RADIOSITE Fórum

• Politika

#131582  Szerző: kukac

Pasa írta:
kukac írta:érdekes, én pont fordítva látom, pl. most is
Az a gond, hogy te mindent úgy látsz, ahogy éppen kedved tartja.

- ez nem kedv kérdése, könnyen ellenőrizhető bárki által aki visszaolvas ;)
kukac írta:tehát akkor mindegy is hogy te milyen idős vagy és milyen vélt vagy valós élettapasztalatod van, ez teljesen alkalmatlan arra hogy ez alapján te egy népcsoportot bűnözőnek bélyegezz meg!
Most megint vagy nem érted, amit olvasol, vagy szándékosan kötekszel. Megismétlem: nem bélyegzem meg semelyik népcsoportot bűnözéssel. Ugyanakkor te meg pont ezt teszed, mikor rasszistázol, nácizol.
- ha cigányozol, akkor megbélyegzel. ha rasszistázok, azt csak azért teszem, mert ha te megbélyegzel, akkor rasszista vagy, tehát joggal teszem! mi akkor a problémád? te lehetsz rasszista, de ha téged megbélyegeznek amiatt amit teszel, akkor meg vagy bántva?! ;D
kukac írta:a bűnözők, akik franciák, arabok, bevándorlók és őshonos lakosok, bárki akinek erre affinitása van! ez pedig nem csak a cigányoknak van, bármennyire is szeretnéd ezt összemosni.
Ezek szerint nem vagy tisztában alapvető dolgokkal.

- ebből ilyen nem következik.
kukac írta:egyik mondatoddal cáfolod a másikat. egyszer cigánybűnözőzöl - de ezt gyorsan megmagyarázod hogy neked aztán nincs bajod senkivel, másszor franciák, németek, svédek - most akkor mi van?
És félremagyarázod, amit írok. De az is lehet, hogy csak direkt kötekszel... :S
- vagy pont fordítva, és pont te kötekszel direkt, mindenesetre én azért érveket hozok fel, te viszont csak személyeskedsz, pejudikálsz, prekoncepcionálsz és vagdalkozol... pont mint egy igazi rasszista! :)
 #131581  Szerző: Glenn

kukac írta:a televananet-típusú magyarázatokkal tele van a padlás. tessék szépen adatot idézni, de olyat ami független szervezettől származik
Parancsolj, idézz a magyar jogrend rasszista voltára adatot!
kukac írta:ha cigányozol, akkor ebből az következik hogy te úgy gondolod, ha valaki cigány származású, tehát cigánynak született (!!!), akkor szerinted az bűnöző is!
Jó lenne, ha nem te akarnád megmondani, hogy én mit gondolok (mikor még a saját gondolataiddal sem vagy tisztában). Nem cigányoztam. Te viszont náciztál.
kukac írta:azt gondolom rasszista mindenütt van, de nem feltétlenül kell így gondolkodni! ettől ugyanis nem lesz jobb senkinek, ez nem egy magasztos eszme, ez csak árt mindenkinek.
Ebben egyetértünk.
 #131580  Szerző: Glenn

kukac írta:érdekes, én pont fordítva látom, pl. most is
Az a gond, hogy te mindent úgy látsz, ahogy éppen kedved tartja.
kukac írta:tehát akkor mindegy is hogy te milyen idős vagy és milyen vélt vagy valós élettapasztalatod van, ez teljesen alkalmatlan arra hogy ez alapján te egy népcsoportot bűnözőnek bélyegezz meg!
Most megint vagy nem érted, amit olvasol, vagy szándékosan kötekszel. Megismétlem: nem bélyegzem meg semelyik népcsoportot bűnözéssel. Ugyanakkor te meg pont ezt teszed, mikor rasszistázol, nácizol.
kukac írta:a bűnözők, akik franciák, arabok, bevándorlók és őshonos lakosok, bárki akinek erre affinitása van! ez pedig nem csak a cigányoknak van, bármennyire is szeretnéd ezt összemosni.
Ezek szerint nem vagy tisztában alapvető dolgokkal.
kukac írta:egyik mondatoddal cáfolod a másikat. egyszer cigánybűnözőzöl - de ezt gyorsan megmagyarázod hogy neked aztán nincs bajod senkivel, másszor franciák, németek, svédek - most akkor mi van?
És félremagyarázod, amit írok. De az is lehet, hogy csak direkt kötekszel... :S
 #131579  Szerző: kukac

Pasa írta:
kukac írta:szeretnénk látni valami adatsort,m mert anélkül ez légből kapott állítás! azért mert a magyar jogrend alapvetően rasszista
Adatsorokkal van tele a net. A magyar jogrend meg miért lenne rasszista? Én erről kérnék adatokat, hogy azonos cselekményért jobban elítélik a nem magyar származásút.

