RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#107821  Szerző: kukac

Gabeedj írta:Tomek, Pool Lee köszönet nektek,végre gondolkodó emberek :D Leírtátok a lényeget .Annyit még hozzáfűznék ,hogy ha itt oltják azt,aki másképpen vélekedik,akkor mi lehet a "darálóban" vagyis a szakmában.Szerintem ez is hozzá tesz a mai hazai rádiózás színvonalához.Sokan ragaszkodnak székeikhez,mind a képviselők és aki egyszer megkóstolta a jó világot,nem szívesen ereszti azt el .Kicsi tisztelet a másik iránt és persze az oda illő emberek kerüljenek pozícióba és no politika.Ez csak pár dolog,ami fontos lenne,hogy mi idehaza is tudjuk rádiót csinálni ,ne csak a külföldiek mondják meg a tutit .200 agyonjátszott felfogást meg ki kell verni a fejekből,mert arra ott az okos telefon és társai :hit:
Igen tudjuk, itt mindenki hülye csak te vagy okos... No comment.
 #107820  Szerző: kukac

Tomek írta:Olvasgatlak Titeket...Bár én sem értek hozzá, de akkor csak tényleg egy kérdésem lenne:

Komolyan 2038-ban is abból a 500 dalból kell építkeznie egy rádiónak, mint a Slágernek 1999.-ben?
MErt az a trendi, az elfogadott? Mert a hallgatók azt szokták meg? NEm kéne már végre egyszer valakinek, úgy ahogy Mi megpróbáltuk a NEO-ban egy kicsit a hallgatók véleményét is figyelembe venni, nem csak ezt a ki....ott mondatot szajkózni, hogy a kutatások alapján, ezt így kell ?
VEgyük már végre észre, hogy a világ változik.....És nem mindig az a jó, ami jó volt ezelőtt 15 éve...
Bakker, majd 20 év múlva a Fiam, Aki akkor 22 éves lesz, ugyanazokat a zenéket hallgatja majd a kocsiban, mint amiket a Nagyapja hallgatott, csak azért, mert senkiben nincs annyi, hogy merjen változtatni...?
Tudom, tudom, az "országos freki nem kisközösségi rádió..".De nem szégyen az, hogy az összes egy darab országos rádió ízlésformálása abban merül ki, hogy ne változtassunk semmin, mert jó ez ahogy eddig volt.... ?
Tudom én, hogy vékony a jég, amin táncolni lehet...De üzenem az összes itthoni megfejtőnek, hogy ha legalább egy picit megpróbálnának változtatni, akkor nem dőlne össze a világ....HA csak egy kicsit is merne valaki attól elrugaszkodni, hogy ami eddig jó volt, az jó lesz ezután is....
NEM...NEM LESZ JÓ....Mert változott a világ, más dolgokra is kíváncsiak lennének az emberek, mint hogy a Jáksót este élőben elküldik az anyjába, egyébként felvételről....és tizen x éve ez egy műsor....Szégyen....
Hogy semmi nem történik azért, hogy valami változzon, jobb legyen....JA, ha nem tudod mi a jó irány, akkor meg kell kérdezni valakit aki tudja...Jah, hogy akkor kiderül, hogy mégsem a SZAKEMBER a tökéletes rádiós...Áh, igazatok van, tényleg ne változzon semmi...Éljen a Charlie, meg a Republik, azt már eddig is megszokták...
Hajrá....
ÉS egyébként legyetek már annyira jó arcok egymással, hogy megpróbáltok értelmesen beszélgetni, nem csak leoltani innen onnan ollózott mondatokkal azt, aki olyat ír, amivel a megmondók nem értenek egyet...
HA értelmes emberek beszélgetnek egymással, az szülhet jó dolgokat...

PEACE...
Amennyiben ezt magyarázni kell, akkor már régen rossz. A rádiózás tipikusan az a tevékenység, amihez minden magyar ember kitűnően ért, már az anyatejjel magába szívta a szakma fortélyait és tipikusan jobban tudja hogyan kell csinálni. Ez a szemlélet remekül végig követhető az elmúlt húsz év kezdő vállalkozóinak, politikusainak, botcsinálta szakembereinek munkásságán. A magyar ember tudja hogy amit nyugaton kitaláltak, amit marketingszakmai alapokon nyugvó tesztekkel, mérésekkel igazoltak és ami odakint kb. 50 éve megbízhatóan működik, az csak rossz lehet. Tinédzserként mindenki csinált már sulidiszkót, zenélt már céges rendezvényen, vagy hangosított a szomszéd grillpartiján. Ez alapján pedig teljesen világos és érthető hogy amit a kereskedelmi rádiók zeneileg csinálnak az baromság, nem értenek hozzá...
 #107804  Szerző: Tomek

