Pasa írta:"Dobar dan, dragi slušatelji"Ez a Radio OP-n alap
Hozzászólásaim NEM a Radiosite.hu tulajdonosainak illetve üzemeltetőinek álláspontját tükrözik. Ha mégis, azt a hozzászólásban jelzem.
Pasa írta:"Dobar dan, dragi slušatelji"Ez a Radio OP-n alap
Csongii írta:Köszi szépen az infókat. Ez akkor meglepetés számomra kicsit. Eddig itt nálunk, ha jól tudom irányított antenna volt, hogy a horvátok felé ne nagyon sugározzunk. Ehhez képest az új frekipályázatban már körsugárzó van.Nem baj, majd kötelezően adtok horvát nyelvű nemzetiségi műsort is.![]()
asr27 írta:Hát hiszen ezért körsugárzó!Csongii írta:Nem vagyok túl jártas az antennákba. Most igazából konkrétan arra gondolok, hogy van irányított és körsugárzó. A körsugárzót is lehet állítani, hogy merre milyen szinten sugározzon vagy az egyformán nyomja minden irányba?Tudomásom szerint nem lehet állítani, a körsugárzó egyformán nyomja minden irányba.
Csongii írta:Nem vagyok túl jártas az antennákba. Most igazából konkrétan arra gondolok, hogy van irányított és körsugárzó. A körsugárzót is lehet állítani, hogy merre milyen szinten sugározzon vagy az egyformán nyomja minden irányba?Tudomásom szerint nem lehet állítani, a körsugárzó egyformán nyomja minden irányba.
Volvos írta:Szépjóreggelt! Segítséget szeretnék kérni. A "logper" antennáról kellene méretezési és egyéb technikai információ, de sajnos nem akadok rá sehol.Hello! "Google a barátod" - például beírod: "LPDA calculator" (LPDA=Log-Periodic Dipol Array) és láss csodát
Volvos írta:...vagy olyat, ahol le lehet tölteni a teljes antennakönyvet.http://petyamuvek.hu/downoads/0601/antennakonyv.zip
Pasa írta: Itt a tévedés! Az egyik dipól által vett jel egy részét bizony a másik dipól visszasugározza az éterbe, ezért van a veszteség. (Valóban nem teljesen kör alakú a karakterisztika, de nem is lóhere, hanem valahol a kettő között van, amolyan kerekített sarkú négyzet.)