A fehérvári 94.5-ön RT-ben megoldották a dalcímkiírást, csak hogy valami pozitívat is szóljak
Nem RT+-os mint a pesti, de ez is haladás.
Nem RT+-os mint a pesti, de ez is haladás.
mlaszlo írta: ↑2019.03.09. 09:28 A 96.4 esetében pedig kivették a 90.4-et, érthetetlen miért. Nem vált át a 96.4-ről, ott se ahol a 90.4 már erősebb lenne. Nem értem miért féltik ennyire görcsösen a 96.4-et, hogy esetleg összeérne mással.Nekem Pestről az M7-en mindig vált a 96.4-ről a 90.4-re. Viszont kb. 4-szer oda-vissza, ami rohadt idegesítő...
Adam írta: ↑2019.03.09. 13:15 Ez az AF egyébként hogy működik? Minden frekvenciához be kell (lehet) állítani másik frekit, hogy gyenge jel esetén mire álljon át? Ezt tudja olvasni a radiokeszulék, ez alapján áll at? Ki is lehet olvasni valahogyan a rádióból?Szerintem azt csinálták,hogy az Egerszegnél csak a PS-t írták át,míg a PI és az AF "úgymaradt".
Ebben az esetben elcseszték a beállítást a 99,4-en, meg a 95,8-on is. A kanizsai 95,6-ot még nem volt alkalmam tesztelni.
Vagy
Van egy közös “RDS kód” ami be van állítva a rádió összes frekijén, ez alapján találja meg a készülék?
Ebben az esetben viszont az Egerszeg rádiónál követték el a hibát.
Adam írta: ↑2019.03.08. 22:59 RDS és AF-es (Alternative Frequency) témában otthon lévőktől kérnék véleményt elsősorban.Valószínűleg a környékbeli frekvenciáknál nem lett módosítva az alternatív frekvenciák között a zalaegerszegi frekvencia és ezért vált át az Egerszeg rádióra. Ez tulajdonképpen elég nagy baki a részükről.
Zala megyében a Rádió1 3 frekin ad jelenleg, (az egykori Helikon Rádió hálózatán) 95,8 Zalaegerszeg, 99,4 Keszthely, 95,6 Nagykanizsa. A 3 helyi freki többé kevésbé összeér, azt nem mondom, hogy lefedik egész Zala megyét, de valamennyire igen.
A Rádió1 Zalaegerszegen 2019 január 11-ig a 95,1-en adott, az Egerszegi TV és rádió Kft által üzemeltetett adón, akkor ment át a 95,8-ra.
Jelenség a következő: Autóval megyek a 95,8 határán, és hallgatom a Rádió1-et. RDS jel még nincs, de valamennyire bejön a rádió. Amint közelebb érek Zalaegerszeghez, RDS jelet fog a rádiókészülék az autóban, és a következő pillanatban átvált a 95,1 Egerszeg Rádióra. Ugyanezt tapasztaltam Zalaszentgróton, csak akkor a 99,4-ről váltott át a 95,1 Egerszeg Rádióra.
Videók:
95,8-ról: https://drive.google.com/file/d/16dHvXs ... CNE8d/view
99,4-ről: https://drive.google.com/file/d/1udl7H_ ... DYAXW/view
Szerintetek mi lehet az oka? Szerintem a 95,1-nél nem törötlék a beállításokat, és az autórádió úgy érzékeli, hogy ez is Rádió 1.
Giorgio800112 írta: ↑2019.03.04. 09:09 Megkora kamu ez a széf nyitó játék.Persze a játék szerint a széf egyszer csak bezárul (aha amikor ők akarják)Igen. Ez a kb. a 90-es évek elején egy kereskedelmi rádióban elment volna.
Ez így nagyon amatőr persze a hallgatókat hülyíteni jó![]()