RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#201229  Szerző: Dani

Nem hiszem el, hogy a Rádió1 miatt a Petőfit is tönkre kellett tenni, hogy bírhat ekkora befolyással még a közmédiára is az a rádió? Nem hiszem el, hogy ez megéri a Petőfi vezetésének.
 #201228  Szerző: dkvalmos

noartist írta: 2023.12.06. 18:57 Ezeket az értelmetlen képes hülyeségeket mellőzzük, ha kérhetem.
Arról vitatkozni, hogy a petofi új vagy régi, pop vagy alter magyar zenéket játsszon a megmaradt tippre kb. 100 ezer hallgatójának (lehet sokat mondtam), ugyanúgy értelmetlen, de legalább nem is vicces👍
 #201227  Szerző: noartist

Ezeket az értelmetlen képes hülyeségeket mellőzzük, ha kérhetem.
 #201212  Szerző: altermanus

djlacee írta: 2023.12.04. 18:16 Srácok, chill. Az MTVA-nak jelenleg két magyar zenei adója van. A fiatalabb generációnak a Petőfi, az idősebb generációnak a Dankó.
Vannak magyar Chill előadók? Vannak, csak a nernek szúrja a szemét :troll:
Minden viccet félretéve, szerintem akkor is a minden magyarba ezek is beletartoznának, Illéstől mostanáig.
 #201208  Szerző: djlacee

Srácok, chill. Az MTVA-nak jelenleg két magyar zenei adója van. A fiatalabb generációnak a Petőfi, az idősebb generációnak a Dankó.
 #201207  Szerző: altermanus

Semmi bajom a kortárs magyar zenével Sláger rádión nevekedtem, meg Szécsi Pállal, DollyRoll-lal, és Solymos Antal kazettáit hallgattam.
Amúgy amilyen magyar zenét játszik most a Rock FM 103.9, azt ide is bele lehetne tenni. Én a Kollégiumban kaptam el a Rock vonalat Junkies, Alvin És a Mókusok, aztán mentem vissza az időben Skorpió, Pandora Box, P Mobil, Lokomotív GT, Illés-Metro-Omega (ez háromegyüttes, csak volt egy szuperkoncertjük az évezred fordulókor), Bár lennének számok az Omegától amit csak azért tennék be rotációba, mert világhírű.
Csak a 90-es évek lány és fiúcsapatait hagyják ki, na meg a Kozsó bandákat, de alterek jöhetnek, meg a Szűts Judit :D
Akárhogyan is ez nem olyan Közszolg rádió amire gondoltam akkor mikor megváltozott...
 #201206  Szerző: shadoe

altermanus írta: 2023.12.04. 11:59
Miért zavar mindenkit a Dankó? Nem is értem :troll:
A többivel egyetértek, csak az a baj, hogy inkább a fiatalok felé akarnak nyitni, de a mai fiatalok nem hallgatnak rádiót.
Ezt már 15 évvel ezelőtt is megfigyeltem. Hiába lógot mindenkinek a nyakában az MP3 player, amin volt FM rádió, inkább saját zenét hallgattak, akár telefonról is, akinek volt MP3 lejátszó akkor a telefonján.
Ha végig megyek most a gyáron, mindenki a YouTube-ot hallgatja.
Még a párom 7 éves unokaöccse is mulatóst hallgatja, minthogy rádiót kapcsolna be. Pláne a Petőfit. De ha valaki mégis hallgatja a rádiót, akkor az R1-et hallgat, YouTube-on, mert hát mi mást :D
Én azt nem értem, hogy ha már ,,minden magyar" miért a mostani magyar zenéket kell preferálni, miért nem lehet az Illés zenekartól időben ideág válogatni a zenék közt?
Tőled arra számítottam, hogy jól megmosod a fejem a Skorpió miatt. De nem. Én amúgy azt a dalt a top 5 legjobb rocknóta közé számítom a 80-as évekből.
Akkor abban kiegyezünk, hogy maradjon a Dankó, de menjen Illés és a többiek a Petőfin? Egyébként eszembe jutott közben a Reptér óriási sikere, ami még a 10 év körüli korosztályban is hódít. Ha a fiatal generációnak egyáltalán esélyt biztosít a mélyen tisztelt közmédia, hogy megismerhessék a régi idők nagyszerű zenéit, akkor ők majd észreveszik, mi az, ami jó és maradandó, és majd ennek megfelelően szelektálnak.
Fognak, mert pár éve egy tizenéves srác egy Doors cédét vágott hozzám, mert hogy neki az a kedvence, a példaképe, miközben nála 20 évvel idősebbként még én sem vettem elő a Doors zenéit azelőtt, pláne nem hallgattam.
A Reptér ráadásul ment a Petőfin 1-2 éve, és senkinek nem volt vele baja, pedig az a zene idősebb, mint az "Azt beszéli, már az egész város", és akkor még nem is volt színmagyar a Petőfi.
És az is igaz, amit a többi médiumról írsz, tetszik-nem tetszik, a Rádió 1 nem csak a műkörmösök, de a tizenévesek körében is tarol (ez saját tapasztalat), ők elég, ha majd egyetemista korukban szörnyülködnek mindezen, mint ahogy én is magamon a Modern Talking 37 évvel ezelőtti hallgatása miatt.
 #201204  Szerző: altermanus

