RADIOSITE Fórum

• Politika

#131572  Szerző: kukac

adminisztrator írta:de azt nem értem még mindig Pasa, hogy 1) miért súlyosabb egy cigány által elkövetett bűncselekmény, mint egy nem cigány által elkövetett ugyanolyan tett? 2) miért jó az, ha előítéletesek vagyunk velük szemben? kinek lesz attól jobb?

(ez nem liberális felfogás - sokkal inkább keresztény -, se nyugatiaskodó - lásd a ukip szárnyalása -, se látszat-toleráns, csak próbálok ésszerű és empatikus lenni egyben)

--

ha a magatehetetlen öreganyámat kirabolják, kb. leszarom, hogy milyen "náció" tette, ha egy csuklyás suttyó késsel nekem támad az utcán, tőlem lehet üzbég is, szerintem nem ez a lényeg. meg az se, hogy mennyi "ilyen" van a "fajtájában". de lehet, hogy nekem kibaszott elcseszett az értékrendem.
- szerintem még csak nem is keresztény (pláne amiket a keresztényi felfogás jegyében elkövettek a múltban és elkövetnek manapság), sokkal inkább racionális és nem utolsósorban humánus (!) felfogásnak mondanám...
 #131571  Szerző: kukac

Pasa írta:Sajnos teljesen felesleges neked bármit írnom. Egyszerűen képtelen vagy felfogni, amit olvasol, csak hajtogatod a belédprogramozott szöveget, a szellemi szintedhez passzoló sértegetést, hazudozást és személyeskedést. :vomit:
- na, ki személyeskedik megint?!... no comment...
kukac írta:a bölcsesség, a világkép egyébként sincs életkorhoz kötve, úgyhogy nem az a lényeg hogy ki milyen idős!
Szövegértés ismét 1-es. Nem írtam olyat, hogy a kor a lényeg, csak arról beszéltem, hogy aki idősebb, nyilván többet tapasztalt.
- szövegértés ismét 1-es. fordítok mert látom nehezen megy neked: nincs feltétlen összefüggés a kor és a tapasztalat között!
kukac írta:nem én beszélek itt tapsztalatról, meg általánosságban "cigánybűnözökről", hanem te.
Persze, mert vannak, éppúgy, mint "magyarbűnözők is...
Észlény :geek:
- a bűnözésnek nincs bőrszíne, nemzetisége és nem köthető népcsoportokhoz. a bűnözés egyaránt jellemző a társadalom minden rétegére! teee észlény! :troll:
 #131570  Szerző: markfelt

de azt nem értem még mindig Pasa, hogy 1) miért súlyosabb egy cigány által elkövetett bűncselekmény, mint egy nem cigány által elkövetett ugyanolyan tett? 2) miért jó az, ha előítéletesek vagyunk velük szemben? kinek lesz attól jobb?

(ez nem liberális felfogás - sokkal inkább keresztény -, se nyugatiaskodó - lásd a ukip szárnyalása -, se látszat-toleráns, csak próbálok ésszerű és empatikus lenni egyben)

--

ha a magatehetetlen öreganyámat kirabolják, kb. leszarom, hogy milyen "náció" tette, ha egy csuklyás suttyó késsel nekem támad az utcán, tőlem lehet üzbég is, szerintem nem ez a lényeg. meg az se, hogy mennyi "ilyen" van a "fajtájában". de lehet, hogy nekem kibaszott elcseszett az értékrendem.
 #131569  Szerző: zoo

Nem szeretnék a témához szólni, csak egy megjegyzés ha már megy az OFF: különös hangulata lesz bármelyik témának, ha kukac ott beszélgetni kezd valakivel. Most már körbelengi az egész fórumot ez a hangulat...
 #131568  Szerző: Glenn

