RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#93678  Szerző: mimi

Szerintem a közszolgálatnak lehetne szerepeket találni, amit a kereskedelmiek nem teljesítenek, mégis fontosak. Ilyen lenne a pontos, mindenre kiterjedő hírszolgáltatás, kiterjedt belföldi és nemzetközi tudósítói hálózattal; a sport, tudomány, érdekvédelem, környezetvédelem, történelem, kultúra, irodalom, komolyzene, jazz és a kereskedelmi rádiók látókörén kívül eső könnyűzene modern és befogadható feldolgozása. Gondolom, abban egyet lehet érteni, hogy ezek nem maradhatnának a média által feldolgozatlanul, még ha soha nem is hoznak top hallgatottságot, de ha abból áll az egész média, hogy mennek a kiberakott nagy slágerek, meg néha beleüvöltik a füledbe, hogy neked ez most milyen jó, az a teljes elhülyülés.
Namost az egyébként, hogy a Petőfi lényegében egy átlagköltségvetésű kereskedelmi rádió némileg módosított zenetárral, szerintem is erősen kérdőjeles.
 #93677  Szerző: Fennec

Pasa írta:Mondandótok lényege, hogy le van ****** a 40+ korosztály, nekik nem kell rádió. Kösz.
Nekik ott a Kossuth.
Pasa írta:nem úgy, mint ma a fiatalok, mivel nekik van még pár kereskedelmi adó is
Ismerőseim körében nem egy ember van, aki rendszeresen hallgat Petőfit, mert szerintük ez az egyetlen hallgatható (offline) rádió.
 #93676  Szerző: Glenn

Végigolvastam. Mondandótok lényege, hogy le van ****** a 40+ korosztály, nekik nem kell rádió. Kösz.
És tovább vitatkozom: 2007 előtt nem a fiatalok voltak a célcsoport, hanem a közép és idősebb korúak. Ők szerették és hallgatták a Petőfi rádiót (nem úgy, mint ma a fiatalok, mivel nekik van még pár kereskedelmi adó is). Sportközvetítés, kabarécsütörtök, rádiójátékok, könnyűzenei válogatások, ismeretterjesztő adások, ezek a legnépszerűbb műsorai voltak, ma csak töredékben hallhatók ezek a Kossuth-on meg a Budapesten nem fogható MR6-on. Az sem igaz, hogy 1-2 % volt csak a hallgatottsága, mert ezt csak a (sosem pontos) kutatások állítják, amelyek amellett, hogy elfogultak, még ráadásul ezt a korcsoportot nem is mérik! Én tapasztalatból mondom, hogy autóban, irodában, otthon sokan hallgatták bizony, persze nem egyfolytában, hanem az éppen érdekes blokkok alatt. Értem én, hogy kell a fiataloknak egy alterzenéket meg ismeretlen feltörekvő előadókat jászó rádió, na de ha erre akkora az igény, pláne a "kereskedelmileg fontos" korcsoportban, akkor vajon miért nincs egy ilyen kereskedelmi rádió sem? Vagy mégsem olyan fontos? Akkor viszont az adófizetők pénzét sem kell erre költeni egy közszolgálati adón. Szerintem...
 #93674  Szerző: Nickman

Meg nem értem miért kell az F1-et a Petőfin is adni. Elég lenne a Kossuthon.
 #93672  Szerző: moby67

mxgiorgio írta:Csak,hogy ez nem közszolgálatiság hanem réteg zenei rádió :( és ami még elszomorítóbb mindez az adófizetők pénzén zajlik.
Kiváncsi lennék,hogy mi a közszolgálatiság???
A Bartók anno direkte komolyzenei adónak indult,aként is megy.
A közszolgálati komolyzenei rádiózást érdekes soha senki nem kritizálta.

Az F1 közvetitést nem teszik a Bartók zenéi közé sem.
Sőt az olimpiát se fogják.
 #93671  Szerző: LuciFerko

és a szlovák Radio_FM-ről elfelejtkeztek :)
 #93670  Szerző: veterán

Mikee0824 írta:
veterán írta:
tomee írta:Az a baj, hogy amióta megjelentek a kereskedelmi tévék és rádiók, a közszolgálati adók nem igazán tudták újradefiniálni saját szerepüket a piacon. Egész egyszerűen képtelenek szórakoztatni, mert az illetékeseknek halvány fogalmuk sincs róla, hogy 2012-ben hogyan kéne kinéznie egy közszolgálati rádiónak vagy tévének. Véleményem szerint nem is igazán áll szándékukban erre rájönni.
Ami azt illeti, ezt senki sem tudja az USA-tól Nagy-Britannián át Japánig.
Még ők sem? Szerintem de: http://www.bbc.co.uk/radio1/
Mert ez mitől "public service"?
Egy félig pop, félig underground rádióról van szó, nem túl épületes szöveges tartalommal, ami csak országosan a leghallgatottabb (ahol nincs popzenei kereskedelmi konkurens).

Itt a fogalom definíciójával van probléma, ez az, amit nem tud senki pontosan.
Igényes szórakoztatás? Infotainment? Kultúraközvetítés? Rétegigények kielégítése?

Ebből melyik igaz például a Hitradio Ö3-ra?
 #93669  Szerző: Mikee0824

veterán írta:
tomee írta:Az a baj, hogy amióta megjelentek a kereskedelmi tévék és rádiók, a közszolgálati adók nem igazán tudták újradefiniálni saját szerepüket a piacon. Egész egyszerűen képtelenek szórakoztatni, mert az illetékeseknek halvány fogalmuk sincs róla, hogy 2012-ben hogyan kéne kinéznie egy közszolgálati rádiónak vagy tévének. Véleményem szerint nem is igazán áll szándékukban erre rájönni.
Még ők sem? Szerintem de: http://www.bbc.co.uk/radio1/
 #93668  Szerző: veterán

#93667  Szerző: tomee

Az a baj, hogy amióta megjelentek a kereskedelmi tévék és rádiók, a közszolgálati adók nem igazán tudták újradefiniálni saját szerepüket a piacon. Egész egyszerűen képtelenek szórakoztatni, mert az illetékeseknek halvány fogalmuk sincs róla, hogy 2012-ben hogyan kéne kinéznie egy közszolgálati rádiónak vagy tévének. Véleményem szerint nem is igazán áll szándékukban erre rájönni.
  • 1
  • 417
  • 418
  • 419
  • 420
  • 421
  • 626