RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#200997  Szerző: altermanus

troll írta: 2023.11.04. 10:03
shadoe írta: 2023.11.03. 21:24 Romokban a rádiózás Magyarországon, a pöcegödör alján vagyunk, ennél lentebb már nem, feljebb még vezethet út - valamikor - talán!

A legutóbbi adatok alapján Magyarországon naponta 1.453.000 ember R1-et hallgat, így nem osztja véleményed.
az is szerintem a Balázsék miatt
 #200996  Szerző: troll

shadoe írta: 2023.11.03. 21:24 Romokban a rádiózás Magyarországon, a pöcegödör alján vagyunk, ennél lentebb már nem, feljebb még vezethet út - valamikor - talán!

A legutóbbi adatok alapján Magyarországon naponta 1.453.000 ember R1-et hallgat, így nem osztja véleményed.
 #200992  Szerző: shadoe

zoLee írta: 2023.11.03. 03:17 Nem tudom mi az öröm tárgya, de jó pár óra hosszát elhallgatva (de./du./este) illetve egész napos tracklistet nézve nincs itt semmi változás, továbbra is az egyik leggázabb rádió ami itthon létezik.

Csak igazi MAI sláger megy: erre megszólal egy 25 (!!!) éves dal.
Aztán egy 20, egy 15 éves dal, majd 3 óra hosszán belül Halott Pénz, Rúzsa Magdi, Wellhello, Follow the Flow, Valmar.
És közben a kiírthatatlan Minelli számok ezerrel. Az az 1 előadó, akitől van 2023 dal :lool:

A napi tracklist min. 80%át az 5-10-20 éves dalok teszik ki.
Simán át lehetne nevezni Retro 2-nek.

2 napon keresztül hallgattam, elég sokáig.

Összesen a 2 nap alatt kemény 5 (!!!!) db 2023as dalt véltem felfedezni.
Mindezt úgy, hogy már év vége van, és ez a rádió MÉG MINDIG NEM vesz tudomást azokról a dalokról, amik 2023ban meghódították az európai és nemzetközi slágerlistákat.

És ha már múltat idézünk...
A Rádió 1 Rihannától kemény 2 db slágert ismer, Shakirától is 2t, Sean Paultól is annyit.
És amit sose értettem: Ariana Grande-tól a Rádió 1 egy db slágert ismer, a No tears left to cry-t.
MIÉRT?????

Változatosság 0%, unalom/gagyiság 100%

Jelenleg nincsen egy országos adó sem, ami aktuális zenét játszik.
Rohadtul kínos.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a MAI SLÁGER továbbra sem 1998at jelent, de 2018at se :lool:

Kemény 300 db tracket játszani egész évben, minimális változtatással.
Fogalmam sincs mire veszik fel a fizetést az ott dolgozók. :gülü:

Kösz, útközben én inkább áttekertem a szlovák rádiókra.
Ennél bármi jobb.
Pláne a 3 pojácánál.
Még a szlovák népzene is :D

Nektek további jó önámítást és önkínzást, hogy ez úgy jó ahogy van :)
Fogalmam sincs hogy az internet korában mi veheti rá az embert, hogy ezt a "terméket" hosszú napokon/heteken/hónapokon keresztül hallgassa, rajongjon érte és beérje ennyivel.....
Ilyen "koncepcióval" (van nekik egyáltalán???) még falurádiónak is gyenge.

Bár abban az országban, ahol el lehet hitetni milliókkal, hogy mindenért Soros a felelős (még akár a kátyús utakért, meg vonatkésésért is), én már nem lepődök meg semmin se :lool: :lool: :lool:
Mindazzal, amit leírtál, kb. 120%-ban egyetértek, írhattam volna én is. Mondjuk szoktam is.
Igaz, amit a 20-25 éves zenékről írtál, igaz a nemzetközi aktuális slágerek totális mellőzése (az EU rádiós lista top 40-jéből HATOT játszik a R1... ez a top 500 előtt is így volt, nem?), a szlovák rádiókra tekerés is esetemben, meg az egy számot adjunk egy előadótól, az is tíz éves, oszt jól van az úgy.
Recurrent rádió, nyomokban nem tartalmaz top 40/Hot AC elemeket, annyi történt, hogy visszamentek tíz évvel korábbra Rihannához és Lady Gagához képest, és most 2000 tájékáról is nyomnak pár amúgy is agyonjátszott zenét.
Ebből a rádióból már tisztességes médium sose lesz, enyhítené a helyzetet, ha lenne minimum 2-3 rivális, akik esetleg adnának is aktuális popzenét.
Romokban a rádiózás Magyarországon, a pöcegödör alján vagyunk, ennél lentebb már nem, feljebb még vezethet út - valamikor - talán!
 #200990  Szerző: Snake05

Amúgy újfent csereérettek a music menük, tele vannak rotációból kikerült zenékkel. És a top 50-nek is állandó szereplője például a Crazy what... vagy a My head and my Heart, hiába hetek óta nem szóltak. Ha nem tudnak felvonultatni 50 aktuális slágert, amit játszanak is, akkor legyen top 40.
 #200986  Szerző: p0tyi

A 35%-ot sajnos törvényileg teljesíteniük kell. Titusz viszont maga is erőlteti, meg azért minimális igény van is rá (nyilván nem akkora, mint ahogy azt a Petőfisek gondolják) és csak a friss zenéknél pokoli kín, a 10-20 éves befuttatott magyar zenék már elviselhetőbbek. Meg gondolom a Kozmix Lala és a többi emberi faj csodája kihisztizte.