Sajnos teljesen felesleges neked bármit írnom. Egyszerűen képtelen vagy felfogni, amit olvasol, csak hajtogatod a belédprogramozott szöveget, a szellemi szintedhez passzoló sértegetést, hazudozást és személyeskedést. :vomit:
kukac írta:a bölcsesség, a világkép egyébként sincs életkorhoz kötve, úgyhogy nem az a lényeg hogy ki milyen idős!
Szövegértés ismét 1-es. Nem írtam olyat, hogy a kor a lényeg, csak arról beszéltem, hogy aki idősebb, nyilván többet tapasztalt.
kukac írta:nem én beszélek itt tapsztalatról, meg általánosságban "cigánybűnözökről", hanem te.
Persze, mert vannak, éppúgy, mint "magyarbűnözők is...
Észlény :geek:
 #131565  Szerző: kukac

Pasa írta:
kukac írta:lol, egyrészt te nem tudhatod hogy én mikor születtem, mióta dolgozom, milyen beosztásban és milyen eredményekkel, így ilyen kijelentést tenni legalább is ugyanannyira objektív, mint amennyire a többi kijelentésed, cigányozással, személyeskedéssel, a rasszista hülyeségeiddel együtt.... és még te akarod megmondani hogy ki a rendes ember és ki nem... szánalmas.
Egyrészt én biztos vagyok benne, hogy fiatalabb vagy nálam, és abban is biztos vagyok, hogy munkámból kifolyólag több emberrel találkoztam, ezért természetes, hogy több tapasztalatom van velük, mint neked.
- aham, mások pedig biztosak voltak benne hogy a Föld lapos. Mondtam én, az a nagy bajod hogy csak magadból kiindulva tudsz csak véleményt alkotni, te magad pedig sekélyes vagy az objektivitáshoz. a bölcsesség, a világkép egyébként sincs életkorhoz kötve, úgyhogy nem az a lényeg hogy ki milyen idős!

Másrészt én nem veszem a bátorságot (veled ellentétben), hogy megmondjam, ki a rendes ember. Nem cigányoztam, nem tettem itt közzé "rasszista hülyeségeket". Te viszont személyeskedsz, sértegetsz, nácizol, rasszistázol, mert ezt élvezed.
- pedig de. nem én beszélek itt tapsztalatról, meg általánosságban "cigánybűnözökről", hanem te. ez pedig vaskos rasszizmus. te kezdtél el személyeskedni, én nem használtam jelzőket, úgyhogy pont te sértegetsz, én csak a hiányosságaidra hívom fel a figyelmet, ha ez neked sértő, attól még nem velem van a baj!
 #131564  Szerző: Glenn

kukac írta:lol, egyrészt te nem tudhatod hogy én mikor születtem, mióta dolgozom, milyen beosztásban és milyen eredményekkel, így ilyen kijelentést tenni legalább is ugyanannyira objektív, mint amennyire a többi kijelentésed, cigányozással, személyeskedéssel, a rasszista hülyeségeiddel együtt.... és még te akarod megmondani hogy ki a rendes ember és ki nem... szánalmas.
Egyrészt én biztos vagyok benne, hogy fiatalabb vagy nálam, és abban is biztos vagyok, hogy munkámból kifolyólag több emberrel találkoztam, ezért természetes, hogy több tapasztalatom van velük, mint neked. Másrészt én nem veszem a bátorságot (veled ellentétben), hogy megmondjam, ki a rendes ember. Nem cigányoztam, nem tettem itt közzé "rasszista hülyeségeket". Te viszont személyeskedsz, sértegetsz, nácizol, rasszistázol, mert ezt élvezed.
 #131562  Szerző: kukac

Pasa írta:
kukac írta:ezzel csak az a baj hogy miutan ezt mar igy neked elmondtak, elegge balfaszsag azt gondolnod hogy poenos ha te ezt megismetled! De nyilvan te ezt nem igy eled meg, ez is azt mutatja hogy mennyire korlatolt vagy, de hat tobbek kozott emiatt vagy ilyen szorakoztato!
Mindegy, ki mit ismétel meg, a lényeg benne van. Nem poén volt, hanem ténymegállapítás, de neked ez magas labda.
- olyan tény nincs ami két ellentétes nézőpontból is tény lenne, de ez neked magas labda :D
kukac írta:hogy neked milyen tapasztalataid vannak, en nem tudom hova jarkalsz tapasztalatert!
Egyrészt te még kavicssal hajigáltad a csattogós lepkédet, amikor én már emberekkel dolgoztam, másrészt a munkám során több tízezer emberrel találkoztam, így elhiheted, hogy van tapasztalatom.
kukac írta:Azert mert egy ciganyt lattal, meg nem lattad az osszest
- lol, egyrészt te nem tudhatod hogy én mikor születtem, mióta dolgozom, milyen beosztásban és milyen eredményekkel, így ilyen kijelentést tenni legalább is ugyanannyira objektív, mint amennyire a többi kijelentésed, cigányozással, személyeskedéssel, a rasszista hülyeségeiddel együtt.... és még te akarod megmondani hogy ki a rendes ember és ki nem... szánalmas.