- a televananet-típusú magyarázatokkal tele van a padlás. tessék szépen adatot idézni, de olyat ami független szervezettől származik, mert kormány hivatalos álláspontját már ismerjük és hát az nem igazán objektív. pl. a gyulai bírónő-esete - hogy ne menjünk túl messzire!
kukac írta:nem következik belőle hogy egy adott etnikum tagja a születéskor bűnöző lenne!
Természetesen nem, ezt nem is mondta itt senki.
- ha cigányozol, akkor ebből az következik hogy te úgy gondolod, ha valaki cigány származású, tehát cigánynak született (!!!), akkor szerinted az bűnöző is!
kukac írta:gondolj bele ha téged bélyegeznek meg valamivel, mert mondjuk te magyar vagy, férfi vagy, idős/fiatal vagy - csupa olyan dolog amiről alapvetően nem tehetsz, te hogyan éreznéd magad?
Sajnos tapasztaltam ilyet külföldön, elég sz@r érzés volt. De megértem, mert bár nyilván mi sem születtünk bűnözőnek, de sok nem éppen becsületes honfitársunk ment ki, akik miatt lenéznek minket magyarokat. Most akkor Európában ennyi rasszista lenne?
- azt gondolom rasszista mindenütt van, de nem feltétlenül kell így gondolkodni! ettől ugyanis nem lesz jobb senkinek, ez nem egy magasztos eszme, ez csak árt mindenkinek.
 #131578  Szerző: kukac

Pasa írta:
kukac írta:na, ki személyeskedik megint?!
Te. Egyfolytában.

- érdekes, én pont fordítva látom, pl. most is :D
kukac írta:fordítok mert látom nehezen megy neked: nincs feltétlen összefüggés a kor és a tapasztalat között!
Hihetetlen, milyen lassú a felfogásod. :o Lefordítottad most magadnak a lényeget, de szerintem még most se érted: "nincs feltétlen összefüggés", ezt mondtam én is.

- tehát akkor mindegy is hogy te milyen idős vagy és milyen vélt vagy valós élettapasztalatod van, ez teljesen alkalmatlan arra hogy ez alapján te egy népcsoportot bűnözőnek bélyegezz meg!
kukac írta:a bűnözésnek nincs bőrszíne, nemzetisége és nem köthető népcsoportokhoz. a bűnözés egyaránt jellemző a társadalom minden rétegére!
Bőrszíne és nemzetisége nincs, a társadalom minden rétegére jellemző, ez igaz. Viszont bizonyos bűnözéstípusok kötődnek bizonyos népcsoportokhoz, kár ezt tagadni. Hogy ne "cigányozzak", egy másik példa: a franciáknál, németeknél, svédeknél kik követik el jellemzően az erőszakos cselekményeket?
- a bűnözők, akik franciák, arabok, bevándorlók és őshonos lakosok, bárki akinek erre affinitása van! ez pedig nem csak a cigányoknak van, bármennyire is szeretnéd ezt összemosni.

Mielőtt ismét papagáj üzemmódba kapcsolnál, újra hangsúlyozom, hogy alapvetően egyik néppel (rasszal) sincs semmi gondom, nem bontom az emberiséget alfajokra.
:ayfkm:
- egyik mondatoddal cáfolod a másikat. egyszer cigánybűnözőzöl - de ezt gyorsan megmagyarázod hogy neked aztán nincs bajod senkivel, másszor franciák, németek, svédek - most akkor mi van?
 #131577  Szerző: Glenn

kukac írta:szeretnénk látni valami adatsort,m mert anélkül ez légből kapott állítás! azért mert a magyar jogrend alapvetően rasszista
Adatsorokkal van tele a net. A magyar jogrend meg miért lenne rasszista? Én erről kérnék adatokat, hogy azonos cselekményért jobban elítélik a nem magyar származásút.
kukac írta:nem következik belőle hogy egy adott etnikum tagja a születéskor bűnöző lenne!
Természetesen nem, ezt nem is mondta itt senki.
kukac írta:gondolj bele ha téged bélyegeznek meg valamivel, mert mondjuk te magyar vagy, férfi vagy, idős/fiatal vagy - csupa olyan dolog amiről alapvetően nem tehetsz, te hogyan éreznéd magad?
Sajnos tapasztaltam ilyet külföldön, elég sz@r érzés volt. De megértem, mert bár nyilván mi sem születtünk bűnözőnek, de sok nem éppen becsületes honfitársunk ment ki, akik miatt lenéznek minket magyarokat. Most akkor Európában ennyi rasszista lenne?
 #131576  Szerző: Glenn

kukac írta:fordítok mert látom nehezen megy neked: nincs feltétlen összefüggés a kor és a tapasztalat között!
Hihetetlen, milyen lassú a felfogásod. :o Lefordítottad most magadnak a lényeget, de szerintem még most se érted: "nincs feltétlen összefüggés", ezt mondtam én is.
kukac írta:a bűnözésnek nincs bőrszíne, nemzetisége és nem köthető népcsoportokhoz. a bűnözés egyaránt jellemző a társadalom minden rétegére!
Bőrszíne és nemzetisége nincs, a társadalom minden rétegére jellemző, ez igaz. Viszont bizonyos bűnözéstípusok kötődnek bizonyos népcsoportokhoz, kár ezt tagadni. Hogy ne "cigányozzak", egy másik példa: a franciáknál, németeknél, svédeknél kik követik el jellemzően az erőszakos cselekményeket?
Mielőtt ismét papagáj üzemmódba kapcsolnál, újra hangsúlyozom, hogy alapvetően egyik néppel (rasszal) sincs semmi gondom, nem bontom az emberiséget alfajokra.
:ayfkm:
 #131575  Szerző: kukac

