RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#201017  Szerző: troll

Igen. Rohadt bosszantó az is, hogy pénteken egy csomó zene jelenik majd meg, és még nem adja a Rádió 1.

Kapcsolok is gyorsan valami szlovák adóra, ami már 2 hónapja játsza ezeket. I Love Szlovák Rádió. Mindjárt írok is egy 5 oldalas listát ide Nektek hogy miket nem ad a Rádió 1 a jövő héten megjelenő dalokból. Mert szerencsére ez titeket rohadtul érdekel.

Nem hallgatom ezeket a szenny magyar rádiókat. Apropó mi volt ez az 5 másodperc csend a Petőfin? Borzasztó ami itt megy. Szerencse, hogy nem hallgatom.
 #201015  Szerző: Laci95

Meg kell említenem az Olsen Ikreket ők is csináltak nagyon jó zenéket pop zenéket azt is simán adhat a Rádió 1 :yes: :party: :yeah:
 #201014  Szerző: robert11

Na a rádióról jut eszembe hogy mi ez a nagy rádió reklámozás hogy az emberek hány százaléka hallgat rádiót? Nem konkrétan a rádió1re értem hanem reggelente ez a komplett rádióhallgatási adatos reklám Mikor szerintem sokan már a spotifyyn meg ilyen egyéb más helyeken hallgatnak zenét az internetnek köszönhetően online rádióznak szóval ez picit fura mint ha nagyon kéne reklámozni a rádiót.
Hát erről is beszéltünk hoyg pl Alan Walkernek is annyi jó zenéje van Ehr-n sokat hallottam már amit az r1en soha nem adtak le csak az Alone-t és a fadedet ami ugye már a könyökünkön jön ki bár most a superhero a mixeknél nagyon jó hogy elhangzik az Ehr-n már azt is hallottam napközben.
Ez csak az előadókról jutott eszembe hogy van pár szám amit kiragadnak valakitől és azt nyomják.
Én azért kíváncsi lennék mi lenne akkor ha most elindulna a musicfm akkor mit lépne az r1? Úgy mint amikor évekig csak musicfm szólt és r1 nem legalább is Budapesten tudjátok a 12-től 16-ig tartó időszak ahol kemény éveket élt meg a rádió. Nem kell ragoznom hisz mindenki emlékszik arra a korszakra meg itt is volt már róla szó.
Persze nyilván tudom hogy nem érné meg ha lenne konkurencia vagy nem akarnak rá indítani valamit de most játszunk el a gondolattal hogy valami folytán visszajönne a musicfm vagy esetleg a Roxi.
Bármilyen hozzászólás meglátás jöhet ezzel kapcsolatban ki mit gondol erről.
Ja meg arra lennék kíváncsi mi lesz 7 év múlva vagy lehet már annyi sincs mert ezek a frekvencia engedélyek egyszer lejárnak majd és nem azokat az időket éljük már mikor 23 26 évig szól egy rádió mint annó a Danubiusz Juventusz esetében.
Petőfit fur ahogy nem szűntetik meg soha se a Kossúthot bár ami a Petőfit illeti én átneveztem volna 2007ben mert az már nem Petőfi amit ők csinálnak évek óta meg sem közelíti a nagy klasszikus Petőfit amikor még Zahorán Adrienn és Szalóczy Pál megszólaltak a rádióban híreke tmondtak stb stb volt Vízállásjelentés, ott ment a tarisznya rádió kabaré, na hát aki akkoriban hallgatta, emlékszik rá meg nem is igazán ide tartozik az r1 topikba csak úgy eszembe jutott. Kívánság műsor Komjáthyval aki ugye a Danubiuszon is megfordult.
 #201013  Szerző: p0tyi

Mondjuk a toplistát tényleg elintézhetnék annyival, hogy felkerül a weboldalra az aktuális airplay top50, és nem próbálják meg újdonságként eladni azt, ami nem az.
 #201012  Szerző: asr27

shadoe írta: 2023.11.05. 22:00 A Top 50-ben ugyanabban a félórában egymás után leadni ezt az 5 számot: "Million Dollar Baby", "Melody", "In The Dark", "Foolproof" és "My Head & My Heart", erre semmilyen mentség, ürügy, szakmai indok és magyarázkodás nincs és nem is lenne értelme. Ez megint kiállított egy bizonyítványt a rádióról.
Kettes számú szempont, ezek nem mai slágerek, nyomokban se tartalmaz 2023-at, de ha már recurrent rádiót csinálunk, azt is lehetne jól és változatosan, de erre is képtelenek.
Teljesen egyetértek.
 #201011  Szerző: shadoe

A Top 50-ben ugyanabban a félórában egymás után leadni ezt az 5 számot: "Million Dollar Baby", "Melody", "In The Dark", "Foolproof" és "My Head & My Heart", erre semmilyen mentség, ürügy, szakmai indok és magyarázkodás nincs és nem is lenne értelme. Ez megint kiállított egy bizonyítványt a rádióról.
Kettes számú szempont, ezek nem mai slágerek, nyomokban se tartalmaz 2023-at, de ha már recurrent rádiót csinálunk, azt is lehetne jól és változatosan, de erre is képtelenek.
 #201009  Szerző: adika4444

p0tyi írta: 2023.11.04. 12:22 Publikus, NMHH méréses napi görbe sajnos nincs, de pl. Online streamstaton azt látod, hogy 10:00-kor bezuhan az egész, mintha elvágnák?

Plusz a reggeli show nem egy rádió, vagy rádiós formátum része?

