RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187974  Szerző: Adam

knoskamatee írta: 2020.08.01. 17:51 ha már Balázsék: https://youtu.be/75zRfyEI5LY
ezzel mennyire "csavarták" meg a hallgatottságot? emiatt napközben is egy picit megzuhant a hallgatottság.
és nem azért, mert mintha olyan megosztó lenne, hanem azért, mert csak egy zenei format rádióról van szó és magát a formatot tette tönkre és megcsonkította a Rádió 1-et, mint brandet.
lehet, hogy rosszul gondolom, de nem elhanyagolandó... brand szempontjából meg főleg!
Ezt hallgattam én is, és nalam is elkapcsolasi faktor lett volna, ha van más ahova érdemes. De se a Petőfire se a Retrora nem érdemes, más meg nincs taskaradion így inkább lehalkitottam, és 10 óra után erositettem vissza a rádiót. 😀
 #187971  Szerző: knoskamatee

ha már Balázsék: https://youtu.be/75zRfyEI5LY
ezzel mennyire "csavarták" meg a hallgatottságot? emiatt napközben is egy picit megzuhant a hallgatottság.
és nem azért, mert mintha olyan megosztó lenne, hanem azért, mert csak egy zenei format rádióról van szó és magát a formatot tette tönkre és megcsonkította a Rádió 1-et, mint brandet.
lehet, hogy rosszul gondolom, de nem elhanyagolandó... brand szempontjából meg főleg!
 #187970  Szerző: Glenn

Adam írta: 2020.08.01. 16:22A Balazsek olyan amilyen. Szerintem jó, nem sablon, nem az évtizedek alatt elfáradt témákat (Horoszkóp, híres szuletesnaposok, évfordulók stb) tárgyalják nap mint nap. Az igaz hogy megosztó személyiség vagy bírják vagy utálják, átmenet nincs. Én nem mondanám hogy nem lett belole rádiós vagy igazi rádiós, 2005 óta ezt a reggeli show műfajt nyomja Nemtudom hanyadik rádióban, És mindig a leghallgatottabbak közt van.
Szerinted reggel az kell, hogy a műsorba bekapcsolódva idióta vihogást halljunk, azt sem tudva, min röhögnek? Mert én jártam úgy, hogy - gondolván picit szivatom magam - odakapcsoltam, és vagy öt percig nem tudtam, mi a téma. Semmi aktuális infó, csak az öncélú röhögés. Attól meg, hogy valami nem sablon, még nem jó. Ezek szerint ha valaki a reggeli műsorban bikicsunáj stílusban énekelne, az is jó lenne, mert nem sablon? :shock:
A Balázst én is kedveltem, amikor még a Z+-on volt, aztán az RTL-en a Balázs Show már mélyrepülés volt (de ugye azon a csatornán sosem repül senki sem magasan), de ő nem lett rádiós. Valahogy berágta magát a Rádió 1-be, ahol ez a primitív stílus is jó, de csak addig, amíg nem jön valaki valahova, ahol lealázza. Nem mondom, hogy ez Bochkor lenne (bár várjuk ki a végét), de mondjuk egy Béres Zoo kaliber hazavágná. :yes:
 #187969  Szerző: Adam

potyi írta: 2020.07.31. 23:07 Ne kezdjük már, hogy ami egy helyi rádióban elmegy, az országos rádióban is megállná a helyét. :roll:
Errol van szó!
Amit érdemes hasonlítani az a Retro-Radio1-Petofi.
A Balazsek olyan amilyen. Szerintem jó, nem sablon, nem az évtizedek alatt elfáradt témákat (Horoszkóp, híres szuletesnaposok, évfordulók stb) tárgyalják nap mint nap. Az igaz hogy megosztó személyiség vagy bírják vagy utálják, átmenet nincs. Én nem mondanám hogy nem lett belole rádiós vagy igazi rádiós, 2005 óta ezt a reggeli show műfajt nyomja Nemtudom hanyadik rádióban, És mindig a leghallgatottabbak közt van.
A Petőfin levő reggeli műsor a Balazsekra akar hasonlítani inkább, csak total unalmas, és megfáradt.
A Retro nyilvánvalóan nem is akar versenyre kelni sem a Balazsekkal sem a Petőfivel, nekem az az érzésem hogy csak azért van ott az a két műsorvezető hogy legyen valaki, épp nem volt jobb. Stratégiában valószínű azokat a hallgatókat próbálják megszólítani, akik nem szeretik a reggeli show jellegű műsort. Így nem házon belülről vesznek el hallgatót, hanem kívülről.
 #187964  Szerző: potyi

