RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#70954  Szerző: Gabeedj

Azért bízzunk benne,hogy ezt az egyet nem fogják porig alázni és hallgatható lesz ,marad az Mr 2.Ha valóban Lady Gagák mennének rajta,ááh ilyet ne is mondjon senki,viccnek is rossz...
 #70932  Szerző: PooLee

Egyébként elvitatkozgathatunk ezen, nem tudom, jutnánk-e valamire... de tény, hogy pl. admin, sok igazság van abban is, amit írsz! Az én egyetlen bajom: megszűntették lényegében az egyetlen olyan rádiót, ami azoknak az embereknek készült, akiknek tényleg számít, hogy milyen zene szól a hangszóróból. (én ilyennek tartom magam) És semmi ellenvetésem az ellen, hogy kereskedelmi rádió-kópiákat hozzunk létre, sőt, tőlem játszhat egész nap magyar nótákat is. Csak ettől még tény marad, hogy nincs hova hangolnom a magyar éterben, és ezzel úgy vélem, nem vagyok egyedül. Azt pedig ne mondja senki, hogy ha én mondjuk a Groove Armada legutóbbi számait akarom hallgatni, vagy mondjuk a Foo Fighters friss slágerét hallgatnám szívesen, az olyan extra, elvont, egyedülálló kívánság. Máshol mindenhol van ilyen rádió (így hát kénytelen vagyok azokat hallgatni), csak így a gyönyörű magyar nyelvet nem tudom élvezni mellette. Nem az én hibám.
 #70931  Szerző: PooLee

Áháá, kitűnő meglátás: mivel (állítólag) nem játszanak SP-t a kereskedelmiek (én nem tudom, bevallom), ha a "Petőfi rádió" így tesz majd, teljesen közszolgálatinak mondhatja majd magát, mivel ő bevállalja! :D
 #70930  Szerző: markfelt

PooLee írta:A minőség nem feltétlenül jár együtt a népszerűséggel, főleg Magyarországon. Ennek ellenére egy viszonylag (főleg a korábbi helyzethez képest) tűrhető hallgatottságot sikerült produkálni az MR2 megalapításával. Ennek a lerombolása zajlik most. És egyértelmű, hogy nő a hallgatottság; majd akkor hogy fog, ha elkezdik SP és Lady Gaga számait is aktívan játszani (talán már jövő héten be is következik, ha így haladunk). Ez egyfelől örömhír, mert a közszolgálati rádió akár meg is előzheti így a kereskedelmiket hallgatottságban. A problémás viszont az, hogy most már végképp semmi olyan nem lesz, amitől közszolgálatinak nevezhető. Ja, hogy a kereskedelmi rádiókhoz hasonló, ömlesztett, moslék zenei kínálatának köszönhetően minden réteget kielégít (elvben legalábbis)? Kösssz...
Szerintem attól, hogy egy rádió populáris zenéket (is) játszik, még nem számít feltétlenül kommersznek.
Az meg, hogy közmédium, még szintén nem ok arra, hogy kommersz legyen.

Szóval nem hinném, hogy szükséges a vészmadárkodás.
Mellesleg a közszolgálati feladatok a Médiatörvény 83. §-ában tisztán és világosan meg vannak határozva.
 #70929  Szerző: djlacee

Kereskedelmi rádióban hol hallok SP-t amúgy?
 #70928  Szerző: PooLee

A minőség nem feltétlenül jár együtt a népszerűséggel, főleg Magyarországon. Ennek ellenére egy viszonylag (főleg a korábbi helyzethez képest) tűrhető hallgatottságot sikerült produkálni az MR2 megalapításával. Ennek a lerombolása zajlik most. És egyértelmű, hogy nő a hallgatottság; majd akkor hogy fog, ha elkezdik SP és Lady Gaga számait is aktívan játszani (talán már jövő héten be is következik, ha így haladunk). Ez egyfelől örömhír, mert a közszolgálati rádió akár meg is előzheti így a kereskedelmiket hallgatottságban. A problémás viszont az, hogy most már végképp semmi olyan nem lesz, amitől közszolgálatinak nevezhető. Ja, hogy a kereskedelmi rádiókhoz hasonló, ömlesztett, moslék zenei kínálatának köszönhetően minden réteget kielégít (elvben legalábbis)? Kösssz...
 #70922  Szerző: PooLee

Törzshallgatója vagyok, lehet, hogy ezért is ilyen nagyok(?) az elvárásaim. :)
 #70919  Szerző: PooLee

Valóban borzasztóan szuper a zenei irány, csak gratulálni tudok... Az X-Faktorosokat most nem is szeretném véleményezni, nézzük a többit: Ha Bruno Marsra éheznék, csak bekapcsolom a Rádió1-et, óránként 2-3 alkalommal megkapom. Ha a kereskedelmi rádiók által ronggyá játszott számokat akarok, bekapcsolom őket, és megkapom. Ha ronggyá játszott, elcsépelt alternatív dalokat akarok hallani... na, azt inkább nem is. Jobb helyeken ez a zenei felhozatal egy közepes kereskedelmi rádióban hallható.
Igaz, hogy rájöttünk, hogy a közszolgálatiság fogalma emberenként eltér, de arra kíváncsi lennék, hogy mivel lehet indokolni, hogy most már itt is Ákost meg Wolf Katit és társait akarják lenyomni az emberek torkán.
De ami igazán elkeserít: most megint nem lesz hová kapcsolni annak, akinek számít, hogy milyen zene szól. A Csillag-féle főszerkesztés alatt azért volt stílusa az MR2-nek, temérdek új és igen tehetséges magyar előadót vonultatott fel, és jellemzően olyan (jobb helyeken széles körben közkedvelt) friss zenéket, amiket a többi adó nem volt hajlandó játszani.
  • 1
  • 478
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482
  • 626