Szerintem ez csak arról szól, hogy tetszik-e valakinek a "nagyonzene" formula, avagy nem. Ha nem, akkor veri az asztalt, hogy vissza a régit, az értékeset, ha meg tetszik, akkor fikázza a régit. Az igazság márpedig a kettő között van, ahogy azt itt nagyon sokan látják is. Tény tehát, hogy vannak olyan műsorok a régi rendszerből, amelyek értékesek, és igény is lenne rájuk. Másik oldalról pedig tény, hogy egy modern közszolgálati adó könnyűzenei csatornával is rendelkezik, ám nem zenegéppel!!!
Én tehát a nótaszót is országosan sugároznám, lenne kabaré is, és sportközvetítés is. Csak nem egy fiataloknak készülő adó rovására. Ugyanakkor az MR2-t a jelenlegi formájában én is azonnal felszámolnám. Amit változtatnék: kicsit kibővíteném a műfajokat, ám a frissességre ügyelnék, és ami a legfontosabb: továbbra is maradjon merőben más a kereskedelmiektől, mert a lényeg pont az, hogy azok a zenék szóljanak itt, amiket egy kereskedelmin lehet, hogy kockázatos lenne nyomni. Emellett pedig sok-sok műsorra is szükség van, de főleg este 6 és éjfél között lennének ezek. Azonban napközben is élő, tartalmas, aktuális megszólalások lennének szükségesek, csak azt szigorúan figyelembe véve, hogy ma az emberek 97%-a háttérrádiózik!