Nightman01 írta: Nagyon divatba jött a mikrohullámú internet,és az adó közelében, (úgy 500 méteres kőrben) tudod mit okoz? Minden második tized (nálam a párosakra) Mhz-re nem kis zajt tesz,+ az fm 104-en csúcsosodik ki a helyzet,ahol digitális cincogás hallható.. Lassan egy emlék lesz a DX .. Vagy majd visszatérünk rá digitalizációkor? kiváncsian várom..Ha ez a "mikros net" szolgáltatás, akkor bejelentés NHH-nak -> a szolgáltató vagy kicseréli a rossz eszközt, vagy bevonják az engedélyét...
joe írta:Ez a város zaja dolog,megvan vidéken is,de még hogy. Itt is vannak házilag barkácsolt árnyékolatlan kábelekkel összetaknyolt számítógépek,és ha már itt tartunk.. Nagyon divatba jött a mikrohullámú internet,és az adó közelében, (úgy 500 méteres kőrben) tudod mit okoz? Minden második tized (nálam a párosakra) Mhz-re nem kis zajt tesz,+ az fm 104-en csúcsosodik ki a helyzet,ahol digitális cincogás hallható.. Lassan egy emlék lesz a DX .. Vagy majd visszatérünk rá digitalizációkor? kiváncsian várom..Pasa írta:Hát én meg irigylem a békéscsabaiakat! Igazi DX-paradicsom lehet ott, alacsony zajszint mellett.Nem akkora az a "paradicsom", mint gondolnád. A fő probléma a város "zaja". Házilag épített számítógép hálózatok, kompakt csövek, stb akkora zavart termelnek, szinte képtelenség a távoli adó jelét venni. Ha valaki DX-elni akar, akkor ki kell menni vidékre, ott jobbak az esélyek. Joe![]()
Én itthon kb. 10 éve leszoktam az FMDX-ről emiatt...
Nightman01 írta:Nekem az a tapasztalatom,hogy mindenütt gond van a DX-eléssel,(már ha jelerősítőt is használni akarsz pl..) ahol ,,minimum,, helyi rádió ad.. Sőt,már helyi se kell,nézzétek meg a Kossuth átjátszóit pl.. Azért még akad pár remek hely DX-elni. Én legutóbb pl Szolnokon a Jubileum téri 24-es 23.emeletén jártam ,,egy szál,, telóval,headsettel.. Tán hihetetlen,de nem nagyon volt üres freki 87.5-108-Mhz-ig..Én is használok erősítőt, s csak akkor van problémám a DX-el, ha az antennát ráfordítom a tőlem kb. 250-300m-re lévő helyi adó tornyára, ha már van 45° irány eltérés semmi gond. Mértem műszerrel, nem a jelerősítő okozza a keresztmodulációt, hanem a tunerem, ha a bemenetére megérkezik a helyi adó felerősített jele...kb. 110dBuV. Joe