altermanus írta: ↑2023.12.04. 11:59
Miért zavar mindenkit a Dankó? Nem is értem
A többivel egyetértek, csak az a baj, hogy inkább a fiatalok felé akarnak nyitni, de a mai fiatalok nem hallgatnak rádiót.
Ezt már 15 évvel ezelőtt is megfigyeltem. Hiába lógot mindenkinek a nyakában az MP3 player, amin volt FM rádió, inkább saját zenét hallgattak, akár telefonról is, akinek volt MP3 lejátszó akkor a telefonján.
Ha végig megyek most a gyáron, mindenki a YouTube-ot hallgatja.
Még a párom 7 éves unokaöccse is mulatóst hallgatja, minthogy rádiót kapcsolna be. Pláne a Petőfit. De ha valaki mégis hallgatja a rádiót, akkor az R1-et hallgat, YouTube-on, mert hát mi mást 
Én azt nem értem, hogy ha már ,,minden magyar" miért a mostani magyar zenéket kell preferálni, miért nem lehet az Illés zenekartól időben ideág válogatni a zenék közt?
Tőled arra számítottam, hogy jól megmosod a fejem a Skorpió miatt. De nem. Én amúgy azt a dalt a top 5 legjobb rocknóta közé számítom a 80-as évekből.
Akkor abban kiegyezünk, hogy maradjon a Dankó, de menjen Illés és a többiek a Petőfin? Egyébként eszembe jutott közben a Reptér óriási sikere, ami még a 10 év körüli korosztályban is hódít. Ha a fiatal generációnak egyáltalán esélyt biztosít a mélyen tisztelt közmédia, hogy megismerhessék a régi idők nagyszerű zenéit, akkor ők majd észreveszik, mi az, ami jó és maradandó, és majd ennek megfelelően szelektálnak.
Fognak, mert pár éve egy tizenéves srác egy Doors cédét vágott hozzám, mert hogy neki az a kedvence, a példaképe, miközben nála 20 évvel idősebbként még én sem vettem elő a Doors zenéit azelőtt, pláne nem hallgattam.
A Reptér ráadásul ment a Petőfin 1-2 éve, és senkinek nem volt vele baja, pedig az a zene idősebb, mint az "Azt beszéli, már az egész város", és akkor még nem is volt színmagyar a Petőfi.
És az is igaz, amit a többi médiumról írsz, tetszik-nem tetszik, a Rádió 1 nem csak a műkörmösök, de a tizenévesek körében is tarol (ez saját tapasztalat), ők elég, ha majd egyetemista korukban szörnyülködnek mindezen, mint ahogy én is magamon a Modern Talking 37 évvel ezelőtti hallgatása miatt.