RADIOSITE Fórum

• Közösségi közlekedés

#130419  Szerző: noartist

Kíváncsi vagyok,a szentesi honállomáson mikor jelennek meg a Desiro-k.. :unott:
Mármint újra.Mert tavaly már voltak,aztán eltűntek....
 #129608  Szerző: Zorro90

tomee87 írta:Fanatikus gyűjtőknek!
Megszűnik az eddig használt, félkemény papírra nyomott vasúti menetjegy. Ahol kifogyott már a készlet, ott az új, sima pénztárgép szalagos hőpapírra nyomják ki a jegyeket.
Kösz hogy szóltál, a mai jegyemet de jó hogy nem dobtam ki, elteszem, hátha egyszer muzeális kincs lesz :D
 #129607  Szerző: tomee87

Fanatikus gyűjtőknek!
Megszűnik az eddig használt, félkemény papírra nyomott vasúti menetjegy. Ahol kifogyott már a készlet, ott az új, sima pénztárgép szalagos hőpapírra nyomják ki a jegyeket.
 #129558  Szerző: kukac

Csongii írta:Most gondolj bele, ha rendbe tennék a vasutat, a menetrendjét, akkor simán megduplázódhatna az utasszám. Szerintem,
jelenleg az utazóközönségen kívül senkinek nem érdeke hogy a vasúti közlekedés prioritásos legyen ebben az országban.
 #129557  Szerző: Csongii

Most gondolj bele, ha rendbe tennék a vasutat, a menetrendjét, akkor simán megduplázódhatna az utasszám. Szerintem,
 #129556  Szerző: tomee87

Egy kis statisztika utasszám eloszlásról:
Kép
Forrás: Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia Bükfürdő 2014.
 #129536  Szerző: markfelt

szerintem a vasut prioritasa alapvetoen nem hulyeseg, es az mar allami hataskor, hogy melyek azok a vonalak, ahol valoban a vasut a preferalt.
 #129535  Szerző: tomee87

adminisztrator írta: ez melyik vonal?
az eu azert bassza meg, mert nem ad penzt a fejlesztesre, vagy mert a vasut valamilyen prioritast elvez?
80-as fővonal. Sátoraljaújhely - Tokaj viszonylat.
De közben találtam buszt, igaz kicsit korábban megy, de 1 óra alatt ott van de persze az is kiegészítőjegyes :|

A prioritás miatt. Ez a viszonylat tipikusan az az eset, hogy vasúttal csak úgy lehet megtenni, ha megkerülöd teljesen a tokaji hegyeket, majd menetirányt váltasz (átszállsz) és utána visszamész, majd eltérsz Tokaj felé. +km-ek, +idő, +kényelmetlenség...
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 219