RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#58510  Szerző: Zsolt

mimi írta:
Zsolt írta:Itt látható egy valamikori osztrák hallgatottsági mérés: http://images.derstandard.at/2010/07/22 ... 653122.jpg
Az FM4 hallgatottsága 3-5% körül mozog tartományonként, tehát a Petőfi rádióénál alacsonyabb. Ha ennek ellenére valaki azt állítja, hogy a Petőfi jobb, tartalmasabb, színvonalasabb rádió mint az FM4, az vagy nem hallgatta még huzamosabban őket, vagy simán hülye.
Azt kifelejtetted, hogy ez a hallgatottsági felmérés a 10 éven felüli hallgatókat mutatja, ha jól értem; a radiosite-on beidézett felmérés meg 15-29, 15-39, 15-49. Tehát ezekben a korosztályokban valószínűleg jobban áll az FM4 is.
Igazad van. Megtaláltam az ORF-Radiotest adatait 14-49 között: http://mediaresearch.orf.at/c_radio/con ... tm?y=1&z=2
Itt már egy kicsivel tényleg magasabb a prozent.
 #58494  Szerző: mimi

Zsolt írta:Itt látható egy valamikori osztrák hallgatottsági mérés: http://images.derstandard.at/2010/07/22 ... 653122.jpg
Az FM4 hallgatottsága 3-5% körül mozog tartományonként, tehát a Petőfi rádióénál alacsonyabb. Ha ennek ellenére valaki azt állítja, hogy a Petőfi jobb, tartalmasabb, színvonalasabb rádió mint az FM4, az vagy nem hallgatta még huzamosabban őket, vagy simán hülye.
Azt kifelejtetted, hogy ez a hallgatottsági felmérés a 10 éven felüli hallgatókat mutatja, ha jól értem; a radiosite-on beidézett felmérés meg 15-29, 15-39, 15-49. Tehát ezekben a korosztályokban valószínűleg jobban áll az FM4 is.
 #58482  Szerző: Zsolt

Cicoo írta:Picit körülnéztem a site-on hallgatottsági adatok terén.

Hasonlítsuk össze az MR2 eredményeit a Café-val Budapesten! Hogy miért pont azzal? Hasonlóan rétegzenei rádió mindkettő, csak a Café-ban lényegesen több a szöveges tartalom. (Még mielőtt megkapnám, hogy nem csak 1 városból áll az ország: csak ezt találtam.)

Az augusztusi adatok:

MR2 Cafe
15-29 napi átlag 7,5 2,1
15-39 napi átlag 7,8 2,3
15-49 napi átlag 6,6 1,9

Azt hiszem, ez is egy érv arra, hogy miért nem kell több beszéd a Petőfibe..
A közszolgálati rádió egyik csatornája sem (a látszattal ellentétben) NEM nyereségérdekelt, azaz NEM kereskedelmi rádió. Éppen ezért, persze fontos, hogy minél több hallgatója legyen a Petőfinek, de nem szabadna, hogy ez legyen az elsődleges.
A közszolgálati rádió sikermérője nem csak a hallgatottsági adat, hanem sokkal inkább műsorainak színvonala.
Én úgy gondolom, hogy azon primkókat, akik elhányják magukat, ha a rádióban nem csak zene megy, hanem valaki megszólal, nem kell közszolgálati rádiónak feltétlenül kiszolgálnia.

Itt látható egy valamikori osztrák hallgatottsági mérés: http://images.derstandard.at/2010/07/22 ... 653122.jpg
 #58477  Szerző: Cicoo

Igen, a "szeretnék kérni egy számot", nekem is a kedvenc kívánságműsor klisém. Biztos rávágnám, hogy gyök kettő..
De jó is, hogy nem minden műsor ennek a rétegnek szól.
 #58451  Szerző: steve

Épp a múltkor elemeztük, hogy a magyar társadalom negyede funkcionális analfabéta. Ezért nem szeretik a szöveges tartalmat. Hallgass bele, hogy milyen utolsó, senkiházi prolik kérnek dalokat a Neo és Class FM-en. Iszonyat. Olyan az egész, mint egy Maunika Show.
Szeretnék kérni egy számot.
Kérek egy számot
Légyszi adjatok le egy pörgős számot
Szerinted például az ilyen idióták hogyan fogadnák azt, ha szöveges tartalom is hallható lenne a kedvenc szennyrádiójukon? A café-t az intelligensebb, műveltebb réteg hallgatja, akinek nem fájdul meg a feje, ha beszélnek is hozzá. Valamint nem 100 zenéből áll a repertoárjuk, hanem tízezer dalból.
 #58448  Szerző: Cicoo

Picit körülnéztem a site-on hallgatottsági adatok terén.

Hasonlítsuk össze az MR2 eredményeit a Café-val Budapesten! Hogy miért pont azzal? Hasonlóan rétegzenei rádió mindkettő, csak a Café-ban lényegesen több a szöveges tartalom. (Még mielőtt megkapnám, hogy nem csak 1 városból áll az ország: csak ezt találtam.)