shadoe írta: 2023.12.03. 22:29 Szerintem viszont ne azért legyen "csak magyar" rádió a Petőfi, hogy 80-as, 90-es éveket nem ad. A Skorpiónak igenis van helye ebben a koncepcióban (mint ahogy Nagy Feró rockműsora is elfért pár éve a vasárnap esti sávban, és nem is zavart senkit), sőt még a 70-es évek színvonalasabb zenekarai is elférnének. Ezek sehogy nem illenének a Dankóba, magyar nóták mellé.
Sőt, magát a Dankót kéne megszüntetni, és a Petőfin elindulhatna egy ilyen mindenkihez szóló, de igényes keverék. Egyszerűen nem olyan jó a mai magyar popzene, hogy csak ez kitöltsön egy országos hálózatot, és csak ezért nem is fognak a fiatalok idekapcsolni: vissza kell nyúlni a régi nagyokhoz.
Egy közszolgálati rádió szóljon szélesebb korosztályhoz, a 2 évvel ezelőtti Petőfiben is azt szerettem, hogy mert Queent, Bob Marleyt, Depeche Mode-ot is játszani a 80-as évekből.
Miért zavar mindenkit a Dankó? Nem is értem :troll:
A többivel egyetértek, csak az a baj, hogy inkább a fiatalok felé akarnak nyitni, de a mai fiatalok nem hallgatnak rádiót.
Ezt már 15 évvel ezelőtt is megfigyeltem. Hiába lógot mindenkinek a nyakában az MP3 player, amin volt FM rádió, inkább saját zenét hallgattak, akár telefonról is, akinek volt MP3 lejátszó akkor a telefonján.
Ha végig megyek most a gyáron, mindenki a YouTube-ot hallgatja.
Még a párom 7 éves unokaöccse is mulatóst hallgatja, minthogy rádiót kapcsolna be. Pláne a Petőfit. De ha valaki mégis hallgatja a rádiót, akkor az R1-et hallgat, YouTube-on, mert hát mi mást :D
Én azt nem értem, hogy ha már ,,minden magyar" miért a mostani magyar zenéket kell preferálni, miért nem lehet az Illés zenekartól időben ideág válogatni a zenék közt?
 #201201  Szerző: mihalylovics

Snake05 írta: 2023.12.03. 22:19 A telexes cikkben benne volt, hogy valamelyik mtva-s észkombájn szerint táncdalfesztiválos oldies rádiót kell csinálni a Petőfiből (mert szerinte így megelőzhetik a retro-t hallgatottságban!!!!!!), ez a folyamat kezdődhetett el.
Akkor egy olyasmit kéne, mint osztrákban' a Radio Wien, vagy a Radio Vorarlberg, de érdemes lenne még a svéd P4-hálózatot is "megnézni": retróban verhetetlen, de néha mai dalokat is "becsempésznek", kimondottan ízléses módon...
 #201200  Szerző: Kovi02

Snake05 írta: 2023.12.03. 22:19 ... valamelyik mtva-s észkombájn szerint táncdalfesztiválos oldies rádiót kell csinálni a Petőfiből...
Ahhoz igazán illeni fog a pénteki mixműsor :lool:
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 625