgyhídon rosszul szól a 90.6 egy kb 300 méteres szakaszt kivéve, a 92.6 és 101.3 közt váltogat, ami kettő prímán lefedi a Balatont, itt-ott persze vannak vételi lyukak, ahogy az összes többi rádiónál is. A 105.7 meg a Völgyhíd és Balatonszéplak közt volt a dombon itt-ott szar, az M7-en. A hegyen nem megy át a jel, ez van.
 #188229  Szerző: Adam

potyi írta: 2020.08.22. 15:47 Nagyon-nagyon barokkos túlzás az, hogy "gyenge" a 92.6, lévén a Dunántúl egyik legnagyobb vételkörzetű regionális frekije. Budapest, Székesfehérvár, Kaposvár, Ajka, Keszthely egyes részein RDS-el jön, de még a Mecsekben és a Börzsönyben is megfogtam...
Megfogni biztos meg lehet :) Szerintem meg nem túlzás. Jó lenne a 92,6 csak nagyon szar helyről ad. Kicsit olyan, mint a 96,4 pesten. Ahonnan rálátni az adóra ott max a jelerősség, egy épület árnyékában meg zavart pesten. Siófok keleti részében is nagyjából ez van, csak lenyomja a 90,6 :). Direkt ma próbálgattam, az aranyparton 90,6 és közte váltogat a rádió.
Az M7-en Nagykanizsa felé haladva a 115-ös km-től érezhetően gyengül, a völgyhídon már vált a rádió a 101,3-ra. A völgyhídon a 90,6 szól, onnantól a 130-as km-ig 92,6-101.3 váltogatás folyamatosan. A 130-astól már stabil a 101,3 egészen a Szentgyörgyi lehajtóig. Onnantól meg 99,4, de a sármellék előtti egyenesben, illetve a 760-ason zalacsány közelében a éejtőn lefelé is átáll rá néha még a rádió, ahol a 99,4 gyenge. A domb tetején pedig 95,6 kanizsa!

Szerintem a 90,4, 90,6, és a 101,3 is nagyobbat szól nála, nem beszélve a 105,7-ről. És még Kanizsa is bőven.
Amíg nem volt se keszthely, se kanizsa, se Veszprém, se Fehérvár, és Part se, a 105,7-et Fehérvártól Zalakomárig szoktam hallgatni Kanizsa felé haladva. Egerszeg felé pedig Sármellék előtt ment el végleg a 76-os úton.
potyi írta: 2020.08.22. 15:47 Vételi lyukak lehetnek, mert az FM ilyen (vannak a Petőfinél, Kossuthnál is bőven), de semmi probléma nincs a R1 balatoni lefedettségével perpillanat, ügyesen összehozták. A 105.7 nem szólna ilyen jól.
Önmagában a 105,7 nem szólna ilyen jól, de csak azért mert a 92,6 mellett van a 101,3 is.
 #188228  Szerző: Adam

szabogabor10 írta: 2020.08.22. 22:05 Itt most a németeket vagy a hollandokat kéne mintául venni.
Rádiót meg venni kell, nem ragaszkodhatunk örökké a régi készülékekhez (vagy autókhoz). Nem is értem, miért nem tiltja be az EU a DAB tuner nélküli készülékeket. Már rég be kellett volna.
Lehet erőlködni DAB-on, netes rádión, meg minden máson, de manapság az analóg freki a legolcsóbb technológia. És amíg a lakosság kis része rendelkezik ilyen készülékkel, addig nincs miről beszélni. Ha most betiltanák a DAB nélküli készülékeket, akkor kb 10 év múlva elő lehet hozni ezt a témát, hogy átállás legyen. De addig nem.
 #188227  Szerző: szabogabor10

Itt most a németeket vagy a hollandokat kéne mintául venni.
Rádiót meg venni kell, nem ragaszkodhatunk örökké a régi készülékekhez (vagy autókhoz). Nem is értem, miért nem tiltja be az EU a DAB tuner nélküli készülékeket. Már rég be kellett volna.
 #188226  Szerző: Adam

szabogabor10 írta: 2020.08.22. 19:59 Olvasom itt a frekiváltogatások körüli problémákat, milyen szépen meg lehetne ezt oldani DAB+-szal. Kab-hegy pl. gyönyörűen lefedné a Balatont. Egy R1 féle nagy lefedettségű, viszont nem országos, hanem regionális rádiót kizárólag DAB+-on szabadna engedni szólni, hogy ne vigyen el egy tonna FM frekit. Dehát ez Magyarország, úgyhogy inkább nem mondok semmit.
Ez mind szép és jó, de milyen készülékkel veszed? Autóban, otthon a konyhában vagy a strandon?

Ja meg akkor nézd meg, hogy a Horvátok vagy akár az osztrákok hány tonna frekivel fedik le az országos vagy regionális radio adoikat....
 #188225  Szerző: szabogabor10

Olvasom itt a frekiváltogatások körüli problémákat, milyen szépen meg lehetne ezt oldani DAB+-szal. Kab-hegy pl. gyönyörűen lefedné a Balatont. Egy R1 féle nagy lefedettségű, viszont nem országos, hanem regionális rádiót kizárólag DAB+-on szabadna engedni szólni, hogy ne vigyen el egy tonna FM frekit. Dehát ez Magyarország, úgyhogy inkább nem mondok semmit.
 #188223  Szerző: potyi

Nagyon-nagyon barokkos túlzás az, hogy "gyenge" a 92.6, lévén a Dunántúl egyik legnagyobb vételkörzetű regionális frekije. Budapest, Székesfehérvár, Kaposvár, Ajka, Keszthely egyes részein RDS-el jön, de még a Mecsekben és a Börzsönyben is megfogtam...

Vételi lyukak lehetnek, mert az FM ilyen (vannak a Petőfinél, Kossuthnál is bőven), de semmi probléma nincs a R1 balatoni lefedettségével perpillanat, ügyesen összehozták. A 105.7 nem szólna ilyen jól.
 #188222  Szerző: Mezőőr

Adam írta: 2020.08.22. 14:43
Goldfinger15 írta: 2020.08.22. 14:34
Adam írta:Lényegében Visegrádig folyamatosan romlik a vétel, a városban lényegében csak Danko (93,1) és Kossuth (105,6) van.
Dunakanyar FM? :troll:
Ha arra gondolsz, hogy azt még be kéne kebelezni, és Radio1-et indítani a helyén, akkor támogatom 😂

“Rádió1 Dunakanyar - csak igazi mai sláger megy”
Jól hangzik 😀
Jó ötlet, úgysem romboltak még szét elég helyi rádiót ezek a sz...szívem csücskei!
 #188221  Szerző: Goldfinger15

Adam írta:
Goldfinger15 írta: 2020.08.22. 14:34
Adam írta:Lényegében Visegrádig folyamatosan romlik a vétel, a városban lényegében csak Danko (93,1) és Kossuth (105,6) van.
Dunakanyar FM? :troll:
Ha arra gondolsz, hogy azt még be kéne kebelezni, és Radio1-et indítani a helyén, akkor támogatom 😂

“Rádió1 Dunakanyar - csak igazi mai sláger megy”
Jól hangzik 😀
Ha még bekebeleznék a 93.1 Dankót, akkor elmondhatnák magukról, hogy ők egyben a Dunakanyar egyetlen "rádiója" is.
  • 1
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • 1027