Mezőőr írta: 2020.07.31. 21:31 Aki normális reggeli műsort akar hallani, az hallgasson bele a debreceni Best FM-ébe. Fazekas László vezeti egyedül, de többet ér, mint az összes Balázs, Bochkor meg a többi ilyen együtt véve. Sokkal több zene van benne, mint máshol, a dumálós rész profi, van programajánló, kalendárium, híres születésnaposok, névnapi köszöntő, játék, sok közlekedés, időjárás, stb. Hosszabb duma csak az egész órás hírek után van, ugyanis minden ilyen végén van egy "lájtosbb" történet, amiről a hírszerkesztő hölggyel néhány percet beszélgetnek. Szórakoztató, néhol humoros, és még tanulni is lehet belőle, nem hogy hülyítene.Ilyen egy tökéletes reggeli műsor. A Dankón hasonlóan jó a duma része, csak ott a zenei felhozatal főleg az öregeket célozza. A Petőfi Talpra magyar!-ja sem rossz, humoros és informatív is, valamint mindig van normális téma, játékok, meg minden, csak a szövegarány kicsit magas. A (régi) Retro Reggel hasonló kaliberű, szintén elég jónak mondható. A Sláger és társai már alacsonyabb színvonalúak, de még azok is a hallgatható kategóriába esnek. Ha így haladunk tovább lefelé, akkor legalul találjuk a Balázsék által képviselt röhögcsélős, egymás szavába vágós, témátlan, koncepciótlan mocskot, amit inkább nem jellemeznék bővebben.
Ennek ellenére szakmailag rossz döntés lenne kirúgni őket, mivel valóban főleg ők hozzák a hallgatottságot a konyhára. Egy ilyen, főként primitív emberek által hallgatott (akinek nem inge..., de aki hallgatta már az üzenetküldő műsort meg a kívánságműsort, sejtheti, hogy kik adják a hallgatottság zömét) primitív rádióba pontosan ilyen primitív, alpári stílusú reggeli műsor való. Ki lehet következtetni, hogy ha Balázsékat egy, a Best Reggelhez hasonló zenés reggeli műsorra cserélnék, hogy nyivákolnának a kedves hallgatók, hogy jaajdeuncsiii, pfúj, visszabalázsékatvagytünciznifogunk, és hasonlók. Jó nagy botrány kéne tehát ahhoz, hogy Balázsék lapátra kerüljenek.
Félreértés ne essék, a többi műsorvezetővel (a sipító hangú francia dj kivételével) semmi bajom sincs, mind értelmes emberek, és szerethető egyéniségek, de ők is tudják, hogy mihez asszisztálnak, persze annyi pénzért, amit ők kapnak, bőven megéri.
Ez a véleményem annyira nem röviden és tömören, de így sikerült.
Ne kezdjük már, hogy ami egy helyi rádióban elmegy, az országos rádióban is megállná a helyét. :roll:
 #187961  Szerző: Adam

Mezőőr írta: 2020.07.31. 21:31 Aki normális reggeli műsort akar hallani, az hallgasson bele a debreceni Best FM-ébe. Fazekas László vezeti egyedül, de többet ér, mint az összes Balázs, Bochkor meg a többi ilyen együtt véve. Sokkal több zene van benne, mint máshol, a dumálós rész profi, van programajánló, kalendárium, híres születésnaposok, névnapi köszöntő, játék, sok közlekedés, időjárás, stb. Hosszabb duma csak az egész órás hírek után van, ugyanis minden ilyen végén van egy "lájtosbb" történet, amiről a hírszerkesztő hölggyel néhány percet beszélgetnek. Szórakoztató, néhol humoros, és még tanulni is lehet belőle, nem hogy hülyítene.Ilyen egy tökéletes reggeli műsor. A Dankón hasonlóan jó a duma része, csak ott a zenei felhozatal főleg az öregeket célozza. A Petőfi Talpra magyar!-ja sem rossz, humoros és informatív is, valamint mindig van normális téma, játékok, meg minden, csak a szövegarány kicsit magas. A (régi) Retro Reggel hasonló kaliberű, szintén elég jónak mondható. A Sláger és társai már alacsonyabb színvonalúak, de még azok is a hallgatható kategóriába esnek. Ha így haladunk tovább lefelé, akkor legalul találjuk a Balázsék által képviselt röhögcsélős, egymás szavába vágós, témátlan, koncepciótlan mocskot, amit inkább nem jellemeznék bővebben.
Ennek ellenére szakmailag rossz döntés lenne kirúgni őket, mivel valóban főleg ők hozzák a hallgatottságot a konyhára. Egy ilyen, főként primitív emberek által hallgatott (akinek nem inge..., de aki hallgatta már az üzenetküldő műsort meg a kívánságműsort, sejtheti, hogy kik adják a hallgatottság zömét) primitív rádióba pontosan ilyen primitív, alpári stílusú reggeli műsor való. Ki lehet következtetni, hogy ha Balázsékat egy, a Best Reggelhez hasonló zenés reggeli műsorra cserélnék, hogy nyivákolnának a kedves hallgatók, hogy jaajdeuncsiii, pfúj, visszabalázsékatvagytünciznifogunk, és hasonlók. Jó nagy botrány kéne tehát ahhoz, hogy Balázsék lapátra kerüljenek.
Félreértés ne essék, a többi műsorvezetővel (a sipító hangú francia dj kivételével) semmi bajom sincs, mind értelmes emberek, és szerethető egyéniségek, de ők is tudják, hogy mihez asszisztálnak, persze annyi pénzért, amit ők kapnak, bőven megéri.
A kalendárium meg a híres születésnaposok az pont annak a jele, hogy van koncepció, csak eleggé megfáradt, unalmas lerágott csontokrol temaznak. A horoszkóp még ez a kategória. Meg szerencse hogy Csak évente kell ezeket ismételni és nem gyakrabban.
 #187960  Szerző: Mezőőr

