Gr3g0ry írta: ↑2018.07.19. 18:05
mlaszlo írta: ↑2018.07.19. 14:21
Nem értem, hogy mi a problémás benne? A 89.5-ön a megadott időszakokban ugyanúgy mehetne helyi tartalom, ugyanúgy lehet helyi reklámblokk mint most a 96.4-en. Sőt talán több helyi reklám is lenne, mivel most a 96.4 lefedettsége elég szerény, így sok hirdető ki is esik, mert nem csak Budapestre hirdetnének, hanem a fővároshoz ma már szervesen hozzátartozó agglomerációba is. Egyébként ahogy előttem is írták, ha ez a központi frekvencia, akkor milyen plusz helyi tartalom kellene.
Azt mondod a helyi reklám fontos, na igen fontos, de egyes városokban igen kevés van, ha belehallgattál pl. a Fehérvár rádióba, hiába volt magas hallgatottsága, mostanában egy-egy reklámblokkban volt 1-2, jó esetben 3 hirdető. Ez egy Rádió 1 szintű rádiónak bevétel téren nem sokat jelentene.
Voltak aggályaim a 89,5 kérdésével kapcsolatban,de ahogy látom ezek a aggályok orvosolhatóak....
A reklámok kérdésében arra gondoltam volna, hogy nemcsak helyi reklámok mehetnének a helyi frekiken(célozva a helyi hallgatóságot) hanem országos jellegű reklámok is,bár ez inkább azokra kellene ahol pl óránként vagy néhol félóránként is adnak helyi reklámot/híreket.
A 96,4 lefedettsége igen szerény valóban,bár tegyük fel hogy a 96,4 -en helyi cégek reklámjai is megjelennének az országos mellett,ugyanúgy mint 106,5,107,5,90,4, vagy a 91,1-n esetében is(országos mellett többféle helyi reklám,többféle frekiken).
A helyi tartalommal kapcsolatban a vételkörzettel arányos,több közlekedési infó-t,időjárás-jelentést,programajánlót,vagy talán riportot is akár(lényege csupán az hogy ne legyen kifogásolás a "helyi" tartalom hiányára).
Ezekre gondoltam volna...
Amiket leírtál reklámok terén, az pontosan így van most a Rádió 1-nél, először országos reklámblokk, majd elhangzik helyi frekvencia és a Rádió 1 csak igazi mai sláger megy szlogen és jön a helyi reklámblokk. A 96.4 esetében is, csak kevés a helyi reklám, aminek oka lehet a szerény lefedettség, mivel a hirdetők már nemcsak a fővárost szeretnék megcélozni a hirdetéseikkel.
Programajánló blokk most is van, naponta többször is szokott lenni. Riportra egy ilyen zenei rádióban viszont semmi szükség nincs, csak elüldözné a hallgatót.