A szakmáról, és a benne uralkodó jólétről csak annyit, hogy én 2007-ben azt mondtam, hogy akkor én soha többet nem nyúlok keverőpulthoz, és semmilyen tevékenységet nem folytatok, ami rádiózással kapcsolatos...
ÉS ha augusztusban, nem a NEO sztorival hívnak fel, akkor ez valószínűleg így is maradt volna....
ÉS amikor November 9.-én elköszöntem az akkor még működő frekvencián, akkor megint született bennem egy döntés, hogy ebben én ha lehet, nem vennék részt....
Sok oka van ennek...Többek között az olyan értelmetlen viták, ami pl itt is ment hetekig hónapokig....
Meg talán az is baj, hogy én még rádióztam akkor, amikor az örömöt jelentett....
 #107803  Szerző: Gabeedj

Tomek, Pool Lee köszönet nektek,végre gondolkodó emberek :D Leírtátok a lényeget .Annyit még hozzáfűznék ,hogy ha itt oltják azt,aki másképpen vélekedik,akkor mi lehet a "darálóban" vagyis a szakmában.Szerintem ez is hozzá tesz a mai hazai rádiózás színvonalához.Sokan ragaszkodnak székeikhez,mind a képviselők és aki egyszer megkóstolta a jó világot,nem szívesen ereszti azt el .Kicsi tisztelet a másik iránt és persze az oda illő emberek kerüljenek pozícióba és no politika.Ez csak pár dolog,ami fontos lenne,hogy mi idehaza is tudjuk rádiót csinálni ,ne csak a külföldiek mondják meg a tutit .200 agyonjátszott felfogást meg ki kell verni a fejekből,mert arra ott az okos telefon és társai :hit:
 #107802  Szerző: Tomek

Pool Lee!

Először is köszönöm, a Tiéd az első olyan meglátás, amivel egyet értek nagyjából...
Azért azzal egészítsük ki, hogy ha nem a jelenlegi NMHH, meg a politika döntene ebben az országban...Akkor sok minden máshogy lehetne, ez csak egy szösszenet a mi lenne ha, ki lenne a piacvezető, és egyáltalán mennyivel lenne másabb a hazai rádiózás...Mondjuk pont nem tartozik ide, csak az előbb kihagytam...
 #107800  Szerző: PooLee

Nem kérdés, változásra szükség van. Ez természetes dolog. Viszont bármi változik, annak (is) koncepciók, kutatások alapján kell(ene) történnie. A NEO-ban viszont nem ez történt. Egyetértek tehát az alapgondolattal, de a konkrét megvalósítással nem. Persze ebben a konkrét szituációban nem lehetett volna másképp, ez nem vitás. Véleményem szerint a NEO-nak a meggondolatlan változtatás lett a veszte. Nem a Ti változtatásaitok, hanem azok, amiket a Sláger utáni hetekben produkáltak. Az égvilágon semmi koncepció nem volt mögötte. Valaki(k)nek ezek voltak a kedvenc zenéi, SZERINTE/SZERINTÜK ezeket kellett volna szeretni az embereknek is, mert jók. Na, ez nem így megy. Ha felmérték volna az igényeket, 10000000%-ig biztos vagyok benne, hogy nem azok a moslékok jöttek volna ki jól, amiket a Sláger játszott előtte. Legfeljebb részben. DE nem is azok, amiket a NEO elkezdett nyomni. A legkevésbé sem. Ha ésszel csinálták volna, akkor talán még most is szólna a NEO, és ők lennének a piacvezetők. És igen, ehhez kellenek a szakemberek. Kellenének. Kellettek volna. A szomorú valóság a meglátásom szerint pedig az, hogy Magyarországon egy darab szakember nem sok, annyi sincs. Tehát nulla darab van. Amíg külföldi cégek beleszóltak, ment a szekér, amint kiléptek, csak az impulzív találgatások vannak. Igaz ez a Classra is, csak náluk azért nem mentek el teljesen otthonról. Az más kérdés, hogy ők is, jelenleg is identitászavarral küzdenek. Elkeserítő.
 #107799  Szerző: Tomek

Olvasgatlak Titeket...Bár én sem értek hozzá, de akkor csak tényleg egy kérdésem lenne:

Komolyan 2038-ban is abból a 500 dalból kell építkeznie egy rádiónak, mint a Slágernek 1999.-ben?
MErt az a trendi, az elfogadott? Mert a hallgatók azt szokták meg? NEm kéne már végre egyszer valakinek, úgy ahogy Mi megpróbáltuk a NEO-ban egy kicsit a hallgatók véleményét is figyelembe venni, nem csak ezt a ki....ott mondatot szajkózni, hogy a kutatások alapján, ezt így kell ?
VEgyük már végre észre, hogy a világ változik.....És nem mindig az a jó, ami jó volt ezelőtt 15 éve...
Bakker, majd 20 év múlva a Fiam, Aki akkor 22 éves lesz, ugyanazokat a zenéket hallgatja majd a kocsiban, mint amiket a Nagyapja hallgatott, csak azért, mert senkiben nincs annyi, hogy merjen változtatni...?
Tudom, tudom, az "országos freki nem kisközösségi rádió..".De nem szégyen az, hogy az összes egy darab országos rádió ízlésformálása abban merül ki, hogy ne változtassunk semmin, mert jó ez ahogy eddig volt.... ?
Tudom én, hogy vékony a jég, amin táncolni lehet...De üzenem az összes itthoni megfejtőnek, hogy ha legalább egy picit megpróbálnának változtatni, akkor nem dőlne össze a világ....HA csak egy kicsit is merne valaki attól elrugaszkodni, hogy ami eddig jó volt, az jó lesz ezután is....
NEM...NEM LESZ JÓ....Mert változott a világ, más dolgokra is kíváncsiak lennének az emberek, mint hogy a Jáksót este élőben elküldik az anyjába, egyébként felvételről....és tizen x éve ez egy műsor....Szégyen....
Hogy semmi nem történik azért, hogy valami változzon, jobb legyen....JA, ha nem tudod mi a jó irány, akkor meg kell kérdezni valakit aki tudja...Jah, hogy akkor kiderül, hogy mégsem a SZAKEMBER a tökéletes rádiós...Áh, igazatok van, tényleg ne változzon semmi...Éljen a Charlie, meg a Republik, azt már eddig is megszokták...
Hajrá....
ÉS egyébként legyetek már annyira jó arcok egymással, hogy megpróbáltok értelmesen beszélgetni, nem csak leoltani innen onnan ollózott mondatokkal azt, aki olyat ír, amivel a megmondók nem értenek egyet...
HA értelmes emberek beszélgetnek egymással, az szülhet jó dolgokat...

PEACE...
 #107783  Szerző: mimi

kukac írta:tudomásul kell venni, hogy a kereskedelmi rádiózás egy igen költséges iparág, az arculat tervezése nem egyénieskedő ötletelések mentén működik, más pénzével nem játsszunk és még sorolhatnám - magyarán hogy értsd: senki nem kíváncsi arra hogy neked személy szerint mi az igényed, elképzelésed, véleményed! ha beleillesz a célcsoportba, akkor az jó neked és a rádiónak, ha pedig nem akkor viszlát, nem neked szól a rádió! lehet itt okoskodni, osztani az észt csak fölösleges, amíg nem a te pénzed megy a levesbe, amíg hallgatóként egy fillért nem adsz bele a rádió kasszájába, addig nem a te egyéni ízlésed lesz az etalon, hanem a célcsoporté!
Különösen nem aktuális ez a problémázás úgy, hogy gyakorlatilag rádió se marad, nem hogy szar, hanem semmilyen.
 #107782  Szerző: kukac

Gabeedj írta:Te akkor a legnagyobb szakértők egyike lehetsz,bár ezzel a mai hazai rádiózásban nem lennék büszke.Ki mondta,hogy valami rádiós szakember lennék ,senki.Én egy hétköznapi ember vagyok,akivel megpróbálják elhitetni,hogy ez az irány jó,amit évek óta hallunk .Más út nem is létezik.Ezért tartunk ott ahol.A hazai rádiózás sajnos képtelen a megújulásra!!!Sajnos sok hallgatóknál is megállt az idő.A kereskedelmi rádiók a pénzről szólnak valóban,de ha már van pénz és támogató,akinek egyetlen érdeke,hogy jól eladja a termékét ,akkor mellette miért nem lehet kicsit megújulni ?Ja igen a közvélemény kutatások,ahol hallgatót lehet veszteni .Főleg ha azok a kutatások nem véletlenül az aktuális párt"kedvenc" rádióit hoznák ki győztesen.Kicsit fura az egész.
Olyan helyeken ahol sok ember van,miért nem Class megy.Vidéken nincs nagy kínálat,de sok helyen hallani internetes adókat is,amit eddig nem.Szóval a Neo ment és azt hiszik sokan csak a Mr és a Class felé fognak hajlani ,pedig nem.De a másik oldal a "muszáj,mert más nincs" hallgatói tábor,akik emelik a statisztikát .
tudomásul kell venni, hogy a kereskedelmi rádiózás egy igen költséges iparág, az arculat tervezése nem egyénieskedő ötletelések mentén működik, más pénzével nem játsszunk és még sorolhatnám - magyarán hogy értsd: senki nem kíváncsi arra hogy neked személy szerint mi az igényed, elképzelésed, véleményed! ha beleillesz a célcsoportba, akkor az jó neked és a rádiónak, ha pedig nem akkor viszlát, nem neked szól a rádió! lehet itt okoskodni, osztani az észt csak fölösleges, amíg nem a te pénzed megy a levesbe, amíg hallgatóként egy fillért nem adsz bele a rádió kasszájába, addig nem a te egyéni ízlésed lesz az etalon, hanem a célcsoporté!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 584