De igen, a próféta szóljon belőlem. :D

A tematikus dance rádiót is adnám, mondjuk a teljesen mihaszna Sport Rádió helyett lehetne valami olyasmi, mint Bukarestben (és még sok helyen) a One World Radio. De még jó pár teljesen értelmetlen étermérgezés van a fővárosban, konkrétan 0 hallgatóval...
 #200985  Szerző: knoskamatee

p0tyi, a próféta szóljon belőled!

másodvonalasnak Budapestre raknék egy igazi vad CHR-Dance csatornát és akkor az országos kínálattal egy fikarcnyi problémám se lenne.
picit urbanosabb lehetne a Base FM is és mehetne az egyetemi városokba is.

a Retrora Classic Hits-ként nem hivatkoznék rá, annyira el van torzítva az új magyar zenék miatt, (is) hogy nekem nem áll össze azzá. tudtommal 0%-os magyarzenei arannyal volt meghirdetve az országos ker. hálózat.
 #200984  Szerző: p0tyi

knoskamatee írta: 2023.11.03. 10:19 (ja és úgy kell hozzá állni, mileőtt vizsgálódni kezdene meg kritizálni bárki is, hogy ez Adult-CHR format lett. bár a hagyományos CHR/Top40 amúgy is halott a streaming mellett.)
Ez sajnos így van, sőt, a "hagyományos" CHR szegmensben is már vannak olyan amerikai rádiók, ahol 50%-ban 10-20 éves recurrent vagy gold dalokból áll a clock. A streaming egyre inkább megöli a "mainstream" fogalmát, annyira testreszabható és annyira egyedi élményt ad az algoritmus. Eleve, a rádiózás közönsége is öregszik, a fiatalok már csak elvétve kapcsolják be. Aztán vagy megy a még elérhető, változó célcsoportnak megfelelő irányba, vagy elvérzik.

Az pedig, hogy a külföldi rádiók sokkal jobbnak tűnnek, amiatt van, mert nem 100%-ban azt hallgatjátok és nem ott éltek. Más a kollektív zenei ismeret, pl. egy holland Radio 10 kurva jó, mégse működne, ha a Retro Rádió egy az egyben ugyanazt a playlistet adná. Mondjuk az arculatot hozhatnák...

Az meg, hogy a Rádió 1 unalmas... mindegyik CHR rádió baromi unalmas. Az AC meg még inkább. Az pedig nem egy öncélú döntés, hogy format-e egy rádió, vagy sem. Ami nem format, és pénzbe kerül működtetni (koncessziós díj, stáb, jogdíjak, műszaki díjak), annak nagyon hamar vége van. Ezer példa volt erre, csak hogy egyet mondjak: Neo FM.

Magyarországon egy format hiányzik nagyon országosan, a Modern AC. A Retro még mindig inkább Classic Hits és ez jól is van így, a Rádió 1 ACHR, a kettő között hatalmas lyuk tátong. Óriási hiba volt Tituszt leszedni a Petőfiről. Másképpen mondva: sok pénzt veszít így a Mészáros csoport.

Még ami másodvonalasként, de magyar piacon jól működhetne: legalább a megyeszékhelyeken jelen lévő, félig országos Rock FM hálózat Classic Rock formátummal, illetve jobban összerakott, necc partyk hangulatát idéző, a jelenleginél is dance-esebb Best FM a 90-es és 2000-es évekkel. És persze rendes talk rádiók.
 #200982  Szerző: knoskamatee

no offens, de ebben az órában csak a hetedik dal szól és egyben a negyedik olyan, ami idén jelent meg. (nem lehet, hogy még mindig Music FM szól a 89.5-ön nálam? :troll: ) ráadásul a most szóló Tate McRae — greedy egy hónapja jelent meg hivatalosan. akkor most tájékozatlanok vagyunk vagy tényleg nem az szól a 89.5-ön, amit hallok. a Minellik meg pont annyira vannak visszafogva, hogy ne zavarjanak.

a két évvel ezelőtti állapotokhoz képest teljesen jó szerintem is a mostani Rádió 1. nincs annyira beszűkülve. nem a régi klasszikus, ős 2 órás rotáció van. a clock-ban szereplő számok átlag tempója gyorsabb, nem álmosít be annyira, mint régen. kiváló a recurrent arány számomra.
az újdonságokra egy picit kéne jobban ráfeküdni és akkor számomra is kifogástalan lesz. bár nem rám kell alapozni, ha a mérések ezt hozzák ki, akkor fasza.
nem gondoltam volna, hogy ennyire gatyába rázza Fly, amikor visszavette a stafétát. higyjétek el, hisztiztem én is anno, amikor Sivák papát elzavarták.

(ja és úgy kell hozzá állni, mileőtt vizsgálódni kezdene meg kritizálni bárki is, hogy ez Adult-CHR format lett. bár a hagyományos CHR/Top40 amúgy is halott a streaming mellett.)
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 1022