Gondolom, azért ilyenkor tudod, hogy hülyeséget írsz, ez is csak kötekedés akar lenni, ugye? Te, mint - állítólag - rádiós szakember, ismered a statisztikai felmérések működését. Ott sem kérdezik meg az összes élő embert, csak egy kis részét, amiből jó következtetés vonható le...
- gondolom hallottál statisztikai hibáról, minél kisebb a minta annál nagyobb a hiba. feltételezem hogy te nem mentél oda minden általad cigánynak vélt emberhez, nem éltél velük hónapokat, fogalmad nincs a szociális, társadalmi, családi és egyéb életmódjukról - úgyhogy az a minta ami alapján te ítélkezel az arra nem alkalmas hogy kideríts ennél sokkal egyszerűbb dolgokat, nem hogy arra ki az aki bűnöző és ki az aki nem. ez a gondolkodás igen egyszerű lélekre vall...
 #131559  Szerző: Glenn

kukac írta:ezzel csak az a baj hogy miutan ezt mar igy neked elmondtak, elegge balfaszsag azt gondolnod hogy poenos ha te ezt megismetled! De nyilvan te ezt nem igy eled meg, ez is azt mutatja hogy mennyire korlatolt vagy, de hat tobbek kozott emiatt vagy ilyen szorakoztato!
Mindegy, ki mit ismétel meg, a lényeg benne van. Nem poén volt, hanem ténymegállapítás, de neked ez magas labda.
kukac írta:hogy neked milyen tapasztalataid vannak, en nem tudom hova jarkalsz tapasztalatert!
Egyrészt te még kavicssal hajigáltad a csattogós lepkédet, amikor én már emberekkel dolgoztam, másrészt a munkám során több tízezer emberrel találkoztam, így elhiheted, hogy van tapasztalatom.
kukac írta:Azert mert egy ciganyt lattal, meg nem lattad az osszest
Gondolom, azért ilyenkor tudod, hogy hülyeséget írsz, ez is csak kötekedés akar lenni, ugye? Te, mint - állítólag - rádiós szakember, ismered a statisztikai felmérések működését. Ott sem kérdezik meg az összes élő embert, csak egy kis részét, amiből jó következtetés vonható le...
 #131543  Szerző: kukac

"Pasa
Re: Politika
Ma, 19:03
kukac írta:
azért mert te valamit tudsz vagy nem
tudsz, még nem biztos hogy más is így
van vele, azért mondom hogy ne
magadból indulj ki
Ez így oké, csak fordítva, mintha én mondtam
volna neked..." - ezzel csak az a baj hogy miutan ezt mar igy neked elmondtak, elegge balfaszsag azt gondolnod hogy poenos ha te ezt megismetled! De nyilvan te ezt nem igy eled meg, ez is azt mutatja hogy mennyire korlatolt vagy, de hat tobbek kozott emiatt vagy ilyen szorakoztato! :D
kukac írta:
nem minden cigány bűnöző is egyúttal,
vagy nem minden Pasa okos
Valóban nem minden cigány bűnöző, ezt én
jobban tudom (tapasztalatból), mint te. Viszont
minden kukac gerinctelen csúszómászó. - hogy neked milyen tapasztalataid vannak, en nem tudom hova jarkalsz tapasztalatert! ;) Azert mert egy ciganyt lattal, meg nem lattad az osszest! Ezert is mondtam hogy nem minden Pasa okos, hiszen amiert nem nem vagy az, meg mas lehet! ;) vadasz vadasz, te ezt direkt csinalod! :troll:
  • 1
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • 517