LuciFerko írta:Hát, ha van kedved, csinálj nékem egy pár videót ezekről ott nálatok...
Nálam a kertben és a szobám ablakánál szépen szólnak a Graz-i adók - a 95.4 is! Gyerekkoromba elég sokat hallgattam az Ö3-at, akkoriban volt szombat esti buliműsor "MasterMix", a Steiermarkon meg esténként sok sramlit adtak, 8-10 éves fejjel tök érdekes volt:). Azt a kevés német tudásomat is javarészt ezekből a rádiókból szereztemAmúgy iránybaforgatott 5 elemes antennával szépen szól mind, 40-45 dB-t produkálnak.
Graz: 89,2 95,4 99,1
Wien: 97,9
Semmering: 95,8
Mattersburg 96,2
Reichnitz: 93,5
A vastagok az én általam mindig vadászott frekik a tőled Ny-ÉNY-É-ra eső területeken

Ezek az én Magyarországon fogható kedvenc rádióim - naja a zenei izlésem tudom, hogy fura, dehát ezt még itt Németföldön is furcsálja a 30 alatti réteg..
De még pár év és belépek közéjük (Ü30) és akkor már nem fogják :DD
Én többnyire autóban keresgéltem őket és ott azért van árnyékolás is, valamint azért nem volt még annyira erős a jel - tehát gondolom 80-100kmhnál a relfexiós bajok annyira erősek voltak, hogy nehezen találtam meg - mondom tekerős tunerrel...
Amúgy a Steiermarkon régen hattól, legutóbb nyolctól van a Volksmusik műsor,amely este 10ig tart..
De még emlékszem 2002-ig volt az ORF-Musikrevue - a tartományi rádiók közös éjszakai műsora 22-06 között, ami kb. 2002 óta már önálló, persze műsorvezetés nélkül...
2003 körül tapasztaltam meg először az EON szolgáltatás szépségét, amikor is az éjszakai műsorok idején a tartományiak átválltanak az Ödreira... (Ö3-ra)
Tök jó, hogy rajtam kívül más is vadászott az ORF rádióira.. Szeretem olvasni az ilyen sztorikat..
Arra viszont nem emlékszem, hogy (még a 90es években a BLAUPUNKT Rádióval...) ARI-jelet is fogtam volna felétek..
Az csak Veszprémtől rémlik..
Nomeg arra sem, hogy Simontornyán valaha is fogtam volna -e még Graz -i adót..
Szerintem tényleg ott van nálatok a (nem ionoszférikus) vételkörzet széle

Arról a jókis Blapunkt rádióról is olyan szép emlékeim vannak... Kár, hogy apukám amikor eladta a kocsit, nem szerelte ki belőle mert egy felesleges (már nem igazán jól működő) kacatnak tartotta - pedig hát én mondtam, hogy szeretném megtartani, de ez így alakult..
oh - micsoda Nosztalgia
http://hoppepit.porschistas.net/1204150693.jpg
Ezt találtam róla a neten

Amúgy nem mai darab, egy 1990ben Svájcban vett járgányból került hozzánk, szóval nem mai darab..
Ami vicces, a skála csak 104ig van számozva, de már 108ig vett, csak gondolom akkoriban nem nagyon volt ott semmi, így nem "pazarolták" rá a helyet

OFF
Ezen hallgattam mindig az itt OFF 6085kHz-en (49m) a Bayern1-ot is, amikor még ezen a frekin a Bayern1 Bayern2 B5 Aktuel osztozott (kb. 2003ig...)