RADIOSITE Fórum

• Sztár FM Budapest

#20527  Szerző: fofla

Amennyiben helyben lenne műsorvezetés, annak biztos lenne értelme. És nemcsak a reggelre gondolok, hanem mondjuk 6-tól, 20-ig! Egy Miskolc nagyságú városban nem hiszem, hogy nem lenne igény még úgy is, hogy a zene leginkább a szüleiknek szólnak. Az meg, hogy Pesten, vagy Párizsban szerkesztik a zenét, szerintem nem sok jelentősége van, ha az jó.
A Sztáron van hiba a műsorvezetés hiányán kívül is, mégis hallgatják! Gondolom a vezetőség a költséghatékony megoldásokon gondolkodnak, nem az a legfontosabb, hogy kihasználják a lehetőségeiket.
 #20514  Szerző: VidámSrác

Ákoska írta:A miskolci Sztár Fm-en nincs műsorvezetés. Akik ezt sérelmezik: jobb volt, amikor a Sztár Fm műsorvezetéses korszakának végén (kb. 2007jan-aug) már csak 1, azaz 1 műsorvezető volt???
őszintén nem élveznék el attól, ha lenne rajta műsorvezetés, számomra a sztár fm akkor is a miskolci kereskedelmi rádiós piacon monopol helyzetben lévő társaság távirányított, frekvenciafoglaló automatája maradna.
 #20506  Szerző: nyikolaj

Ákoska!Az egy is több a semminél.
 #20503  Szerző: Ákoska

A miskolci Sztár Fm-en nincs műsorvezetés. Akik ezt sérelmezik: jobb volt, amikor a Sztár Fm műsorvezetéses korszakának végén (kb. 2007jan-aug) már csak 1, azaz 1 műsorvezető volt???
 #19158  Szerző: Pasa

VidámSrác írta:és ez egyéni tapasztalat vagy valami reprezentatív mérés?
Természetesen egyéni, de mint tudjuk, a reprezentatív sem igazán reprezentatív...
 #19156  Szerző: VidámSrác

Pasa írta:Fiatalokkal munkámból adódóan sokat beszélgetek, és továbbra is állítom, legalább annyit rádióznak, mint mp3-aznak (most pl. el vannak ájulva a Rise-től :o ), ez tehát nem veszélyezteti a rádiózás jövőjét. Pláne, ha a már most is létező, telefonról elérhető több ezer netrádiót is számításba vesszük.
és ez egyéni tapasztalat vagy valami reprezentatív mérés?
 #19144  Szerző: Pasa

Obladioblada írta:Végletekről ne beszéljünk. Mert ez az egyik véglet, hogy szar, de ért a technikához, a másik pedig a sztár fm, hogy hú, jók a zenék, kár hogy sok a csönd közöttük, mert nem keveri senki. A kettő között van valahol a nagy magyar átlag, de pont azért írtam le, amit írtam, hogy érezzük, milyen jó lenne ha valaki lenne néha ott a sztár fm műsorai alatt is...
Csak bele kéne valahogy hallgatnom a miskolciba is, mert ezek szerint ott a baj. Pesten nincs a zenék között csend, nem áll le az adásgép sem, és a zenék sem ismétlődnek, meg nem is szólnak egyszerre... Én itt napi 4-5 órát hallgatom autóban (pedig van benne iPod, meg multi mp3-as DVD-játszó is), és nagyjából elégedett vagyok vele. Valóban, egy jó orgánumú értelmes (zenéhez is konyító) műsorvezető nem ártana, de mivel ilyen nincs kis hazánkban, inkább szóljon csak a zene. Amúgy a Sztár FM-en szívesen hallanám - mint régen a Calipso előtt - a B. Tóth Lászlót vagy Cintulát, esetleg Tibi Bácsit (bár ő erősen beszédhibás, viszont idevaló "retroarc"). Fiatalokkal munkámból adódóan sokat beszélgetek, és továbbra is állítom, legalább annyit rádióznak, mint mp3-aznak (most pl. el vannak ájulva a Rise-től :o ), ez tehát nem veszélyezteti a rádiózás jövőjét. Pláne, ha a már most is létező, telefonról elérhető több ezer netrádiót is számításba vesszük.
 #19117  Szerző: Obladioblada

mg írta:Úgyhogy engem rohadtul nem tud meghatni hallgatóként az, hogy jó, hát úgy vezeti a műsort, ahogy, de közben milyen szépen ügyel az adásbiztonságra :)
Végletekről ne beszéljünk. Mert ez az egyik véglet, hogy szar, de ért a technikához, a másik pedig a sztár fm, hogy hú, jók a zenék, kár hogy sok a csönd közöttük, mert nem keveri senki. A kettő között van valahol a nagy magyar átlag, de pont azért írtam le, amit írtam, hogy érezzük, milyen jó lenne ha valaki lenne néha ott a sztár fm műsorai alatt is...
 #19113  Szerző: mg

A technika kezelése betanított szakmunka, az, hogy ez jól működjön, már minimális elvárás (van persze, ahol még ez se jön össze...). De elértük már azt a szintet is, hogy ebbe ne kelljen beleszakadnia a műsorvezetőnek.
Úgyhogy engem rohadtul nem tud meghatni hallgatóként az, hogy jó, hát úgy vezeti a műsort, ahogy, de közben milyen szépen ügyel az adásbiztonságra :)
 #19109  Szerző: Obladioblada

Pasa írta:és - szerencsére - nincs műsorvezető sem (úgyis csak elmondaná, hogy ki énekel, hány fok van kint, meg mit csinálnak épp a celebek, és kivel...).
Itt van a legnagyobb gond, hogy sokan így gondolják. Leírom miért...

Azt aláírom, hogy tele van balfasz (én vagyok a világ közepe) kisköcsögökkel a média (valahogy vonzza őket, nem tudom miért), de a műsorvezetés korántsem merül ki ebben, mifelénk legalábbis nem.

A műsorvezető dolga azon túl, hogy néha megszólal (most mindegy mit mond és miről, bár én örülök, ha elmondják hány fok van...) keverni a zenéket, szignálokat, reklámot, híreket, hogy ne úgy szóljon minden, mintha egy winamp lista lenne elindítva, műsorelemek között egy-két mp szünettel (a sztárfm sajnos pont ilyen).

A műsorvezető dolga figyelni az adásbiztonságra, hogy ne szóljon pl. két dal, stb. percekig egyszerre, vagy ne menjen az alap magában csak úgy, ne legyen csend, szóljon a rádió (ellenpéldának ott az express). Vannak okos adásvezérlők, melyek megoldanak ilyesmit maguktól is, és be is lehet keverni napokra előre mindent, úgy hogy utána ott sem vagy, mégis élőnek hat, de a többség nem ilyen.

És ugyancsak a műsorvezető dolga, hogy ha betelefonál a paraszt, akkor legyen aki felveszi a telefont, és meghallgatja mit akar, hátha fontos dolog történt, és érdemes bemondani.

Sorolhatnám, de mindegy. Ez rádiónként változik. A lényeg hogy a műsorvezető olyankor sem a farkával játszik, ha éppen nem beszél bele a mikrofonba, mert egy jó rádió esetében nincs ideje a farkával játszani.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 65