Szép jó estét kívánok mindenkinek, Faluhelyi Balázs vagyok!
Fontos elmondanom, hogy én Békéscsabán lakom és nagyon-nagyon szeretem a Petőfi Rádiót - csakhogy itt máris jeleznem kell egy fontos észrevételt! Tudniillik, Békéscsaba annyira kiesik a Petőfi Rádió Komádin és a Szentesin lévő frekvenciáiból - hogy éppen-éppen lehet hallgatni a rádiót, de legtöbb esetben semmit sem lehet belőle hallani.
A Gyulai úton szokott olyan előfordulni, hogy az FM 96,7 Mhz-en tudom hallgatni - de csak akkor, ha kezemben tartom a telefont. Ahogy lerakom az ölembe, vagy jobbik esetben vissza a táskámba - rögtön elmegy a vétel.
Az lenne a legfontosabb kérdésem, hogy Békéscsabán annyi üres frekvencia van - nem lehetne egy konkrét békéscsabai frekvenciát adni a Petőfi Rádiónak? A Dankó Rádiónak például hamarosan az FM 100,9 Mhz-en lesz a helye, a Petőfi Rádiónak miért nem lehet egy békéscsabai frekvenciát adni?
Én nagyon örülnék, ha igenis a Petőfinek volna békéscsabai frekvenciája - hogy akárhol vagyok a városban, igenis tudjam hallgatni kristálytisztán - még akkor is, ha a telefonom - amin tudok rádiót hallgatni, a táskámban van úgy - hogy a fejhallgató, ami ez esetben antennának szolgál - tudjam hallgatni.
Faluhelyi Balázs
békéscsabai lakos