RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#181224  Szerző: Gondics

LewyDee írta: 2019.02.05. 07:22 FM96.7
Tatabánya
Kinél, hogy jön?
Furának tartom az Fmscan-on a rádió paramétereit. Azzal a 316 wattal sugároz a szálloda tetejéről. Az fmscan szerint a legnagyobb dB-vel vehető a forrás rádió és a karc fm-hez viszonyítva. Nekem Szőlősre 69 dB-t ír. Hogy lehet ez, mert a forrás rádió 800 wattos és magasabban, a kő-hegyről ad. Szintén a hegyről ad a karc fm ami az fmscan szerint 1kw-os, más oldalakon csak 500 wattal.
dB szerint csökkenő sorrendben így írja:
1. Rádió 1 69dB
2. Karc fm 64dB
3. Forrás 6dB
Erre kinek, mi a hozzászólása?
 #181222  Szerző: LewyDee

FM96.7
Tatabánya
Kinél, hogy jön?
 #181191  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta: 2019.02.04. 09:35 Viszont az M6-oson Dunaújváros előtt van ahol ez szól csak normálisan.
Gyanítom a Meleg-hegyről is lefedte volna azt az útszakaszt, sőt, valószínűleg többet is.
 #181167  Szerző: asr27

zenefalo írta: 2019.02.04. 13:39 Most a Rádió 1-et hallgatva a 96.4-en Armin van Buuren Bla bla c. száma ment. Most nem jött le az RDS, nem mindig szokott, csak a frekit látva Roxy-feelingem lett! :lool:
Már játsszák? :o
Music FM-en 2018. júliusában már rotációban ment.
 #181163  Szerző: zenefalo

Na végre! Legalább 45 396. alkalommal is hallhatom Imany - Don't be so shy c. számát! Borzasztó ez a változatosság :gülü2:
 #181162  Szerző: zenefalo

Most a Rádió 1-et hallgatva a 96.4-en Armin van Buuren Bla bla c. száma ment. Most nem jött le az RDS, nem mindig szokott, csak a frekit látva Roxy-feelingem lett! :lool:
 #181156  Szerző: LuciFerko

mlaszlo írta: 2019.02.03. 19:54
Tomikaaa írta: 2019.02.02. 14:33 Azt hiszem, megvan, miért ilyen gyenge a 90,4. Nem a Meleg-hegyről sugároz, hanem a Bence-hegyről (legalábbis Fmscan-on átírták erre). Mondjuk szerintem még mindig jobb, mintha csak feldobnák egy épület tetejére az antennát.
Jobb, de tulajdonképpen mégsem jobb, mert ezzel az alacsonyabb helyről pont azt érték el, hogy csak a tavat fedi le a 90.4 (amit a 94.5 is lefed) és nem nagyon szól el messzebbre. Lett volna, egy viszonylag jó adottságú frekvencia, de mondjuk ki, elszúrták azzal, hogy egy alacsonyabb helyre telepítették az adót.
Egy újonnan induló helyi rádiónál még megértem, hogy anyagi okok miatt először egy alacsonyabb költségű helyre telepítik az adót, de egy Rádió1-nél, ami a leghallgatottabbnak, piacvezetőnek kommunikálja magát, furcsa, hogy nem a lehető legjobb lefedettségre törekednek az adók telepítésénél.
Viszont az M6-oson Dunaújváros előtt van ahol ez szól csak normálisan.
 #181149  Szerző: mlaszlo

Tomikaaa írta: 2019.02.02. 14:33 Azt hiszem, megvan, miért ilyen gyenge a 90,4. Nem a Meleg-hegyről sugároz, hanem a Bence-hegyről (legalábbis Fmscan-on átírták erre). Mondjuk szerintem még mindig jobb, mintha csak feldobnák egy épület tetejére az antennát.
Jobb, de tulajdonképpen mégsem jobb, mert ezzel az alacsonyabb helyről pont azt érték el, hogy csak a tavat fedi le a 90.4 (amit a 94.5 is lefed) és nem nagyon szól el messzebbre. Lett volna, egy viszonylag jó adottságú frekvencia, de mondjuk ki, elszúrták azzal, hogy egy alacsonyabb helyre telepítették az adót.
Egy újonnan induló helyi rádiónál még megértem, hogy anyagi okok miatt először egy alacsonyabb költségű helyre telepítik az adót, de egy Rádió1-nél, ami a leghallgatottabbnak, piacvezetőnek kommunikálja magát, furcsa, hogy nem a lehető legjobb lefedettségre törekednek az adók telepítésénél.
 #181096  Szerző: robert11

Radioromaniát én is ismerem én is hallgattam régebben tényleg nagyon jó elektronikus zenéket diszkózenéket csinálnak a románok volt sok olyan amit itt még nemhallottam, de ott már adták a slágerlistán mint pl annó Alexandra Stan Mr szaxobeat azt itt későn kezdték el játszani később.
De a lett, és a litvániehr-n is vannak olyan számok, amiket már korábban hallottam míg itt a hazai rádiók csak később vagy egyáltalán nem adtak.
R1en pl Panic at the disco high houps az nem rég került be meg is lepődtem míg azt én már tavaly nyáron hallottam.
Érdekesek a velenceitavi hírek.
 #181093  Szerző: Tomikaaa

Azt hiszem, megvan, miért ilyen gyenge a 90,4. Nem a Meleg-hegyről sugároz, hanem a Bence-hegyről (legalábbis Fmscan-on átírták erre). Mondjuk szerintem még mindig jobb, mintha csak feldobnák egy épület tetejére az antennát.
  • 1
  • 505
  • 506
  • 507
  • 508
  • 509
  • 1022