Először is: üdv mindenkinek, csatlakozom én is a fórumhoz, már régóta olvasója vagyok egyébként!

Az én véleményem az, hogy ha közszolgálati rádiót akarnak csinálni, akkor figyelembe kell venni, hogy mi is a nép igénye. Állítólag a megújítás előtti Petőfi is a fiataloknak szólt, és az MR2-Petőfi is. Össze kell vetni a kettő hallgatottsági adatait. Úgy gondolom, hogy a magyar fiatalság szavazott a hallgatásával.
Persze én sem gondolom, hogy ettől függetlenül az MR2-Petőfi rendben van. Abban 100%-ig igaza van Szalai Annamáriának, hogy zenegépként nem teljesíti közszolgálati feladatát. Fel kell tölteni műsorokkal: olyanokkal, mint a Kultúrfitnesz, csak nem kell sajnálni leadni teljes interjúkat, ha cd-ről van szó, igenis be kell mutatni alaposan, belehallgatni, stb. Legalább 4-5 Horváth Gergelyre van még szüksége a rádiónak úgymond, és megkockáztatom, hogy még tovább nő a hallgatottság.
Azoknak is igaza van, akik szerint viszonylag egyhangú a zenei kínálat. Azoknak ugyanakkor egyáltalán nincs igazság a szavaiban, akik szerint olyan az MR2-Petőfi, amiből sok tíz másik van. Nem olyan. És pont ez a lényeg, hogy ne is legyen olyan, soha. De ettől még válogasson valamivel szélesebb spektrumú skáláról.
Mindig megy a példálozás, hogy más országokban hogyan működik a közszolgálati rádiózás. Egyetértek, elég megnézni őket. Akik modern közszolgálati adókkal rendelkeznek, mindnek van könnyűzenei adója, ami merőben más a kereskedelmiektől, de VAN! De műsorok is vannak rajta... viszont közel sem olyanok, mint a "régi" Petőfi rádión!!!