Az augusztusi adatok:

MR2 Cafe
15-29 napi átlag 7,5 2,1
15-39 napi átlag 7,8 2,3
15-49 napi átlag 6,6 1,9

Azt hiszem, ez is egy érv arra, hogy miért nem kell több beszéd a Petőfibe..
 #58442  Szerző: lali87

BajakiGabesz írta:...A Sláger, Danubius, MR2-Petőfi korszakban az volt a jó, hogy az ember legalább tudott választani vidéken, nem kellett lenyelnie mindenkinek a békát, de most ez változik, mert az összevisszaság sokkal kelendőbb...
:yes:
 #58436  Szerző: BajakiGabesz

Ezekből a hozzászólásokból számomra teljesen kiderült, hogy szinte senkinek sincs fogalma a formatokról, ezenfelül az is kiderült számomra, hogy a BBC Radio 1-nak is csak a weboldaláig jutottatok el és ott pedig a Chart részre kattintva megállapítottátok, hogy az mainstream... Lenne nagy meglepődés, ha egyszer körültekintően, mondjuk a Playlist menüre is rákattintanátok és kiderülne, hogy a zenék 80%-a a HOT/Mod/AC formátumba tartozik, és a maradék 20% Rhythmic CHR/CHR, vagy ha mondjuk eljutnátok a Listen Live gombig és belehallgatnátok az maga lenne a csoda...
Azon is meglepődnétek, ha azt mondanám, hogy a friss brit zenéket játszó Selector című műsor is 90%-ban ezekből a zenékből válogat.
Amit itt sokan leírtatok az a Neo FM-et isteníti, mert csak ott van akkora zenei katyvasz, mint amit ti jónak találtok... Jason Donovan után Lady GaGa, majd egy kis Muse, mert mindenkit ki kell szolgálni. Na ez az, amiről a rádió sohasem szólt és talán nem is fog. Egy rádió ne akarjon mindenféle zenét játszani, hanem formáljon közösséget, mert azzal többet ér el, aki mindenkinek meg akar felelni, annak nem lesz állandó hallgatósága, és bár én utálom a Rádió 1-et, de ők rájöttek arra, hogy van aki csak Lady GaGa-ra és Adam Lambert-re szeret dudorogni, és ez országosan bejött, és semmi köze ahhoz, hogy milyen zenét játszanak.
Szerintem nem volna szerencsés, ha Magyarországon csak a divatrádiót tudnánk csinálni, illetve akarnánk csinálni minden működő rádióból.
A Sláger, Danubius, MR2-Petőfi korszakban az volt a jó, hogy az ember legalább tudott választani vidéken, nem kellett lenyelnie mindenkinek a békát, de most ez változik, mert az összevisszaság sokkal kelendőbb...
 #58434  Szerző: Pasa

steve írta:Szerintem lesz egy igazán változatos zenét adó közszolgálati rádió tele értékes és érdekes műsorokkal. Ez a sok monoton alter szutyok meg le lesz húzva a WC-n. Igen, ez lesz. Mert azért az nem normális, hogy egy közszolgálati rádió rétegzenét játszik. Ráadásul nagyon szűkre szabva. A BBC One sem rétegzenét ad, helló!
Minden szavaddal egyetértek. Én is támogatom egy fiataloknak szóló közszolgálati program országos sugárzását, de nem a jelenlegi Petőfiét (jó, jó, a régiét sem, bár a vízállásjelentés azért odavert :hehe: ).
Snake írta:Ennyi erővel bármit csak tökéletes vétel mellett, én is hivatkozhatok erre
Hát igen, az lenne az igazi, de mivel ez lehetetlen, azt kell a legjobb hálózaton adni, ami csak így élvezhető. A komolyzene tele van csendes részekkel, a legkisebb FM-zaj vagy torzulás is hazavágja a műélvezetet. A könnyű műfajoknál ez nem ilyen éles dolog, meg ugye azok amúgy is processzáltak, tehát "túlüvöltik" a zajt.
 #58431  Szerző: PooLee

Kétféle zenei közszolgálati adót is megkülönböztethetünk a létező példák alapján.
a.) Olyan zenéket sugároz, amelyeket kereskedelmi alapon csak neccesen érné meg, azonban mindenképpen megérdemlik, hogy megjelenhessenek, mert fontos részei a zenei kultúrának. (ilyen pl. a szlovák Radio_FM és jelenleg az MR2 is)
b.) Jellemzően mainstream vonulatú, azonban olyan mennyiségű és minőségű műsort állít elő, ami egy kereskedelmi rádiónak nem érné meg, emellett felvállal mindenféle rétegzenei műsort is - ez lenne a BBC Radio 1.

Én támogatnám egy c. kategória létrehozását. Zeneileg lőjük be okosan egy nem túl mainstream - nem túl alter vonalra (működnek ilyen jellegű zenei adók szerte a világon, kereskedelmiként is), emellett legyenek abszolút fiatalos műsorok bőséggel; legyen példa a BBC Radio1 akár e tekintetben!
  • 1
  • 537
  • 538
  • 539
  • 540
  • 541
  • 625