Van ott elég hallgató, napi 8-900 ezer, hiszen a lefedettség kiváló, választék pedig alig. Lehet, hogy ez a magyarázat a "vegyes" zenei kínálatra. Én ma délután mindenesetre itt Németországban is őket hallgattam, mert szeretem a TOP 30-at.
szabogabor10 írta:vonatkoztassunk el a saját ízléstől és próbáljuk meg szakmai szemmel nézni ami történik: véleményem szerint olyan mennyiségű új zene került be hirtelen mindenféle tesztelés nélkül, amit a közönség nem fog őszinte örömmel és érdeklődéssel fogadni, ezt még nyugatabbra is csak a rétegrádiók engedik meg maguknak. A dalok koncepciótlanul vannak összeválogatva, (a koncepció kb. mindent bele ami új), ezáltal tovább növekedett az egész "arculat" jellegtelensége, eddig se nagyon lehetett eldönteni hogy kinek szól ez az egész, most ha lehet még tovább erősödött bennem a "WTF?"-érzet.admin írta:Tök rendben van most a Petőfi, apróbb szépséghibák vannak, de - szubjektíve - már most bőven hallgathatóbb, mint a konkurensek.Sokat fejlődött, de sajnos még mindig nem nyírták ki a nagyon nem idevaló stílusú magyar - finoman fogalmazva - zenéket. Így továbbra sem tudom 1 teljes órát egyhuzamban hallgatni. Egy mainstream rádióba nálam ezek abszolút nem férnek bele. De sajnos pár külföldi zenénél is ez az érzésem.
Gondolom most egy rohamos, pár tízezres hallgatottságcsökkenés jön a váltás miatt, aztán 1-2 hónap, és szépen elindul felfelé minden. Nem ártana persze egy arculatfrissítés, promo sem.
admin írta:Tök rendben van most a Petőfi, apróbb szépséghibák vannak, de - szubjektíve - már most bőven hallgathatóbb, mint a konkurensek.Sokat fejlődött, de sajnos még mindig nem nyírták ki a nagyon nem idevaló stílusú magyar - finoman fogalmazva - zenéket. Így továbbra sem tudom 1 teljes órát egyhuzamban hallgatni. Egy mainstream rádióba nálam ezek abszolút nem férnek bele. De sajnos pár külföldi zenénél is ez az érzésem.
Gondolom most egy rohamos, pár tízezres hallgatottságcsökkenés jön a váltás miatt, aztán 1-2 hónap, és szépen elindul felfelé minden. Nem ártana persze egy arculatfrissítés, promo sem.
admin írta:Tök rendben van most a Petőfi, apróbb szépséghibák vannak, de - szubjektíve - már most bőven hallgathatóbb, mint a konkurensek.ízlések és pofonok...
oldman írta:hacsak nem változott a moduláció átvitele ezt kizárnám, mivel szólt ez már sokkkkkkal jobban is. agyon van kompresszálva, egyértelmű.kukac írta:Igen, te másról beszélsz. Ez egyébként tömörítési hiba is lehet. Ott sokszor vész el mély, vagy magas tartomány. Majd egy tisztességes cuccon így is belehallgatok.oldman írta:Nem hasonlítható össze a régi hangzás a mostani hangzásokkal. Lényegesen szebben szóltak a zenék. Jobban voltak keverve. Mostanában minden túllökött. Ahogy most láttam, hagyományos, dinamikus mikrofonokkal dolgoznak a Petőfinél. Régen a kondis mikrofonokkal dolgoztak. Azok eleve szebben szóltak, de persze érzékenyebbek is voltak. Nagyon erős csillapítás kell hozzá. Amikor mostanában megkapunk egy zenét a kiadótól mailben, vagy letölthető formában, már az is iszonyatosan csúnyán szól. Sokszor a 128-as vagy 256-os bitráta a legjobb minőség egy zenéből. Esélytelen a tiszta hangzás.a "hullámzó"-t úgy értem, hogy elkent, dinamikátlan, "gomolygó", morajló a hangzás, nincsenek ütős mélyek, hanem a ritmusszekció beleolvad a középtartományba. nem keverendő azzal a jelenséggel, amikor a zenei "kiállást" a proci felhúzza, majd az első ütemnél lerántja a hangerőt - de ez is elég idegesítő. a régi voice-cuccot (mikik, procik) úgy tudom hogy lepasszolták az mti-seknek.
A Petőfin én még nem hallottam hullámzó hangzást, de kisebb rádióknál már sokszor. Ott is inkább azoknál, ahol élőztek, és a műsorvezetőknek annyi tudásuk van, hogy melyik a 42net a továbbléptetés.
A Petőfinél most egy adóstúdió van, vagy napközben váltakozva több stúdióból megy az adás?