RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#56609  Szerző: benjamin

PooLee írta:Én az országos adatokat néztem, lévén az MR2 országos rádió.
Az már más.
 #56606  Szerző: mikrofonos

nyikolaj írta:Szerintem meg sokkal több ember hallgatta a jól megszokott Petőfit,mint most az Mr2-t.
Ennek az mr2nek mi értelme van?
Semmi változatosság,csak monoton....Jó ha hallgattam amióta van olyan 5 percet.
Ennek utána lehet nézni. Én megtettem, igaz akkor nem a GfK meg az Ipsos csinálta a felméréseket, hanem a Gallup, de tény, h. a "régi" Petőfin 100 és 200 ezres volt az átlagos hallgatottság naponta. Kiugrásokat (jelentős mértékű) csak a Kabarécsütörtök, a déli nótaszó és a hétfői kívánságműsor produkált (a vége felé már az sem).
Amúgy a mostani túlzottan réteg jellegű zenei paletta bővítésével egyetértek, és azokkal a hangokkal is akik szerint nem lesz profitábilis a vélhetően elinduló "nagy közszolgálati" Petőfi.
 #56600  Szerző: PooLee

Én az országos adatokat néztem, lévén az MR2 országos rádió.
 #56597  Szerző: benjamin

Én a vidéki megyeszékhelyekre gondoltam.De budapesten tényleg nőtt a hallgatottság.
 #56592  Szerző: PooLee

benjamin írta:Miért van az hogy az mr2-őt egyre kevesebben hallgattják a hallgatottsági adatok szerint? :S
Ugyanazokat az adatokat nézzük? Mert amit én láttam: az MR2 hallgatottsága minden korosztályban nőtt, a NeoFM-é pedig csökkent. És ebben nincs is semmi meglepő, gondolom azok, akik nem bírták tovább a NeoFM vérlázítóan silány kotyvalékát, részben az MR2-re kapcsoltak.
 #56589  Szerző: benjamin

Miért van az hogy az mr2-őt egyre kevesebben hallgattják a hallgatottsági adatok szerint? :S
 #56578  Szerző: Gabeedj

Nem szeretném ,hogy a Petőfiből,fárasztó dumálgatós rádiót csinálnának és kicsit majmolnák a kereskedelmi rádiókat a kívánságműsor áradattal és egyel több adó lenne,amin az "önök kívánságai "szólnának.
Igen is legyen könnyűzenei műsoros közszolgálati adó ,kultúrával fűszerezve .Ezt az mr2ös dolgot és kínálatot sem szabad kidobni ,ennek is kell helyet adni,hiszen ezzel lett nyereséges a rádió .Kultúrfitnesz ,eleven,akusztik ,dj szett,ezek mind egy egy kultúra része és ez is közszolgálat,csak zenei közszolgálat .Nagy hülyeség lenne erre is egy hatalmas off-ot nyomni ..Szabó Tamás,Horváth Gergely elég jó műsorvezetők ,sok kereskedelmibe is elkelne az ilyen karakterű műsorvezető,mint ők.Ez miatt is szerintem elég jó dolog birtokában van az Mr 2.Legyenek színesek,de ne legyenek kereskedelmi gondolkodású rádió és ne legyen unalmas hallgathatatlan ....
 #56560  Szerző: mimi

Állami támogatással együtt...
 #56552  Szerző: Snake

mimi írta:
akhaz írta:Azért jólenne az országnak egy nyereséges Mr2 vagy egy nyereséges Mr1
Legalább húszszor annyi embert kell az MR1-nek eltartania, mint mondjuk a Neonak vagy a Classnak, sose lesz nyereséges...
Jelenleg nyereséges, bár már nem biztos mióta lemondott a Such
 #56540  Szerző: PooLee

Először is: üdv mindenkinek, csatlakozom én is a fórumhoz, már régóta olvasója vagyok egyébként! :)
Az én véleményem az, hogy ha közszolgálati rádiót akarnak csinálni, akkor figyelembe kell venni, hogy mi is a nép igénye. Állítólag a megújítás előtti Petőfi is a fiataloknak szólt, és az MR2-Petőfi is. Össze kell vetni a kettő hallgatottsági adatait. Úgy gondolom, hogy a magyar fiatalság szavazott a hallgatásával.
Persze én sem gondolom, hogy ettől függetlenül az MR2-Petőfi rendben van. Abban 100%-ig igaza van Szalai Annamáriának, hogy zenegépként nem teljesíti közszolgálati feladatát. Fel kell tölteni műsorokkal: olyanokkal, mint a Kultúrfitnesz, csak nem kell sajnálni leadni teljes interjúkat, ha cd-ről van szó, igenis be kell mutatni alaposan, belehallgatni, stb. Legalább 4-5 Horváth Gergelyre van még szüksége a rádiónak úgymond, és megkockáztatom, hogy még tovább nő a hallgatottság.
Azoknak is igaza van, akik szerint viszonylag egyhangú a zenei kínálat. Azoknak ugyanakkor egyáltalán nincs igazság a szavaiban, akik szerint olyan az MR2-Petőfi, amiből sok tíz másik van. Nem olyan. És pont ez a lényeg, hogy ne is legyen olyan, soha. De ettől még válogasson valamivel szélesebb spektrumú skáláról.
Mindig megy a példálozás, hogy más országokban hogyan működik a közszolgálati rádiózás. Egyetértek, elég megnézni őket. Akik modern közszolgálati adókkal rendelkeznek, mindnek van könnyűzenei adója, ami merőben más a kereskedelmiektől, de VAN! De műsorok is vannak rajta... viszont közel sem olyanok, mint a "régi" Petőfi rádión!!!
  • 1
  • 550
  • 551
  • 552
  • 553
  • 554
  • 625