RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#93666  Szerző: mxgiorgio

Csak,hogy ez nem közszolgálatiság hanem réteg zenei rádió :( és ami még elszomorítóbb mindez az adófizetők pénzén zajlik.
 #93665  Szerző: Attis

Amit elért az MR2, az az, hogy amit előtte a teljes lakosságban tudott produkálni, azt már a 18-49 közöttiek között is hozza. Ez azért nagy szó, mert nem egy generáció nőtt fel úgy, hogy fogalmuk se volt, hogy mi a Magyar Rádió. Ennek a nyitásnak meg kellett történnie. Ha nem így lett volna, 10-15 év múlva ugyanaz történt volna, mint ami az MTV-nél van. Egyszerűen kihal az utolsó néző / hallgató generáció.
Az meg, hogy az MR2-n ilyen zenék vannak (bár újabban azt gondolom, hogy már csak voltak), az plusz egy csillagos ötös. Ezeket a zenéket (az ex-Cafén kívül) máshol nem hallhattuk volna. Van köztük pocsék nem egy, de nagyon sok tényleg szuper.
És akkor ha már közszolgálatiság. Inkább karolják fel azokat, akiket máshol tuti nem hallhatnánk, miközben valamit tudnak.
Arról nem beszélve, hogy fura lett volna, hogy egy olyan zenei rádiót indítanak, mint a sógoréknál az Ö3. Miközben nálunk még ment a Danubius, még nem szúrták el a Juventust, minden közepes-nagyobb városban volt már min. 1 helyi kereskedelmi; az idősebb korosztálynak ott volt a Sláger, Sztár.
 #93664  Szerző: mlaszlo

djlacee írta:Hát de a nevenincs zenekarokból úgy lesz neves, hogy valahol elkezdik őket játszani, OR NOT? És ebben jó a MR2-Petőfi Rádió
Részben igazad van, csak ugye az MTVA csatornákat is kritizáljuk, hogy olyan műsorokat ad, amiket alig néznek és viszi csak a pénzt, most akkor a Petőfire is mondhatják sokan, hogy miért olyan zenét ad, amit kevesebben hallgatnak, nem nagyon szeretnek, miközben mindenkinek a pénzéből finanszírozzák.
 #93663  Szerző: DRoland

djlacee írta:Hát de a nevenincs zenekarokból úgy lesz neves, hogy valahol elkezdik őket játszani, OR NOT? És ebben jó a MR2-Petőfi Rádió
Ja ez igaz, csak jó legyen, de hát a Petőfitől kevés olyat hallottam, amit az én fülem bevesz. Na mindegy, nem szidom tovább, nem akarok még több ellenséget szerezni :lol:
/OFF
Csak az szomorít el, hogy az autórádió (első) 6 programhelyét sem tudom feltölteni olyan adóval, ami tetszik (a szlovákokat is beleszámolva), mert eltüntek...
/ON
 #93660  Szerző: djlacee

Hát de a nevenincs zenekarokból úgy lesz neves, hogy valahol elkezdik őket játszani, OR NOT? És ebben jó a MR2-Petőfi Rádió
 #93659  Szerző: DRoland

Sokat gondolkoztam leírjam-e a véleményem, remélem nem fogtok megkövezni, mert nem éppen dícsérő szavak következnek :D (magánvélemény)
Először a zenék: 90%-ban hallgathatatlan, erőltetett "dallam", gyenge szöveg, sok neve nincs gagyi zenekar... a hallgatottsági listákon is elég gyengén szerepel (a Bartókról nem is beszélve...). Ez minden csak nem közszolgálat. Az a kevés ember akik ezeket a "zenéket" szeretik nem kell félni attól, hogy megszűnik az adó: 1, mert SOHA nem veszítheti el frekvenciáját; 2, mit számít, ha veszteséges úgyis az állam pénzeli, vagyis MI adófizetők!!! Kereskedelmiként biztos nem bírnának megélni, kénytelenek lennének olyan műsort csinálni, amit sokan hallgatnak. Én egy forintot nem adnék nekik.
Na most lehet utálni engem :sealed:
 #93658  Szerző: PooLee