Aki normális reggeli műsort akar hallani, az hallgasson bele a debreceni Best FM-ébe. Fazekas László vezeti egyedül, de többet ér, mint az összes Balázs, Bochkor meg a többi ilyen együtt véve. Sokkal több zene van benne, mint máshol, a dumálós rész profi, van programajánló, kalendárium, híres születésnaposok, névnapi köszöntő, játék, sok közlekedés, időjárás, stb. Hosszabb duma csak az egész órás hírek után van, ugyanis minden ilyen végén van egy "lájtosbb" történet, amiről a hírszerkesztő hölggyel néhány percet beszélgetnek. Szórakoztató, néhol humoros, és még tanulni is lehet belőle, nem hogy hülyítene.Ilyen egy tökéletes reggeli műsor. A Dankón hasonlóan jó a duma része, csak ott a zenei felhozatal főleg az öregeket célozza. A Petőfi Talpra magyar!-ja sem rossz, humoros és informatív is, valamint mindig van normális téma, játékok, meg minden, csak a szövegarány kicsit magas. A (régi) Retro Reggel hasonló kaliberű, szintén elég jónak mondható. A Sláger és társai már alacsonyabb színvonalúak, de még azok is a hallgatható kategóriába esnek. Ha így haladunk tovább lefelé, akkor legalul találjuk a Balázsék által képviselt röhögcsélős, egymás szavába vágós, témátlan, koncepciótlan mocskot, amit inkább nem jellemeznék bővebben.
 #187959  Szerző: Adam

Dani írta: 2020.07.31. 19:45 Napközben mostanában sokat hallgatom a Rádió1-et, pár héttel ezelőtt valóban azt lehetett észrevenni, mintha zeneileg fejlődött volna a nap közbeni zenei felhozatal, viszont az utóbbi hetekben mintha megint kezdenének visszatérni zeneileg az előző Rádió1-hez. Újra megjelentek a lassabb, pop stílusú számok, és egyre több ilyen van nap közben. Ti is észrevettétek ezt?
Szerintem nem tértek vissza.
 #187958  Szerző: Dani

Napközben mostanában sokat hallgatom a Rádió1-et, pár héttel ezelőtt valóban azt lehetett észrevenni, mintha zeneileg fejlődött volna a nap közbeni zenei felhozatal, viszont az utóbbi hetekben mintha megint kezdenének visszatérni zeneileg az előző Rádió1-hez. Újra megjelentek a lassabb, pop stílusú számok, és egyre több ilyen van nap közben. Ti is észrevettétek ezt?
 #187957  Szerző: Redfox81

Egy, a Bumerángnál és a Balázséknál kicsit komolyabb hangvételű műsorra talán még lenne igény országos szinten is, csak a jelenlegi rádiós piac erre nem alkalmas. Bármilyen téma, ami ma az embereket leginkább foglalkoztatja, (oktatás, közlekedés, egészségügy, bevándorlás, kivándorlás, sajtószabadság, évtizedekre felvett hitelek...) mind szorosan kapcsolódik a politikához. Kormányfüggetlen rádió hiányában viszont ilyet itthon nem lehet készíteni, így marad a szokásos nevetgélős műsor. Sőt, ezentúl még inkább így lesz, mivel a konkurencia már házon belül van (szó szerint is), így bármelyikük elkezd kicsit kényesebb témákkal foglalkozni, hamar odakoppintanak felülről. A TV2 "riportja" nagyon jó példa erre.
  • 1
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 1021