Pasa írta:
adminisztrator írta:1) miért súlyosabb egy cigány által elkövetett bűncselekmény, mint egy nem cigány által elkövetett ugyanolyan tett? 2) miért jó az, ha előítéletesek vagyunk velük szemben? kinek lesz attól jobb?
1) szó sincs róla, hogy súlyosabb, ilyet senki se mondott. Arról van szó, hogy bizonyos bűncselekményeket arányaiban gyakrabban követik el roma bűnözők (pl. vagyon elleni és erőszakos cselekmények), míg van, amit nem romák követnek el inkább (pl. fehérgalléros bűnözők). Azonban a tényekkel vitázni nem érdemes, márpedig a tények azt mutatják, hogy a börtönökben a lakossági számarányukhoz mérten sokkal több roma származású ember ül, mint nem roma.

- szeretnénk látni valami adatsort,m mert anélkül ez légből kapott állítás! azért mert a magyar jogrend alapvetően rasszista és emiatt egy kisértékű lopást elkövetőt könnyebben büntetnek mint egy milliárdos adócsalót (és ez nyilván torzítja a statisztikákat) még nem következik belőle hogy egy adott etnikum tagja a születéskor bűnöző lenne!

2) természetesen az előítélet senkinek sem jó, de ha valakinek több rossz élménye volt a cigányokkal kapcsolatban, sosem fogja őket szeretni. Ezt pedig el kell fogadni. Én is tartok kicsit tőlük, de nem általánosítok, mert - mint már írtam - van cigány kollégám, akivel haverok vagyunk és tisztelem, mert jó ember.

- igen, lehet így is élni, lehet ez is szempont, csak ne legyen már ez a természetes. gondolj bele ha téged bélyegeznek meg valamivel, mert mondjuk te magyar vagy, férfi vagy, idős/fiatal vagy - csupa olyan dolog amiről alapvetően nem tehetsz, te hogyan éreznéd magad?

Hogy egy divatos hasonlatot mondjak, a jobb oldalról simán lekomcsizzák azt, aki MSZP szavazó, holott nyilvánvaló, hogy az illető ettől még nem kommunista.
- annál is inkább mert jelenleg a jobboldal építi a kommunizmust és a baloldal a klasszikus értelemben vett piacgazdaság párti - ez politika, nyilván a nagy komcsizás is a hangulatkeltés miatt van, de ettől még ez nem jó, sőt!
 #131574  Szerző: Glenn

adminisztrator írta:1) miért súlyosabb egy cigány által elkövetett bűncselekmény, mint egy nem cigány által elkövetett ugyanolyan tett? 2) miért jó az, ha előítéletesek vagyunk velük szemben? kinek lesz attól jobb?
1) szó sincs róla, hogy súlyosabb, ilyet senki se mondott. Arról van szó, hogy bizonyos bűncselekményeket arányaiban gyakrabban követik el roma bűnözők (pl. vagyon elleni és erőszakos cselekmények), míg van, amit nem romák követnek el inkább (pl. fehérgalléros bűnözők). Azonban a tényekkel vitázni nem érdemes, márpedig a tények azt mutatják, hogy a börtönökben a lakossági számarányukhoz mérten sokkal több roma származású ember ül, mint nem roma.
2) természetesen az előítélet senkinek sem jó, de ha valakinek több rossz élménye volt a cigányokkal kapcsolatban, sosem fogja őket szeretni. Ezt pedig el kell fogadni. Én is tartok kicsit tőlük, de nem általánosítok, mert - mint már írtam - van cigány kollégám, akivel haverok vagyunk és tisztelem, mert jó ember.
Hogy egy divatos hasonlatot mondjak, a jobb oldalról simán lekomcsizzák azt, aki MSZP-s szavazó, holott nyilvánvaló, hogy az illető ettől még nem kommunista.
 #131573  Szerző: kukac

zoo írta:Nem szeretnék a témához szólni, csak egy megjegyzés ha már megy az OFF: különös hangulata lesz bármelyik témának, ha kukac ott beszélgetni kezd valakivel. Most már körbelengi az egész fórumot ez a hangulat...
- szeretném ha ezt pontosan kifejtenéd, nyilván meg tudod indokolni mire gondolsz, mi az amivel nem értesz egyet! nem gondolom hogy nem lennék vitaképes, viszont hülyékkel csak hülyén lehet vitatkozni! a "különös" hangulatot inkább én érzem hogy megy itt a cigányozás és ez gyakorlatilag egy két emberen kívül senkit nem zavar - mintha ez lenne a sztenderd egy rádiós fórumon! mondd: ez neked nem "különös"?
  • 1
  • 401
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • 517