Pasa: a célcsoportban semmiképpen sem volt kedvelt adó a Petőfi. Ha a fiatalok voltak a célcsoport (ahogyan azt állították), akkor a helyzet az, hogy 95%-uk kifejezetten vállalhatatlannak tartotta az adó műsorát, tegyük hozzá: teljesen jogosan. Tény, hogy volt néhány alapvetően jó műsor, ahogyan mimi is írta, ez viszont nótaműsorokkal, vízállásjelentéssel, és egyáltalán, kőkorszaki arculattal párosult. Talán épp ezért lehetséges, hogy a legkedveltebb a 40 éven felüliek, sőt, elsősorban a nyugdíjasok körében volt a régi Petőfi. Elég ránézni a hallgatottsági felmérésekre, és láthatjuk, hogy ha megkétszerezzük a számokat, akkor is egy elenyésző kisebbség volt rá kíváncsi.
A megújított formája már valóban eléri a célközönséget, és valóban kritizálják folyamatosan: túlnyomó részt pozitív kritikával illetik (lásd Facebook pl. - nem a mostani gáz újításokat mondom, mert jogosan kritizálják Buda szánalmas műsorát pl.) Jól jelzi továbbá a népszerűségét és a létjogosultságát, hogy mennyi kiváló előadót felfuttatott és a koncerteken alap a teltház, akármikor akárhol is van az. Az a kritika pedig, hogy "csak egy réteget szolgál ki", a fiatalokra nézve gáz, mert eddig azért viszonylag színvonalas válogatást sugárzott. Az pedig ne a rádió hibája legyen már, hogy az SP meg Flo-rida meg Dolly Roll rajongókat nem szolgálja ki. Arra van ezer másik adó. Szerintem pont az a normális, ha a közszolgálati adó egy olyan irányvonalat képvisel, amit egy kereskedelminek kockázatos lenne, ezért nem vállal be, viszont mégis, tömegigény mutatkozik rá. Adhatna blues-t is, de az már eléggé rétegzene. Akárcsak a heavy metal és társai. Sem az FM4, sem a a BBC, sem a többi jól működő közszolgálati, zenére fókuszáló csatorna nem épít be ilyeneket. Semmi sem véletlen.
 #93657  Szerző: Glenn

ceve írta:2007 tavaszán volt a váltás
Ja, tévedtünk, nem 2006, hanem 2007. De te is tévedtél, mert nyáron volt a váltás, nem tavasszal.
A régi Petőfi egy jól összerakott, és a célcsoportban kedvelt adó volt. Az új egy mp3 lejátszó, amit a célcsoportja öt éve folyamatosan kritizál...
 #93650  Szerző: tomee

Azért anno az MR-nél eléggé időszerű volt már a racionalizálás; más kérdés, hogy mi lett belőle, de ez azt hiszem inkább a hozzá nem értés és a pénztelenség számlájára írható. A régi MR leginkább olyan volt, mint most a közszolgálati tévék.

Egyébként a közszolgálatról mindenkinek más az elképzelése. A BBC Radio1-on péntek esténként, 12 órán keresztül, olyan zakatolás megy, hogy a Rise FM elbújhatna mellette, viszont cserébe ott a Radio2, ami kultúrbeszélgetéseket és koncerteket sugároz. Mindez náluk belefér a közszolgálat fogalmába. A hazai közszolgálat vagy 50 évvel el van maradva, kár csodákat várni tőle.
 #93648  Szerző: mimi

Én a Petőfi-délelőttöt szerettem, meg délutánonként a Terep-járó, és a Péntektől péntekig is jó volt. A Kabarécsütörtök színvonala hullámzott, arra lehet, hogy sok volt a heti három óra, rengeteg volt az ismétlés, meg a humortalan töltelék. A Csúcsforgalom megintcsak jó volt, és este is akadtak érdekes magazinműsorok. Én azt reméltem még anno a váltáskor, hogy ezeket lendületesebb formában átmentik, csalódás volt egy idő után, hogy csak a zene és néha egy tíz másodperces rögzített megszólalás maradt, úgy két hétig még azt gondoltam, hogy ez most egy tesztverzió és fokozatosan bővítik a tartalmat.
  • 1
  • 418
  • 419
  • 420
  • 421
  • 422
  • 626