1) Miért nem lehet elfogadni a azt a véleményt, hogy ez egy jó rádió? Szerintetek meg nem, oké, akkor ti ezt gondoljátok. Nekem ez oké, nem elvtársi rendszer van, legalábbis itt, gondolhatunk mást.

2) Amire rá vagytok pörögve, szerintem 3 hónapot se bírna ki a piacon, friss, ismeretlen zenékkel, és eleve, egymással se tudnátok kb. megegyezni abban, hogy mi lenne a jó, ha nem ez.

Egyébként meg nem lehet feladata ma egy piacvezető, kereskedelmi FM rádiónak sem az, hogy népneveljen, sem az, hogy orrba-szájba újdonságokat mutasson be, a 90-es évek elmúltak.

Abban szerintem egyetértünk, hogy túl kevés érdemi szereplő van a rádiós piacon, leírtam lentebb, szerintem mitől lenne színesebb az egész. De a Rádió 1 pont úgy jó most, ahogy van.
Az én ízlésemnek szintén hallgathatatlan az R1, ugyanazzal a pár számmal, inkább EHR vagy JoyHits, na ott elég vadul zúdul az újdonság. Ha recurrent-re vágyom, akkor rákeresek:D

Viszont kis piac ez az ország és ahogy elnézem a környezetemben rádiót hallgatók 99%-át nem igazán érdekli mi szól. Megy a háttérben, ha célzottan vágyik valamire, azt meg megadja a streaming. Ahogy én érzem itt a rádió nem igazán a zenére, hanem inkább karakterekre épül, amíg van Bochkor és Balázs (de most csak példa a két név, inkább arra akartam rámenni, hogy ilyen karakterek), szerintem hihetetlen nagy mozgástere van a zenei szerkesztésnek. Mindig lesz egy réteg akinek épp tetszik, de a fanyalgók is ottmaradnak a tartalom miatt. A Retro ennek szerintem baromi jó példája, ugyanúgy hallgatja mindenki, csak idővel az Első Emeletet, KFT-t reggel leváltották Bochkor kedvencei. Személy szerint jobban bejön, mint egy Állj vagy lövök, de akkor is hallgattam a témák miatt. De nagyrészt amit benyom valaki reggel, az szól egész nap, hacsak nincs valami nagyon kirívó amit nem bír elviselni.

Így szerintem addig nem lesz újdonságokat, dance számokat játszó rádió, amíg valaki döntési pozícióban nem akarja azt hallgatni, vagy amíg nem jön el az, hogy egy rádió arra tudja magát felépíteni, amit játszik és nem arra, aki beszél. Nem ismerem a lett, litván piaci viszonyokat de amíg ott egy EHR kategóriájú rádió vígan üzemel, itthon hamar bukta lenne belőle.

Úh én is hiányolom itthon FM-ről az EHR-t vagy a JH-t, hogy Bad Bunny-tól szóljon a HIBIKI, Lucas & Steve-től a What We Know vagy épp Alle Farben-től a Wanna Dance, de a JH online hallgatottsága azthiszem tökéletesen mutatja az eziránti igényt. No meg az is, hogy IP alapján egy low-budget OVH VPS-ről üzemel:D
 #201004  Szerző: kondalyuk

Mire jó ez a "mix"-nek csúfolt műsor délben?
Lehet, hogy a központi adásban jó, de a hálózatos adásnál elvágják a helyi tartalmak és a programajánlók. Ráadásul kevesebbszer szólalnak meg a műsorvezetők, de hosszabban. (Baranyában tapasztaltam)

Az 5 órai mi helyére kellett volna tenni. Az csak elvágja a napi rotációt, semmi keresnivalója drive-timeban. Vagy azért van ott, mert 2008-ban is volt és ez a "módi"...?
 #201000  Szerző: dkvalmos

Részemről szívesen meghallgatom az olyan zseniális régi dalokat, mint az Aplologize, a Toxic, a Reality vagy az Oké, akár minden nap, pedig én fiatalabb vagyok a R1 fő célcsoportjánál. Sőt, Bazsa helyében még több régi dalt tennék rotációba, akár a 90-es évek második feléből is, pl. Phats & Small - Turn Around, Energy 52 - Cafe Del Mar simán elférne itt.
 #200998  Szerző: p0tyi

Publikus, NMHH méréses napi görbe sajnos nincs, de pl. Online streamstaton azt látod, hogy 10:00-kor bezuhan az egész, mintha elvágnák?

Plusz a reggeli show nem egy rádió, vagy rádiós formátum része?

1) Miért nem lehet elfogadni a azt a véleményt, hogy ez egy jó rádió? Szerintetek meg nem, oké, akkor ti ezt gondoljátok. Nekem ez oké, nem elvtársi rendszer van, legalábbis itt, gondolhatunk mást.

2) Amire rá vagytok pörögve, szerintem 3 hónapot se bírna ki a piacon, friss, ismeretlen zenékkel, és eleve, egymással se tudnátok kb. megegyezni abban, hogy mi lenne a jó, ha nem ez.

Egyébként meg nem lehet feladata ma egy piacvezető, kereskedelmi FM rádiónak sem az, hogy népneveljen, sem az, hogy orrba-szájba újdonságokat mutasson be, a 90-es évek elmúltak.

Abban szerintem egyetértünk, hogy túl kevés érdemi szereplő van a rádiós piacon, leírtam lentebb, szerintem mitől lenne színesebb az egész. De a Rádió 1 pont úgy jó most, ahogy van.
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 1022